Kvalita koření
Re: Kvalita koření
Jarda, mam to uplne stejne. Osobne si myslim, ze nekteri vyrobci majoranku presusi a ta pak ztrati svou krasnou vuni. Netyka se jen majoranky.
Taky samozrejme samotna bylina muze byt mene kvalitní, mit vetsi podil stonku, primes jinych atd.
Taky samozrejme samotna bylina muze byt mene kvalitní, mit vetsi podil stonku, primes jinych atd.
Re: Kvalita koření
@Jarda69
Vyzkoušej tuto majoránku https://www.cejlonskekoreni.cz/kretska-majoranka/ a garantuji Ti, že na Nadira i Vitanu navždy zapomeneš...
Vyzkoušej tuto majoránku https://www.cejlonskekoreni.cz/kretska-majoranka/ a garantuji Ti, že na Nadira i Vitanu navždy zapomeneš...
Re: Kvalita koření
To mě spíš láká si to pěstovat. Teď jsem z legrace zasadil zbytek zázvoru a roste jako šílený
Re: Kvalita koření
Zázvor je neuvěřitelně vitální. Stačí i uříznutý kousek nebo řez kořene zázvoru, místo do čaje ho dát do misky s vodou a on se rozjede, pustí kořen a za nějakou dobu je Zelený list atd.
Re: Kvalita koření
Za 3-4 tejdny ma skoro pul metru dvě vetve a na kazde asi 8 listu. Pak pribrzdil.
Re: Kvalita koření
esuhlas, co sa da je najlepsie dopestovat si bylinky v kochliku cerstve. Druha zasada je neprhanat to a nemiesat hocijak, menej je vacsinov viac (druhov naraz v jednom jedle). No a v prvom rade treba uplne zabudnut na “zmesi” koreni. Na stejk staci cerstvo namlete zelene korenie a sol. Majoranku velmi nepouzivam, je velmi aromaticka a ked to s nou niekto prezenie hlavne na cestoviny, tak to povazujem za barbarstvo. Do gulasu alebo s divinou moze byt
Re: Kvalita koření
No tak pozor, pozor...
- neni pravda, ze cerstve bylinky jsou vzdy nejlepsi. To plati zvlast pro majoranku. Cerstva majoranka je svezejsi a ostrejsi, nez susena, ale zase velmi rychle ztraci chut a vuni pri vareni, proto se moc nehodi do jidel, ktere se dlouho vari, dusi, pecou, treba ten gulas, nebo sekana. Tam je lepsi dobra susena.
- Na steak je osvedcenou klasikou spis cerny pepr (cierne korenie) a sul, ne zeleny.
- On nekda dava majoranku s testovinama (a je uplne jedno jestli malo, nebo hodne)? Co to je za recepty? No fuj...
- neni pravda, ze cerstve bylinky jsou vzdy nejlepsi. To plati zvlast pro majoranku. Cerstva majoranka je svezejsi a ostrejsi, nez susena, ale zase velmi rychle ztraci chut a vuni pri vareni, proto se moc nehodi do jidel, ktere se dlouho vari, dusi, pecou, treba ten gulas, nebo sekana. Tam je lepsi dobra susena.
- Na steak je osvedcenou klasikou spis cerny pepr (cierne korenie) a sul, ne zeleny.
- On nekda dava majoranku s testovinama (a je uplne jedno jestli malo, nebo hodne)? Co to je za recepty? No fuj...
Re: Kvalita koření
super vlákno! hihih.
Re: Kvalita koření
No, ještě probrat mátu na Mojito a je to
Re: Kvalita koření
Yiakubou co do bramboráku? Cerstvou nebo susenou?
Re: Kvalita koření
V zasade sa s tym co pises zhodujem. Na stejk pouzivam vsak aj zelene korenie cerstvo namlete ale aj cierne. Gulas a sekanu nevarim, neviem teda. Len teda evidujem ze do gulasu sa dava a to ze susena odpoveda logike.Yiakubou píše: ↑09 bře 2022 10:19No tak pozor, pozor...
- neni pravda, ze cerstve bylinky jsou vzdy nejlepsi. To plati zvlast pro majoranku. Cerstva majoranka je svezejsi a ostrejsi, nez susena, ale zase velmi rychle ztraci chut a vuni pri vareni, proto se moc nehodi do jidel, ktere se dlouho vari, dusi, pecou, treba ten gulas, nebo sekana. Tam je lepsi dobra susena.
- Na steak je osvedcenou klasikou spis cerny pepr (cierne korenie) a sul, ne zeleny.
- On nekda dava majoranku s testovinama (a je uplne jedno jestli malo, nebo hodne)? Co to je za recepty? No fuj...
Najvatsi problem mam s tym pristupom kuchara, ked sype na vsetko to iste a vela a este su to tie zmesi s nazvom napr “gulasove korenie”. To nema s dobrou kuchynou nic spolocne.
Vacsinou sa tym supluje bud kvalitna surovina alebo kucharove schopnosti, pripadne oboje.
Naposledy upravil(a) blesk666 dne 09 bře 2022 14:27, celkem upraveno 1 x.
Re: Kvalita koření
kychtax
Zdeněk Pohlreich by měl radost, ten taky do Hifi nedělá, pořád jen vaří a vaří, nebo prohání svého Harleye, či Carreru.
Zdeněk Pohlreich by měl radost, ten taky do Hifi nedělá, pořád jen vaří a vaří, nebo prohání svého Harleye, či Carreru.
Re: Kvalita koření
ZP Jezdi v Porschi? Mne se hned nezdalo, kdyz pred lety vyhlasoval ze s estradami konci. Ale co by byl delal takto lukrativniho nez to co dela. jeste by mohl delat kouce, to je dnes moderni.
Re: Kvalita koření
No on tlačí i tu "lidovou tvář" a při jeho natáčení je tam vidět "jen" Lexus, toho teď preferuje a o Porsche tvrdí, že to bylo jen půjčený. Kdo ví? On se musí nějak chovat vůči divákům - to ho živí, ale v Reichu ( hospoda za čárou v pronájmu Čechů - byl jsem u toho ) přijel s Carrerou.
Re: Kvalita koření
Tak to je jasny, ze ty auta se kteryma jezdi v Ano, sefe jsou od sponzoru a je to reklama / product placement. A asi vydarena, kdyz to tak resite
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů