Kdo je podle vás Hifista ?
Re: Kdo je podle vás Hifista ?
Napísané síce tak trocha po amatérsky, ale neostáva nič iné, ako súhlasiť.
Napsané je to sice pěkně (jako hluboce přesvědčený ateista takto vidím všechny církve i ty okázale neorganizované skupiny věřících ), nicméně, to, co napsal není ani o hifistech, ani o hifismu, není to ani o věřících a ani o sběratelích známek. Hifistu nedefinuje to, že má potřebu se stát členem nějaké komunity a už vůbec ne to, že chodí na fóra, stejně jako věřícího nedefinuje to, že chodí v neděli se sousedy do kostela.
Dneska se na fóra moc nepíše, spíše se hifisti se stejným zaměřením schází osobně, či si telefonují, z psaním na fóra se málokdo zabývá z důvodů, aby je nenapadal nějaký trotl.
Takto je to u spousta hifi skupin, ať je to pražská klika, nebo Českomoravský klan kolotočářů.
Nikdo nemá zájem se kousat do prdele kvůli nesmyslům.
Takto je to u spousta hifi skupin, ať je to pražská klika, nebo Českomoravský klan kolotočářů.
Nikdo nemá zájem se kousat do prdele kvůli nesmyslům.
Kdo je hifista?
Podle mě tedy ( jeden takový názor už tu zazněl) je to člověk, kterému záleží na kvalitě reprodukce ...počínaje nahrávkami ( kvalita nosičů či souboru), komponenty a akustikou třeba konče. Neberu to nějak přesně definované co čeho kolik a jakého je třeba k rozumné kvalitě výsledného zvuku; to už je na každém a je to individuální. ...někdo ma snahu třeba to i opravovat ty veci, to k tomu může patřit taky.....
Mne když někdo občas vysvětluje co má doma a jak mu to skvělé hraje( nebo ne), tak se nadechnu, začnu se snažit vysvětlovat člověku který o to vlastně vůbec nemá zájem a ponětí, ať se to vezme od beden, přes zesik po nahrávku.....a za chvíli vlastně zjistím, že to nemá smysl, poněvadž jak tu všichni kdo sem chodí víme, není to nic jednoduchého......... a tahle vlastnost( že o to mám trochu zájem a ponětí o tom či onom) ze mne si myslím dělá hifistu ( i ldYz ne zrovna nějak přehnaně postiženého)
Podle mě tedy ( jeden takový názor už tu zazněl) je to člověk, kterému záleží na kvalitě reprodukce ...počínaje nahrávkami ( kvalita nosičů či souboru), komponenty a akustikou třeba konče. Neberu to nějak přesně definované co čeho kolik a jakého je třeba k rozumné kvalitě výsledného zvuku; to už je na každém a je to individuální. ...někdo ma snahu třeba to i opravovat ty veci, to k tomu může patřit taky.....
Mne když někdo občas vysvětluje co má doma a jak mu to skvělé hraje( nebo ne), tak se nadechnu, začnu se snažit vysvětlovat člověku který o to vlastně vůbec nemá zájem a ponětí, ať se to vezme od beden, přes zesik po nahrávku.....a za chvíli vlastně zjistím, že to nemá smysl, poněvadž jak tu všichni kdo sem chodí víme, není to nic jednoduchého......... a tahle vlastnost( že o to mám trochu zájem a ponětí o tom či onom) ze mne si myslím dělá hifistu ( i ldYz ne zrovna nějak přehnaně postiženého)
“Hifizmus” sa da “pestovat” aj uplne individualne. Nepotrebujes k tomu nevyhnutne “chram” a “spoluveriacich”. Ci “kliku” a spolubesednikov k “ohnu” ci pohariku. Dokonca naopak. Je to ako s behanim alebo meditaciou - sustredeny posluch hudby je aspon pre mna absolutne sustredenie sa len na hudbu s vnutornym vlastnym nicim nerusenym prezivanim. Hifi ktore vie toto vnutorne prezivanie zintenzivnit, priblizit k prezivaniu zivej hudby, je to ziadane.
Vidím to takto:
Hifista je člověk, kterého především zajímá kvalitní poslech hudby, přesně v duchu toho HIFI - kdo neví ať gůgluje a to hudby živé i reprodukované a protože ví, že za pět peněz se toho nedá dosáhnout ( a to vyzkoušel už lecos ), tak mu nezbývá, než do toho Hifi hrnout peníze, jaké si může dovolit a rodina stráví. Až tohoto dosáhne ( tedy dle něho uspokojivého a přijatelného výsledku ), pak už si v klidu jen poslouchá a vadí mu trend zprzněnosti nosičů a hudby celkově. Vůbec k tomu nepotřebuje některé zoufalce na různých tzv. Hifi forech, protože skuteční Hifisté sem už dávno nechodí. Praktikují jen osobní Hifi návštěvy v okruhu svých Hifi kamarádů. Z mojí party Hifistů jsem se tady registroval, i přes varování, jako poslední a kolegové už sem dávno nechodí, protože není důvod. "Ukázaná", praktické laborování a fyzický poslech konkrétních zdrojů je nenahraditelný.
Hifista je člověk, kterého především zajímá kvalitní poslech hudby, přesně v duchu toho HIFI - kdo neví ať gůgluje a to hudby živé i reprodukované a protože ví, že za pět peněz se toho nedá dosáhnout ( a to vyzkoušel už lecos ), tak mu nezbývá, než do toho Hifi hrnout peníze, jaké si může dovolit a rodina stráví. Až tohoto dosáhne ( tedy dle něho uspokojivého a přijatelného výsledku ), pak už si v klidu jen poslouchá a vadí mu trend zprzněnosti nosičů a hudby celkově. Vůbec k tomu nepotřebuje některé zoufalce na různých tzv. Hifi forech, protože skuteční Hifisté sem už dávno nechodí. Praktikují jen osobní Hifi návštěvy v okruhu svých Hifi kamarádů. Z mojí party Hifistů jsem se tady registroval, i přes varování, jako poslední a kolegové už sem dávno nechodí, protože není důvod. "Ukázaná", praktické laborování a fyzický poslech konkrétních zdrojů je nenahraditelný.
Proč to cpeš i sem, ty seš jak nemocnej.A zase chyba, čet si to vůbec ?
kabelguru.cz
sem na forum se to hodí.
hifista ? je nudící se dědek-penzista, mladší 50 na to nemají čas ! musí splácet hypotéku, lízu za auto a spotřební úvěr za předloňskou dovolenou v Tunisu. tak.
to je hifista, to je kapitalismus...
to je hifista, to je kapitalismus...
Já osobně se za hifistu pokládám, neboť ke spokojenýmu zážitku z hudby vyžaduju i určitou kvalitu zvuku.A k tomu je potřeba hifi aparát v určitý kvalitě, současně s prostředím, kde hudbu poslouchám.
Rozhodně mi zážitku z poslechu nestačí hrající rádio v práci, hudba pouštěná z mobilu či televize u kamaráda (tohle je pecka...to musíš slyšet!), nebo vintage aparát hrající v garáži (se slovy...neni to tak špatný, co?).
Posměšný definice o hloupejch hfistech, kterejch už jsem spoustu slyšel a četl, mě nechávaj klidným.
Je to podobný, jako historky o řidičích baworáků.
S BMW jezdím dobrejch patnáct let a souhlasím, že dřív platilo, že co řidič báva, to hroznej d...l.Taky jsem sám pár myšek (prudkejch manévrů) vytvořil, ale byl jsem vždycky v klidu.Jako řidič BMW jsem si to přece mohl dovolit.
Takže jsem hifista, věřím na změnu zvuku po výměně kabelů, reprobedny mám podložený hifinožičkama na keramický kuličce, páč je to slyšet, všechny přívodní síťový kabely mám stíněný a rád chodím na hifi fóra, abych svůj koníček sdílel s podobně postiženejma jedincema.
Ale jen s těma, co se za to, že se pokládaj za hifisty nestyděj !
A vy ostatní, co si myslíte, že jste lepší než my, táhněte k čertu !!!
Rozhodně mi zážitku z poslechu nestačí hrající rádio v práci, hudba pouštěná z mobilu či televize u kamaráda (tohle je pecka...to musíš slyšet!), nebo vintage aparát hrající v garáži (se slovy...neni to tak špatný, co?).
Posměšný definice o hloupejch hfistech, kterejch už jsem spoustu slyšel a četl, mě nechávaj klidným.
Je to podobný, jako historky o řidičích baworáků.
S BMW jezdím dobrejch patnáct let a souhlasím, že dřív platilo, že co řidič báva, to hroznej d...l.Taky jsem sám pár myšek (prudkejch manévrů) vytvořil, ale byl jsem vždycky v klidu.Jako řidič BMW jsem si to přece mohl dovolit.
Takže jsem hifista, věřím na změnu zvuku po výměně kabelů, reprobedny mám podložený hifinožičkama na keramický kuličce, páč je to slyšet, všechny přívodní síťový kabely mám stíněný a rád chodím na hifi fóra, abych svůj koníček sdílel s podobně postiženejma jedincema.
Ale jen s těma, co se za to, že se pokládaj za hifisty nestyděj !
A vy ostatní, co si myslíte, že jste lepší než my, táhněte k čertu !!!
kabelguru.cz
věřím na změnu zvuku po výměně kabelů, reprobedny mám podložený hifinožičkama na keramický kuličce, páč je to slyšet,..
Do kameňa tesať ..velky bobo píše:Je to samozřejmě hadí olej. Pravověrný hájšendista ovšem jistě namítne, že jsou věci mezi nebem a zemí, které se nedají změřit, jsou však bezpečně slyšet ... a to je konec jakékoli rozumné debaty. S blbci totiž nemá smysl debatovat.
https://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.p ... 050#343050
"Dojemné, skoro mám chuť nebýt padouchem.."