Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
THXKO
Kontaktovat uživatele:

Re: Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?

Příspěvek od THXKO »

To sa vysmievate mojej manželke? Áno moja manželka to skutočne počuje, a povedal by som že má lepší skuch ešte ako ja. Počuje že niečo sa zmenilo keď sama netuší čo vymenim, až keď jej to poviem. Nerobí s toho žiadnu vedu, a neurobila mi ani radosť že keď to je môj koníček že by preto iba prikývla. Aj keď som jej povedal že jedna poistka stojí 150€ a potrebujem 4 ks. Myslíte že sme obaja na práškoch? *taktone*
Je mi jedno či to nepočujete vy a ostatný. Nikdy som sa nezakladal že to musím počuť, keď to nepočujem tak to proste nekúpim. Pred kúpou si už vždy najprv danú vec na nejaký čas požičiam a potom sa rozhodnem či si ju kúpim. Či už novú alebo sa nájde príležitosť kúpiť na inzerát.

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Jimmi: ja len či ich máš v správnom smere. Mne to nedávno pri rekonštrukcii dali opačne, chýbala mi tam taká brilantnosť a prehľadnosť na výškach, dal som to prerobiť a od vtedy nemôžem zvuku nič vytknúť. Nedovolil som ani ohýbať kábel aby sa nenarušila štruktúra kryštálov medi a naozaj zvuk je počueľne rýchlejší, trhliny na ohyboch kryštálov brzdili elektróny a kábel je odolnejší aj voči temnej hmote. Vyskúšaj. Za cenu 20 poistiek pre majstra, budeš mať zvuk o dve triedy lepší.

Leony5
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Leony5 »

Výrobce těch zázračných pojistek potřebují více takových jako jste vy. *2thumbsup*

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

THXKO
post195785.html#p195785
A pre tých čo počujú, toto bude pravý raj
http://bybeetech.com/?page_id=38
A v našich končinách novinka!! No nekúpte to!

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

BVa zase ste to prekutil ku obrazu svojmu.

Namiesto počuvania len všetko merať chcete.

Neviem prečo to prekrucate že zmeriate zosilnovač a poistku ked máte prísť len to vypočuť.

Už Vás volal na posluch aj THXKO aj lubos a Vás asi nezaujíma či je to počuť ani vobec zvuk a posluch.

To čo nedokážete "chytiť" a zmerať pre Vás neexistuje a len táto Vaša neomylná pravda je jediná v celom vesmíre.

Mne také meranie nič nepovie a ani Vám lebo zmenu nenameriate(možno to nedokažet zmerať) a tým pádom to nemožete počuť a pre Vás to tým končí a vobec Vás nezaujíma ten zvuk.

HIFISTI slepé testy nepotrebuju ked si to vyskušaju.To sa možete hrať na "slepu babu" z vnučencami.

Hifi posluchači počuvaju a počuju a skušaju a nielen rozne poistky ale aj vnímaju zmenu zvuku v doplnoch ako je "cerabal" a "rôzne" iné hroty podložky,káble,hifi krabičky. 8-)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Jimmy
Ponúkol som merať a počúvať a porovnať namerané a "počuté" . Ale z korektného slepého textu sú "sluchári"slušné povedané "predposraní". To je pravda. Ale ak správnemu "higendistovi" stačia len ilúzie, prosím.. Hlavne neskúšajte mávať rukami a lietať..

Bazi 36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bazi 36 »

jimmi píše:
18 led 2019 09:15
Posmech ohladom poistky si robí povačšine ten kdo to nevyskušal na vlasné uši.
Tiež mám ten poznatok že aj otočenie poistky u mna doma napr. v zosilnovači je moc počuť a z každej strany na moje uši je zvuk iný.
Počulo to aj zopár známich a podobne aj u mna doma a aj u seba doma to vyskušali.

Tak isto ako aj výmena roznych značiek a typov poistiek mení v pristrojoch zvuk. Univerzálna poistka ale neexistuje. Treba porovnať a vybrať z viacero aká sa do akého pristroja zvukovo hodí. Ale stačí výmena sieťovej šnury za iný typ a už to nemusí sedieť. Znova treba vyskušať možno inu poistku. :idea: 8-)
Včera som to riešil po výmene iného reprokábla na basovu časť a musel som aj inu poistku dať. Ale asi musím aj tak dalšiu kupiť a vyskušať (znova rozohrať cca 100-150hodín aj to mooc mení zvuk ) či tá tam lepšie nebude na moje uši sedieť. :?: 8-)
Samozrejme se mne nijak osobně nedotýká,co kdo slyší,nebo ne. K lepšimu zvuku mohu kazdemu jen popřát to nej. Ale sám popisujes,kolik treba i týdnů,či mesiců je nutné venovat vsem kombinacim kombinovaných variant. Pak se vymění konektor a vse začíná od znova. Tedy se ptám,kde je pohoda z poslechu? Uz dlouho tu vnímám jasný rozdíl mezi zábavou a posedlostí. Zábava mi zprostredkovava pohodu a příjemný relax. Posedlost zpravidla vede k neuróse,neodpočinku,ale určitě ne k příjemnému pocitu z poslechu hudby. Ten poslech se pak dostává tak trochu na vedlejší kolej.

Jason
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jason »

Bazi36 veľmi výstižne napísané.. Z posadnutostou sa potom čím ďalej jasnejšie počujú káble , poistky, koncovky, drievka atd atd.... a dopadne to nakoniec tak, že hifista nieje schopný racionálne myslieť (v tomto smere), preto aj z jasných dôvodov odmieta veci, ako sú slepé testy, lebo ak by racionálne uvažoval, nebránil by sa tomu, aby uskutočnil to, čo mu môže pravdu ukázať a to neodškriepitelne!!! Potom tu ale máme aj iných, ktorí racionálne samozrejme uvažujú, ale spoliehajú sa na to, že druhí nebudú a..... €€€€€€€€

sostakovic
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sostakovic »

jimmi píše:
18 led 2019 12:17
HIFISTI slepé testy nepotrebuju ked si to vyskušaju
Přesné!!!

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

V novembri 2018 som bol na kompletnej zdravotnej kontrole a bol som i na ORL a v rámci vyšetrenia som si dal zmerať i sluch a na môj vek počujem veľmi dobre, mám i lekársku správu.

Hmmm. Jenže na ORL se zkouší sluch "jen" do 8 000 Hz.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

bryston,
jestli je Ti 60+, do kolika Hz myslíš, že slyšíš Ty?

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

To je jednoduché. V soukromé ambulanci vloni jsem ještě zaslechl 14 000 Hz.

Což mi stačí.

Na to , že se leckde holedbají někteří, jak slyší 22 kHz, tak je to špatné. Ovšem jestli je to u nich pravda.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Jseš na tom lépe než já.Loni v 67.letech jsem slyšel do 12 kHz.
Nicméně i když by jsi slyšel do těch 8 kHz., tak to budeš podprahově vnímát ty kmitočty, stejně, jako poznáš, když odpojí někdo supertweeter, který běhá do 40 kHz a Ty slyšíš do14khz.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

bryston
Tiež som bol na súkromnej ambulancii, zavoláš na ambulanciu dohodneš deň, hodinu a prídeš 5 min. pred termínom a ideš na vyšetrenie, za tých 10€ čo za to chcú super služba , v štátnej ambulancii zabiješ pól dňa pokiaľ na teba príde rad ... *offtopic*

bryston
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bryston »

Loni v 67.letech

Tak to abych ti vykal, ne? :?

No ono je to cos napsal otázkou. Za těch několik mnoho let se mi mnohokrát stalo jak ve studiích, tak na výstavách a tak na soukromých akcích,že dotyčný mladý a dobře slyšící hifista slyšící kde co, i obrácenou pojistku, neslyšel spálený nebo nezapojený výškáč, nebo přehozenou bednu L za P, jednou ve studiu dokonce hrál L na jinou bednu než P.

Takže proto jsem docela pesimistický ohledně těch zlatoušců.

Odpovědět