Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?
Re: Je dobré ignorovať nezmyselné hifi-bláboly?
To sa vysmievate mojej manželke? Áno moja manželka to skutočne počuje, a povedal by som že má lepší skuch ešte ako ja. Počuje že niečo sa zmenilo keď sama netuší čo vymenim, až keď jej to poviem. Nerobí s toho žiadnu vedu, a neurobila mi ani radosť že keď to je môj koníček že by preto iba prikývla. Aj keď som jej povedal že jedna poistka stojí 150€ a potrebujem 4 ks. Myslíte že sme obaja na práškoch?
Je mi jedno či to nepočujete vy a ostatný. Nikdy som sa nezakladal že to musím počuť, keď to nepočujem tak to proste nekúpim. Pred kúpou si už vždy najprv danú vec na nejaký čas požičiam a potom sa rozhodnem či si ju kúpim. Či už novú alebo sa nájde príležitosť kúpiť na inzerát.
Je mi jedno či to nepočujete vy a ostatný. Nikdy som sa nezakladal že to musím počuť, keď to nepočujem tak to proste nekúpim. Pred kúpou si už vždy najprv danú vec na nejaký čas požičiam a potom sa rozhodnem či si ju kúpim. Či už novú alebo sa nájde príležitosť kúpiť na inzerát.
Jimmi: ja len či ich máš v správnom smere. Mne to nedávno pri rekonštrukcii dali opačne, chýbala mi tam taká brilantnosť a prehľadnosť na výškach, dal som to prerobiť a od vtedy nemôžem zvuku nič vytknúť. Nedovolil som ani ohýbať kábel aby sa nenarušila štruktúra kryštálov medi a naozaj zvuk je počueľne rýchlejší, trhliny na ohyboch kryštálov brzdili elektróny a kábel je odolnejší aj voči temnej hmote. Vyskúšaj. Za cenu 20 poistiek pre majstra, budeš mať zvuk o dve triedy lepší.
Výrobce těch zázračných pojistek potřebují více takových jako jste vy.
THXKO
post195785.html#p195785
A pre tých čo počujú, toto bude pravý raj
http://bybeetech.com/?page_id=38
A v našich končinách novinka!! No nekúpte to!
post195785.html#p195785
A pre tých čo počujú, toto bude pravý raj
http://bybeetech.com/?page_id=38
A v našich končinách novinka!! No nekúpte to!
BVa zase ste to prekutil ku obrazu svojmu.
Namiesto počuvania len všetko merať chcete.
Neviem prečo to prekrucate že zmeriate zosilnovač a poistku ked máte prísť len to vypočuť.
Už Vás volal na posluch aj THXKO aj lubos a Vás asi nezaujíma či je to počuť ani vobec zvuk a posluch.
To čo nedokážete "chytiť" a zmerať pre Vás neexistuje a len táto Vaša neomylná pravda je jediná v celom vesmíre.
Mne také meranie nič nepovie a ani Vám lebo zmenu nenameriate(možno to nedokažet zmerať) a tým pádom to nemožete počuť a pre Vás to tým končí a vobec Vás nezaujíma ten zvuk.
HIFISTI slepé testy nepotrebuju ked si to vyskušaju.To sa možete hrať na "slepu babu" z vnučencami.
Hifi posluchači počuvaju a počuju a skušaju a nielen rozne poistky ale aj vnímaju zmenu zvuku v doplnoch ako je "cerabal" a "rôzne" iné hroty podložky,káble,hifi krabičky.
Namiesto počuvania len všetko merať chcete.
Neviem prečo to prekrucate že zmeriate zosilnovač a poistku ked máte prísť len to vypočuť.
Už Vás volal na posluch aj THXKO aj lubos a Vás asi nezaujíma či je to počuť ani vobec zvuk a posluch.
To čo nedokážete "chytiť" a zmerať pre Vás neexistuje a len táto Vaša neomylná pravda je jediná v celom vesmíre.
Mne také meranie nič nepovie a ani Vám lebo zmenu nenameriate(možno to nedokažet zmerať) a tým pádom to nemožete počuť a pre Vás to tým končí a vobec Vás nezaujíma ten zvuk.
HIFISTI slepé testy nepotrebuju ked si to vyskušaju.To sa možete hrať na "slepu babu" z vnučencami.
Hifi posluchači počuvaju a počuju a skušaju a nielen rozne poistky ale aj vnímaju zmenu zvuku v doplnoch ako je "cerabal" a "rôzne" iné hroty podložky,káble,hifi krabičky.
Jimmy
Ponúkol som merať a počúvať a porovnať namerané a "počuté" . Ale z korektného slepého textu sú "sluchári"slušné povedané "predposraní". To je pravda. Ale ak správnemu "higendistovi" stačia len ilúzie, prosím.. Hlavne neskúšajte mávať rukami a lietať..
Ponúkol som merať a počúvať a porovnať namerané a "počuté" . Ale z korektného slepého textu sú "sluchári"slušné povedané "predposraní". To je pravda. Ale ak správnemu "higendistovi" stačia len ilúzie, prosím.. Hlavne neskúšajte mávať rukami a lietať..
Samozrejme se mne nijak osobně nedotýká,co kdo slyší,nebo ne. K lepšimu zvuku mohu kazdemu jen popřát to nej. Ale sám popisujes,kolik treba i týdnů,či mesiců je nutné venovat vsem kombinacim kombinovaných variant. Pak se vymění konektor a vse začíná od znova. Tedy se ptám,kde je pohoda z poslechu? Uz dlouho tu vnímám jasný rozdíl mezi zábavou a posedlostí. Zábava mi zprostredkovava pohodu a příjemný relax. Posedlost zpravidla vede k neuróse,neodpočinku,ale určitě ne k příjemnému pocitu z poslechu hudby. Ten poslech se pak dostává tak trochu na vedlejší kolej.jimmi píše: ↑18 led 2019 09:15Posmech ohladom poistky si robí povačšine ten kdo to nevyskušal na vlasné uši.
Tiež mám ten poznatok že aj otočenie poistky u mna doma napr. v zosilnovači je moc počuť a z každej strany na moje uši je zvuk iný.
Počulo to aj zopár známich a podobne aj u mna doma a aj u seba doma to vyskušali.
Tak isto ako aj výmena roznych značiek a typov poistiek mení v pristrojoch zvuk. Univerzálna poistka ale neexistuje. Treba porovnať a vybrať z viacero aká sa do akého pristroja zvukovo hodí. Ale stačí výmena sieťovej šnury za iný typ a už to nemusí sedieť. Znova treba vyskušať možno inu poistku.
Včera som to riešil po výmene iného reprokábla na basovu časť a musel som aj inu poistku dať. Ale asi musím aj tak dalšiu kupiť a vyskušať (znova rozohrať cca 100-150hodín aj to mooc mení zvuk ) či tá tam lepšie nebude na moje uši sedieť.
Bazi36 veľmi výstižne napísané.. Z posadnutostou sa potom čím ďalej jasnejšie počujú káble , poistky, koncovky, drievka atd atd.... a dopadne to nakoniec tak, že hifista nieje schopný racionálne myslieť (v tomto smere), preto aj z jasných dôvodov odmieta veci, ako sú slepé testy, lebo ak by racionálne uvažoval, nebránil by sa tomu, aby uskutočnil to, čo mu môže pravdu ukázať a to neodškriepitelne!!! Potom tu ale máme aj iných, ktorí racionálne samozrejme uvažujú, ale spoliehajú sa na to, že druhí nebudú a..... €€€€€€€€
- sostakovic
- Kontaktovat uživatele:
V novembri 2018 som bol na kompletnej zdravotnej kontrole a bol som i na ORL a v rámci vyšetrenia som si dal zmerať i sluch a na môj vek počujem veľmi dobre, mám i lekársku správu.
Hmmm. Jenže na ORL se zkouší sluch "jen" do 8 000 Hz.
Hmmm. Jenže na ORL se zkouší sluch "jen" do 8 000 Hz.
bryston,
jestli je Ti 60+, do kolika Hz myslíš, že slyšíš Ty?
jestli je Ti 60+, do kolika Hz myslíš, že slyšíš Ty?
To je jednoduché. V soukromé ambulanci vloni jsem ještě zaslechl 14 000 Hz.
Což mi stačí.
Na to , že se leckde holedbají někteří, jak slyší 22 kHz, tak je to špatné. Ovšem jestli je to u nich pravda.
Což mi stačí.
Na to , že se leckde holedbají někteří, jak slyší 22 kHz, tak je to špatné. Ovšem jestli je to u nich pravda.
Jseš na tom lépe než já.Loni v 67.letech jsem slyšel do 12 kHz.
Nicméně i když by jsi slyšel do těch 8 kHz., tak to budeš podprahově vnímát ty kmitočty, stejně, jako poznáš, když odpojí někdo supertweeter, který běhá do 40 kHz a Ty slyšíš do14khz.
Nicméně i když by jsi slyšel do těch 8 kHz., tak to budeš podprahově vnímát ty kmitočty, stejně, jako poznáš, když odpojí někdo supertweeter, který běhá do 40 kHz a Ty slyšíš do14khz.
bryston
Tiež som bol na súkromnej ambulancii, zavoláš na ambulanciu dohodneš deň, hodinu a prídeš 5 min. pred termínom a ideš na vyšetrenie, za tých 10€ čo za to chcú super služba , v štátnej ambulancii zabiješ pól dňa pokiaľ na teba príde rad ...
Tiež som bol na súkromnej ambulancii, zavoláš na ambulanciu dohodneš deň, hodinu a prídeš 5 min. pred termínom a ideš na vyšetrenie, za tých 10€ čo za to chcú super služba , v štátnej ambulancii zabiješ pól dňa pokiaľ na teba príde rad ...
Loni v 67.letech
Tak to abych ti vykal, ne?
No ono je to cos napsal otázkou. Za těch několik mnoho let se mi mnohokrát stalo jak ve studiích, tak na výstavách a tak na soukromých akcích,že dotyčný mladý a dobře slyšící hifista slyšící kde co, i obrácenou pojistku, neslyšel spálený nebo nezapojený výškáč, nebo přehozenou bednu L za P, jednou ve studiu dokonce hrál L na jinou bednu než P.
Takže proto jsem docela pesimistický ohledně těch zlatoušců.
Tak to abych ti vykal, ne?
No ono je to cos napsal otázkou. Za těch několik mnoho let se mi mnohokrát stalo jak ve studiích, tak na výstavách a tak na soukromých akcích,že dotyčný mladý a dobře slyšící hifista slyšící kde co, i obrácenou pojistku, neslyšel spálený nebo nezapojený výškáč, nebo přehozenou bednu L za P, jednou ve studiu dokonce hrál L na jinou bednu než P.
Takže proto jsem docela pesimistický ohledně těch zlatoušců.