Diskuze k designu přístrojů a bydlení/versus zvuk a účel
Diskuze k designu přístrojů a bydlení/versus zvuk a účel
Harmonie a estetika bydlení, ovlivňuje nejen naše vnímání a odpočinek, ale i konsensus o případných nákupech hifi produktů.
Ti, kdo v domácnosti nejsou sami, jistě znají bilaterální jednání o tom, "co jí nesmí přes práh".
Katalogy na křídovém papíře či krásné stránky na monitoru nepomohou tak dobře, jako přítel s programem na plánovaný dopad přístrojů na estetiku bydlení.
Jak mi napsal přítel bytový designér, je pro něj sladění bytu a aparátu podstatná až nejdůležitější složka rozhodnutí k nákupu.
Sám na sobě znám obsesi severského designu, kdy krásný, ale nevýkonný dánský princ Densen, nemohl opustit můj rack, protože na nový zesilovač sem se po 3 letech hlazení teplých zlatých knoflíků nemohl dívat.
Ale dánský princ svými 60W nemohl konkurovat 2 x silnějšímu dánsko-japonskému Teacu, o 8 párech Sankenů na kanál...
Po synergii černých hliníkových skvostů Densen B-400+ a B-100 tu stojí zlatavý technicistní Teac a nenápadný šedivýCA-340 se Siriem 2.
Namísto decentního černého Holbornu o klasické šířce 44 cm, poslouchám ve všech parametrech lepší Emeperor který však nemá s proporcemi zbytku sestavy nic společného.
Můj ideální stav pro nezávislost na designu- rozveden, není nutný pro všechny členy a čtenáře Názorků.
Myslíte, že by byl mezi Námi zájem o službu našeho Hifinázorového designéra ?
A jak to vidíte Vy ???
Ti, kdo v domácnosti nejsou sami, jistě znají bilaterální jednání o tom, "co jí nesmí přes práh".
Katalogy na křídovém papíře či krásné stránky na monitoru nepomohou tak dobře, jako přítel s programem na plánovaný dopad přístrojů na estetiku bydlení.
Jak mi napsal přítel bytový designér, je pro něj sladění bytu a aparátu podstatná až nejdůležitější složka rozhodnutí k nákupu.
Sám na sobě znám obsesi severského designu, kdy krásný, ale nevýkonný dánský princ Densen, nemohl opustit můj rack, protože na nový zesilovač sem se po 3 letech hlazení teplých zlatých knoflíků nemohl dívat.
Ale dánský princ svými 60W nemohl konkurovat 2 x silnějšímu dánsko-japonskému Teacu, o 8 párech Sankenů na kanál...
Po synergii černých hliníkových skvostů Densen B-400+ a B-100 tu stojí zlatavý technicistní Teac a nenápadný šedivýCA-340 se Siriem 2.
Namísto decentního černého Holbornu o klasické šířce 44 cm, poslouchám ve všech parametrech lepší Emeperor který však nemá s proporcemi zbytku sestavy nic společného.
Můj ideální stav pro nezávislost na designu- rozveden, není nutný pro všechny členy a čtenáře Názorků.
Myslíte, že by byl mezi Námi zájem o službu našeho Hifinázorového designéra ?
A jak to vidíte Vy ???
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Diskuze k designu přístrojů a bydlení/versus zvuk a účel
Dokonce jsem viděl pro toto přímo kolonku v hodnoceni hifi aparatku "WAF" – Wife Acceptance Factor
Já to myslel úplně celé, introš včetně aparátu.
Příklad:
tmavě mořená obývací stěna z masivního dřeva.
Co na něj posadit?
Ona řekne mikrosystém.
A šibalsky dodá - klidně kvalitní, ale malý a milý.
Příklad:
Co na něj posadit?
Ona řekne mikrosystém.
Asi jsem měl štěstí, protože po rekonstrukci bytu jsem mohl s manželčinou pomocí, které si od ní velmi vážím, prvně rozestavit hifinu po obýváku a potom teprve do zbylého místa napasovat barevně sladěný nábytek. Akusticky to samozřejmě není ideál, přece jenom jde o obývákový kompromis, ale zase je výhodou to, že sestava hifi a obýváku byla "vyprojektována" rovným dílem námi oběma, takže se manželce líbí a je s celkovým konceptem obýváku spokojena.
Toto by mohlo být asi uvedeno i ve vedlejší topiku "Partnerské vztahy aneb ženy a HiFi"
Toto by mohlo být asi uvedeno i ve vedlejší topiku "Partnerské vztahy aneb ženy a HiFi"
To CharlieCh, naprosto stejné i u mě.U nás ale zvítězila větší polovina...
Plne s vami souhlasim. (Viz muj prispevek v "Partnerske vztahy.....")
No přece pořádné zlaté cihly. To dá rozum, né...eficak píše:Já to myslel úplně celé, introš včetně aparátu.
Příklad:
Co na něj posadit?
PS: Ta druhá černobílá fotka(5.1.2012) je epesní!
Přes řeku do stínu stromů.
jo, tohle jsem nekde slysel: "... a co se vam nelibi na tech modernich bednickach - jsou male, cerne, leskle..."eficak píše:Co na něj posadit?
Ona řekne mikrosystém.
jinak je to u nas presne jak pise charlieCh - v obyvaku se od zacatku pocitalo s umistenim reprobeden i zbytku aparatury a od toho se odvijel zbytek. protoze je to obyvak a ne poslechova mistnost, bylo to o kompromisech, ale nastesti mame s mou nejdrazsi polovickou stejny (velmi podobny) vkus, takze nam tyto veci v zasade nedelaji problem... dost pomaha i to, ze v hudbe a jejim poslechu mame zalibu oba
-
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den, nedávno jsme si tady pořídili nový byt:) Zrovna řešíme ale interiér a design. Chtěli by jsme taky si do něho pořídit i nějaké hifi sestavu. nemáte někdo nějaké dopooručení?:) nechceme nic moc drahého ale zároveň ani ne to nejlevnější.. Prostě zlatou střední cestu:) Děkuji, Valerián
Co je nic moc drahého a ani levného? Jakou hudbu posloucháte? Z jakého zdroje - gramo, CD, DVD, PC, stream?
potřebuju poradit, chci si udělat stoleček na reciever aby pod ním mohl být subwoofer, ale neumím se rozhodnout mezi variantou s tlustými nožičkami a nebo tenkými ? Poraďte mi please.
Stoleček tlusté nohy: stoleček tenké nohy:
Stoleček tlusté nohy: stoleček tenké nohy:
To akože ozaj chceš po ostatných, aby ti radili, čo sa bude tebe viacej páčiť? Tak to už nabudúce môžme len čakať, až sa tu niekto bude vypytovať, že čo mu asi tak bude viacej chutiť...či uhorky alebo torta?
Aby ses nepo...
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Řekl bych průměr mezi verzemi, takže kompromis.
Skor ako hrubka materialov a noh, je tam myslim dolezitejsie farebne a materialove zladenie. Samozrejme aj eklektizmus (spajanie stylov) vie byt krasny, ale tam tiez nejde dokopy vsetko. Ja som zastanca hodnotnych kuskov z kvalitnych materialov a dobrym a/alebo umelecky zaujimavym spracovanim