Coax audio kabel - Cinch audio propojovací kabel...

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Odpovědět
pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Coax audio kabel - Cinch audio propojovací kabel...

Příspěvek od pbaudis »

Možná jednoduchá otázka, ale já to prostě nevím.
Jaké propojení zvolit CD přehrávače se zesilovačem?
Je kvalitnější volba připojení přes Coax audio kabel, nebo zvolit volbu CD na zesilovači a propojit Cinch audio kabelem?
Děkuju.

jirka86
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Coax audio kabel - Cinch audio propojovací kabel...

Příspěvek od jirka86 »

A ještě jednoduší odpověď.Záleží jak kvalitní převodníky přehrávač nebo zesilovač mají.Jediná možnost vyzkoušet obě varianty propojení.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Tak to asi nebudu hrotit, teď mám propojení přes Audioquest Forest Digital Coax a slyším celkově lepší hudební projev.

Audioquest Forest Digital Coax

https://www.hifi-audio.cz/audioquest-fo ... /?vid=6896

Mám ještě Inakustik Premium RCA

https://www.hifimedia.cz/inakustik-premium-rca/

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Budíček... :) Jsem tu zas a opět stejná otázka jako je název tématu. Jde mi o tohle. Mám zvukově velmi podobné propojovací kabely. Rozhodl jsem se pro Coax audio kabel a chtěl bych trošku polopatickou odpověď. Je v něčem Coax lepší, než Cinch kabel. Když hrají oba stejně, jaký typ připojení, by jste zvolili Vy? Je mezi nimi i jiný rozdíl než hudební? Podobná cena, podobná zvuková kvalita, přesto si chci hodit korunou. Snad pochopíte co bych chtěl napsat a vysvětlit? Zkusíte mi lopatou přihrát nějakou odpověď...?

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ty ses teda pripad :-D

Tak polopate:
- Ten coax kabel je digitalni, resp. vede digitalni signal z CD prehravace do zesilovace. To znamena ze prevod z digitalniho na analogovy signal probiha az v zesilovaci
- Ten cinch kabel vede analogovy signal, to znamena, ze prevod digital-analog probehne uz v tom CD prehravaci
- Jestli bude lepsi pouzit coax, nebo ten cinch kabel, to zalezi zejmena na tom v jakem z tech dvou pristroju mas kvalitnejsi digital-analog prevodnik (DAC). Pokud je lepsi v CD, je pak lepsi nechat CD prehravac udelat ten D-A prevod a tahat to z toho analogovym signalem. Pokud bude lepsi DAC v zesilovaci, bude zrejme lepsi tahat to z CD digitalne a nechat ten prevod udelat zesilovacem
- Pokud neslysis rozdil, neres. Resp. pokud chces mit klid na dusi, pouzij ten digitalni kabel (Coax), ktery bude mene nachylny na nejake ruseni apod. Ale jestli neslysis rozdil, tak je to stejne jedno.

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

No vidíš, to co jsi napsal, jsem "pochopil" a hlavně si poslední větou uklidnil mě srdíčko a zrušil si myšlenkové dilema, které jsem měl. Děkujuuuuu.

"Pokud neslysis rozdil, neres. Resp. pokud chces mit klid na dusi, pouzij ten digitalni kabel (Coax), ktery bude mene nachylny na nejake ruseni apod. Ale jestli neslysis rozdil, tak je to stejne jedno."

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Fidji99 »

Ked pozeram na tvoju zostavu- asi najlepsi DAC tam bude mat ten Rotel. Cize z Rotelu analog do zosika.
Ono v tych integracoh bohvieake DAC nebyvaju, predsa len matematika a Excel nepustia. Skusil by som DAc v zosiku nejako uplne vyradit.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Rotel ma DAC Texas Instruments 24 bit / 192 kHz , ktery vyrobce radsi vice nespecifikuje, Yamaha A-S501 má Texas Instruments PCM5101 24 bit / 192 kHz , takze tezko rict a Rotelu bych moc nefandil.

Odpovědět