Co myslíte, je to z horka ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Co myslíte, je to z horka ?

Příspěvek od Pytel »

Na žádost Dasty jsem vkládám :

Když poslední dobou otevřu fórum, obyčejně vidím 5 až 8 inzerátů na prodej nějakých kabelů nebo něčeho jiného.Krom toho se ve dvou vláknech
vedou nikdy nekončící spory o vliv napájecích a jiných kabelů na zvuk.
Ze strany popíračů jsou někdy příspěvky na takové úrovni, že kdyby někdo takto se mnou hovořil tváří v tvář,tak ho zfackuju.Osočovaní z bonzáctví, přirovnávání k STB, proboha proč? Až tak je to zlé? Až tam jsme došli?
Myslel jsem, že jsem na svobodném fóru o hifi a hudbě, nejsme snad na nějakém měřáckém fóru, kde jsou v pořádku pouze technokratické názory a když člověk napíše o svých pocitech např.pri výměně kabelů, okamžitě se sesypou strážci hifi čistoty a dotyčný je při nejlepším za vola a posléze lituje, že vůbec něco psal.
To se netýká pouze kabelů, napíše li někdo o vinylu, že zvuk je lepší než z digitálních formátů, je to to samé v bledě modrém.
Proč se takto k sobě chováme?Co k tomu vede? Anonymita schovaná za nickem? Kompenzace vlastních problémů? Nevím..
Už skoro všichni jsme přešli vedle,jak říká BVa, do společnosti audiošamanů.Já si to nemyslím.Je tam pouze komunikace mezi sebou jiná, taková pluralitní.
Pojďme něco změnit, vždyť je to škoda, takový to bylo pěkný fórum, kde se dalo načerpat spoustu inspirace.

Fidas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Co myslíte, je to z horka ?

Příspěvek od Fidas »

Nevím, zda z horka. Nicméně souhlasím. Je nás pět a půl a nějak se vzájemně nemůžeme vystát.
Podaří se to změnit? Nebo tu moc už nemáme v rukou?

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

hezky poslech vsem

pustil jsem si dnes zakoupene album Jiriho Stivina - 75(Quodlibet) a graf negraf hraje to hezky
Naposledy upravil(a) PavelDosko dne 22 srp 2018 20:22, celkem upraveno 1 x.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

To není horkem - to je člověkem.

Pokora, láska k bližnímu svému, tolerance, slušnost - to se v dnešní společnosti moc nenosí. Naše politická reprezentace tomu posledních pár let zavařuje ještě více a tak si dnes každý kdykoliv a kdekoliv vlastně může všimnout jen hulvátství, sprostoty, arogance, ignorance, povýšenosti, závisti, ...

Je to škoda. Třeba se to časem zlepší. Pokusím se vždy jít tomu vstříc :)

konferencier
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od konferencier »

Požádal jsem pixela, aby vyvěsil pravidla na úvodní stranu hifiroom - ať jsou na očích.
Stěžují si uživatelé, že je nemůžou najít.
moderátor

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

sonofstars píše:
22 srp 2018 20:20
To není horkem - to je člověkem...
... no ja by som to horko až tak nepodceňoval ... veď už človek nemôže ani "relaxovať" bez následkov
:lol:
horko_2018.jpg

Jarda
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda »

Mirku moc hezky a vystižně napsané *thumbs up* ....

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

To se netýká pouze kabelů, napíše li někdo o vinylu, že zvuk je lepší než z digitálních formátů, je to to samé v bledě modrém.
Nie je to z horka, je to z toho obsahu príspevkov, napr. ako citát hore. Ak by napr. niekto na motorkárske fóru napísal, že starý "kozí dech" je lepší ako nejaký nový superbike, tak by asi tiež spustil podobnú polemiku. Ak by napísal. že "kozí dech" mu pripomína mladosť a že sa mu to jednoducho páči, tak mu nikto nič nepovie. Je to z vydávania nezmyslov (impresií..) za fakt.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

BVa,
Když se napíše, že zvuk je lepší, nemusí se vždy myslet to, že lépe měří podle nějakých grafů .To jen Ty to vždy pojmeš tak, jak se Ti to hodí.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Ano, připomíná mně to mládí, to máš pravdu, vyrostl jsem na tom a nikdy jsem s tím nepřestal, desky sbírám přes padesát let.
Emoce z poslechu vinylů jsou u mně daleko větší než z digitálních formátů, zvuk desky se mně líbí víc , proto píšu, že zvuk LP je lepší než z digitálních formátů.

elMuerte
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od elMuerte »

No, řekl bych že to pramení z malo znalostí a velkého ega.
prostě člověk bez elektrotechnického vzdělání, ti tady bude vysvětlovat jak je jedno jakýma káblama to popropojuješ protože má velké ego a snaží se tím zakrýt svou nevědomost. Doma ho neposlouchá ani klika u dveří, ale tady se mu najdou opomenti, kteří na něj reagují. Doma se nudí, tady má alespoň nějakou zábavu. Vyplní si tím prázdný prostor svého prázdného života.
Elektrikář, potrefený správnými učiteli a zabývající se mikroelektronikou ti většinou uzná, že i ten blbej kabel na to může mít vliv, protože to vychází z vlastní podstaty použitých materiálů a do krve se bude za pravdu bít. Samozřejmě se najdou elektrikáři, kteří ti budou tvrdit, že nulákem neteče proud, ale ty bych vzhledem k jejich znalostem spíše přiřadil do první skupiny.
Fuj jsem se dopustil škatulkování, je mi to líto, odpusťe mi.
Nakonec si dovoím jeden citát: "Člověk je chytrý, lidé jsou hloupé ovce!"

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Fuj jsem se dopustil škatulkování, je mi to líto, odpusťe mi.
Nakonec si dovolím jeden citát: "Člověk je chytrý, lidé jsou hloupé ovce!"
Ano dopustil si sa "škatulkování", a navyše nezmyselného, hovoríš pritom o elektrotechnickom vzdelaní a "potrefenosti"... Aj ja si dovolím jeden citát, "Nelez medzi plevy, lebo ťa zožerú prasce".. A velké ego a málo vedomostí (a skúseností) je skutočne dosť rozšírený jav. A bohužiaľ nielen tu na fóre.
2 Dasta
Aj ja som na tom vyrástol (nič lepšie nebolo..),mám gramo aj cca 150LP stále doma, ale nezostal som pri tom a netvrdím že je to najlepšie...pretože to mám . Lebo to nie je pravda.

Dasta
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dasta »

Bva,
Netvrdím, že je to nejlepší, protože to mám, ale proto, že mne to nejvíce vyhovuje viz výše.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

BVa píše:
23 srp 2018 07:01
Nie je to z horka, je to z toho obsahu príspevkov, napr. ako citát hore. Ak by napr. niekto na motorkárske fóru napísal, že starý "kozí dech" je lepší ako nejaký nový superbike, tak by asi tiež spustil podobnú polemiku. Ak by napísal. že "kozí dech" mu pripomína mladosť a že sa mu to jednoducho páči, tak mu nikto nič nepovie. Je to z vydávania nezmyslov (impresií..) za fakt.
my Vám rozumíme BVa, ale holt to máme asi takto:
Je nám úplně jedno, že se to v grafu nepromítne, že měřák nebliká radostí, že se něco děje - ALE - nám to prostě nějak vnitřně lépe sedí v ruce jako ten kozí dech. Ten Váš proměřený superbike nám prostě v ruce nedrží a pod zadkem divně lítá, ač má parametry špičkové.
A dál je nám to fuk.
No a pak si tu o tom povídáme jako kluci u piva. A už tak nějak počítáme i s tím, že od vedlejšího stolu se ozve BVa a spol a budou si na nás ukazovat a klepat si na čelo.
A nám je to fuk.
:lol:

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Dasta
my ti rozumíme - ale kdo nechce, ten Ti neporozumí a raději zase zmáčkne Ctrl+V

Odpovědět