České ceny ?

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

České ceny ?

Příspěvek od bh69 »

Koruna zpevňuje, euro je za 25, ale ceny u českých prodejců skokově rostou ?!

Např.

Marantz PM7000N zdražil z cca 31 na současných 36 tisíc.
V Německu je ale pořád za necelých 1100e, tj. za necelých 28 tisíc.

Wharfedale Linton Heritage u nás z původních 26 teď za 33 (bez stojanů).
V Německu za necelých 1000e, tj. za 25 tisíc.

Tj. u nás je to samé zboží dražší cca o třetinu !

Fidji99
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: České ceny ?

Příspěvek od Fidji99 »

Kupuj v Nemecku.

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Cena je plně v "kompetenci" a libovůli obchodníka a jeho marže, není to jenom relativně zbytečná elektronika spotřebka ale např. potraviny, byty, léky, PHM, energie, doprava...reálné mzdy vůči Dojču jsou zhruba třetinové atd, atd. a to je podstatně horší. Řešení ? Emigrace do civilizace.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Nemám žádné pochopení pro tenhle brekot.

V ČR se nyní všeobecně žije nejlépe, jak se kdy žilo. Stačí si uvědomit, jak tomu bylo třeba před pouhými třemi generacemi...
A celkově patří ČR mezi suverénně nejbohatší státy na zeměkouli. Máme neuvěřitelné štěstí, že jsme se narodili v téhle části světa. Přijde mi naprosto absurdní, že někdo lelkuje v teple domova s plným břichem vypisováním na počítači do diskusních fór a stěžuje si, jak se má špatně..... *headbang* . To je absurdita par excellence.

Miliarda lidí, miliarda, žije z méně než 600 Kč na měsíc... 90 % obyvatel téhle planety se má hůře než průměrný občan ČR. Opravdu je tohle důvod ke stěžování si? Opravdu máme být spíš smutní z toho, že se nemáme stejně jako lidé v jednom z nejbohatších států než šťasní a vděční za to, že se máme zásadně líp než drtivá většina lidí v ostatních státech?

:shock:

A k tématu vlákna: viz Fidji99.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

rencin_cesi.jpg

Papolius
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Papolius »

Pítrs- od bh69 to nebyl "brekot", ale konstatování faktu s otázkou, proč ceny v ČR rostou.

Já myslím, že vysvětlení zdražení je jednoduché. Ceny energií jdou nahoru, nemovitostí, jídla atp. a tak si každý kdo v čemkoliv podniká řekne, že se bude držet trendu, zdraží, aby dorovnal "ztráty" a udržel si životní standard.

Bohužel tato to nefunguje, ne v současné době, ne u zbytného zboží, čehož je většina. Vyhraje ten co udrží cenu nejblíže "reálu", třeba Němec.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Vzdyt jsem nereagoval na bh69.

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

To nebyl žádný útok na malé prodejce nebo studia. Je vůbec otázka, jestli to jde na vrub zvýšení marže u koncových obchodníků. Dokonce bych o tom i pochyboval, protože to vypadá, že ke stejnému skokovému zdražení došlo i u dalších výrobků Marantz (např. PM8006 z 32 na 40 tisíc) a hlavně u všech prodejců najednou. Proto mne překvapilo, že v Německu jsou ceny pořád původní nebo nižší (zmíněný PM8006 za 1200e). Tak buď ještě Němci prodávají ze zásob a zdraží časem taky, nebo pro nás jako malý trh jsou (najednou ?) o tolik horší podmínky přímo od Marantze (nebo přes koho se velkoobchodní prodej realizuje) nebo Marantz nezdražil a takhle to jenom zvednul dovozce ?

Nejde o to, že teď je nějaký zesík dražší, ale vyděsil mne ten nárůst, jestli to má být ukázka jak se inflace ještě roztočí ...

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

pouze zatim neaktualizovali www stranky, zkus jim napsat za jakou cenu to prodaji

Martin_AQ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin_AQ »

Distributoři (dovozci) posílají prodejcům ceníky s doporučenými cenami, nejčastěji evropské přepočtené nějakým kurzem. Něco vykompenzuje zpevněná koruna, ale realita je taková, že ceny jdou nahoru 10-15%. Jestli někde v Německu uvidíte nižší ceny, je to jak psal Pitrs nebo také proto, že vzhledem k velikosti trhu mají nakoupené skladové zásoby, takže to ještě chvilku nechají. Vzhledem k velikosti (malosti) firem tohoto typu u nás je nejčastější model 1 ks vystavený, druhý zabalený.
Co je fakt blbě, je stav: není zboží, zato je dražší. I poměrně velké firmy (jako třeba Yamaha) bojují s nedostatkem součástek a některé věci už půl roku nejsou.:-(
vedoucí prodejny AQ audio studio, Brno

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Máme v obci dva markety elektro (taktně nejmenuji jaké) oba na hranici insolvence
a zániku, nekupuje se ! V krámu dvě prodavačky, asistent a sekuriťák, no a dva klienti
pro 4 tužkové baterky ve slevě, jo vážení ! tak by to nefungovalo ani za socíku...

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

No to je skandal, ze lidi tyhle veci dneska radeji nakupuji na internetu. Papirovy noviny se taky uz moc neprodavaj - to je taky skandal! To by taky za sociku nebylo!

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

Asi tobě uniklo že zásilkové e-shopy mají své problémy, jejda ! vona stovka-dvě za balné a dopravné leckoho odradí, mě ano - vyzkouším jinde, osobní odběr. Konkurence nechrápe. Jednou možná pochopíš...

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

Já už dlouhodobě kupuji jen přes net a ze zahraničí.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

lechos: Ja jsem primarne reagoval na ten socik, protoze na tyhle nostalgicky pseudovzpominky, ze za sociku neco bylo lepsi, jsem uz fakt alergickej. Jinak obecne nemam co dalsiho chapat. Na internetu je vyber mnohonasobne vetsi, vcetne eshopu s dopravou zdarma a ve vetsine pripadu lepsi cenou i s tim postovnym. Pokud mas radeji osobni kontakt, nebo nejake citove vazby ke svemu oblibenemu elektru za rohem, tak prosim. Ale to breceni, ze tam je malo lidi a ze to skomira - to asi nebude ta konkurence, co nechrape...

Odpovědět