Audio Kafe

Témata nesouvisející s HiFi, offtopic debaty atd. Ovšem žádné osobní souboje, spory a hádky.
radimecek
Kontaktovat uživatele:

Re: Audio Kafe

Příspěvek od radimecek »

http://www.zbozi.cz/hledani/?q=cibetkov ... tent=lista

A to jsou jen české obchody...nepočítám tisíce obchodů v zahraničí...tolik cibetek na světě ani není,aby pokryly poptávku... *headbang*

A pokud dobře čtu,tak to je téma o kávě k hudbě.... *hura*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

Skúšal som Kopi od dvoch výrobcov, osobne ma absolútne ničím neoslovila a s chuťou čerstvo praženej kávy by som to ani neporovnával. Určite sú výrobcovia a aj fajnšmekri ktorí sa k čerstvo upraženej (z ranného trusu) dostanú, ale ja túto možnosť nemám. Na odporúčanie jedného člena fóra momentálne využívam nákup čerstvo praženej - treba vyskúšať, prináša to možnosť laborovania s rôznymi chuťami a druhmi.
Bežne dostupná káva v marketoch, stojí viac menej za prd, bývajú to dlhodobé ležiaky.
Napriek tomu pre tých čo si kávu nevedia vychutnať, nakupujem v Lidli 500g za 4 eurá - BELLAROM v tmavočervenom obale - z toho čo je dostupné v marketoch, mne osobne toto chutilo najviac(pri mojom spôsobe prípravy, na rýchle presso ju využívam stále aj pre seba.

Aj s kávou je to tak ako s hifi, rôzne chute a názory a tiež fascinácia značkami a cenou. Čerstvo pražená je pre mňa chutnejšia ako čokoľvek iné.
[youtube]9ZhidtD3cMY[/youtube]

skypi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od skypi »

Cibetková káva je marketingovej produkt, opět jen zdání něčeho "extra"... Lehce nadrůměrně kvalitní, správně pražená a připravená káva je lepší chuťovej zážitek.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nikde jsem nepsal, že bych se z té cibetkové kávy "udělal", jen jsem chtěl naznačit, že ta PRAVÁ cibetka, opravdu z exkrementů těch potvor, je certifikovaná, vyprodukuje se jí ročně tak 500kg a nesmí si ji člověk plést s "cibetkovou kávou" dělanou bez Cibetky ("zraje" mimo žaludky živých Cibetek za pomoci stejných enzymů). Vyjímečnost pravé cibetkové kávy je v tom, že ta roztomilá zvířátka neslupnou všechny bobule (správně "kávové třešně"), ale vybírají si. Zjednodušeně . . . poznají kvalitu (jako když třeba budu obírat maliny a ty hořké, nedobré, nedozrálé či nahnilé vyplivnu, takže se mi do žaludku dostane jen to kvalitní ;) ). Cibetková káva je výborná, ale za ty prachy ...děkuji pěkně. Dokáži si doma pošmáknout na podstatně levnější (až 10x), neméně kvalitní.
Toto je ke kávě můj poslední příspěvek, už i tak jsem tu nasel nemálo plevelu.
HOWGH.

Odar

Příspěvek od Odar »

PetrD píše:To, co na tom videu ten mamlas plácá, jsou kokotiny.
Otazka znie, ci verit mamlasovi, ktory uz nejaky ten cas s kavou robi (vyse 10 rokov), spolupracuje s inymi praziarnami, posobi v Boot Coffee v Kalifornii, alebo nejakemu PetrD na hifinazoroch. Kazdy ma pravo si svoj zdroj informacii vybrat.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Tak naposledy . . . tvrdit, že je úplně jedno, jestli ty kávové třešně vysere Cibetka (s enormně vyvinutým čichem jen pro kvalitní "bobule" a se speciálním enzymem v žaludku), nebo pes či kočka (protože to pořád bude jenom hovno), může fakt jen blb.
HIFI zdar, zdraví nějaký PetrD ;)

boxer

Příspěvek od boxer »

Vy jste kluci ptáci. *taktone* :shock:

Hádáte se stejně jako o koncovkách, voodoo, lampy versus tranzistory atd.

Stačí jen vědět a ne se hádat.

Pravda je jako vždy někde jinde.

Pravé cibetkové kávy, která se fakt sbírá "po lese" z toho, co divoké šelmičky vykakaly, se celosvětově (samo nejvíc z Filipín) dodá asi půl tuny.

Bohužel snaha o zisk, která zapříčinila chov cibetek v klecích a násilné krmení kávovými třešněmi (hlavně Indie),umožnila vývoz cca 50 tun ročně.

Souhlasím s tím (že ač jsem ji nikdy nepil), klasické čerstvé presso z kvalitní , čerstvě pomleté kávy dle chuti, mi na moje chuťové buňky vyhoví.

Stejně tak, jako beefsteak z dobrého a zralého masa mi stačí, nemusím ho mít z Kóbe.

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Souhlasím, jsem pták (někdy fakt superpták ;) )
Boxere, de facto jsi vlastně potvrdil to, co jsem napsal (a co vím!) . . . půl tuny (tedy mnou uváděných 500kg) sedí. To, že se "necertifikované cibetkové kávy" dělá bokem další desítky tun jsem tu neřešil, neb o tomto "šuntu" jsem nepsal. Největším problémem "chovu" Cibetek je to, že se do nich nacpou všechny třešně, které se urodí *taktone* . Divoké šelmičky jsou mlsné, vybíravé a slupnou opravdu jen to nej (někdy třeba z rostliny jen 10%, opravdu poznají kvalitu . . . jako s burčákem, včera ještě ne ale pozítří už bude pozdě). Je to nekonečné téma, které sem opravdu nepatří. Doma si dělám nápoj z kvalitní kávy (naposledy toto http://www.doubleshot.cz/brazil-faf-cel ... rudes.html), kterou si vlastnoručně namelu. A už opravdu naposledy . . . i když nám třeba nastokrát chutná to, co doma pijeme, poctivá certifikovaná cibetka (ta z Filipín) je fakt lahoda ;)
A už opravdu HOWGH ;)

davidhighend
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od davidhighend »

Na co ti lidi jeste nepřijdou. Nejaké zvíře vysere třešničku, někdo ji najde upraží a pak všem na světe nakuká, ze tohle je ta pravá káva. To mne poser. A pak se tady začnou nekteri osočovat ze to co vylezlo z prdele toho ubohé ho zvířátka vlastne neni hovno ale výborná káva.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ked to potvrdil boxer, urcite to tak bude. Vidim, ze pijes vyborny Doubleshot. Pre tu srandu - ked budes najblizsie objednavat - spytaj sa p. Tučeka na jeho nazor ohladne cibetkokavy *sunglases*

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Nač ten sarkasmus (s Boxerem) :? Hele, blíží se jaro a popíjení dobré kávičky na zahradě za přítomnosti slunečních paprsků a lidí, které máme rádi, je skoro jak orgasmus ;)
Ještě jednu, opravdu už poslední, poznámku k Cibetkové kávě. Zazněl tu dotaz na tuto kávu, tož jsem napsal pár svých postřehů a zážitků ze života. Mám známého baristu, který se kávou živí a něco chytrého jsem od něho již pochytil. Tento produkt můžeme považovat za nejlepší, nejdražší ale zároveň i přeceňovaný ;) To nepopírám. Když mluvím o této kávě, mám vždy na mysli tu, která "vznikne" v přírodě z vysraných kávových třešní cibetkovou šelmou Ovíječ skvrnitý a je dále zpracovávaná přesně tak, jak má být (hlavně se přebere, některá zrna tam mohou ležet hodně dlouho a ty se nemohou použít). Vím, že se produkuje káva z cibetek chovaných v zajetí a dokonce i mimo jejich žaludky (pomocí umělých trávících enzymů shodných s těmi v žaludku té potvůrky), o tomto se však nemá cenu bavit, toto považuji za cibetkovou kávu FALEŠNOU. Díky tomu mému známému baristovi jsem měl možnost ochutnat certifikovanou, tu pravou (vzal jsem si od něho balíček 100g, aby mohla ochutnat i rodina . . . ta cena :o ).
Znám, či si dovedu představit, názory baristů na cibetkovou kávu a vůbec se jim nedivím. Tak jako se vším, tak i s kávou, dokáže lidská rasa neskutečně blafovat a podvádět (a to jen kvůli prachům ;) ). "Pravou" cibetku jsem ochutnal, ale dokáži si za mnohem příznivější cenu připravit neméně chutnou kávu. Budeš-li mít někdy cestu kolem :) , stav se ;)
PS: Můj jadrný komentář k tomu videu vzešel z toho důvodu, že tam hovořil o tom, že by se klidně mohli pít exkrementy koček, či psů...že to vyjde na stejno.
Přeji hezký sluníčkový den *thumbs up*

kite19
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kite19 »

No tak som sa včera trošku zaujímal o tú Kopi Luwak a preto sa pýtam, ktorá je to tá pravá a certifikovaná? Určite si ešte pre zaujímavosť objednám.
Našiel som zopár predajcov, ktorí tvrdia, že predávajú tú pravú, ktorá sa zarátava do tých 500 kg. Vzhľadom na počet takýchto predajcov po celom svete a tých čo tú certifikovanú ozaj pijú, pili, mi dostupnosť certifikovanej Kopi Luwak nesedí v pomere k množstvu 500 kg. Keď nad tým tak rozmýšľam, tak by malo byť skoro nemožné ju zohnať a cena by mala byť oveľa, ale oveľa vyšia.
Aj diamantov sa ročne vyťaží cca 26 ton.
Každý kto sa zaujímal o túto kávu, pozná informácie, ktoré sem dal Petr a Boxer - beriem, áno môže to tak byť, ale kde kúpim tú certifikovanú, skutočnú a originálnu? Stavím sa, že dokážem tej certifikovanej kúpiť podstatne viac ako tých 500kg :D
Dajte tip, ktorá je tá pravá.

radimecek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radimecek »

kite 19....jsou to vyhozené peníze,kup si kg italské kávy v cenové relaci okolo 800,- kč a budeš z toho mít větší požitek z nějaké cibetkové kávy..

Odar

Příspěvek od Odar »

PetrD
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PetrD »

Gratuluji Slovensku *thumbs up* .Pobavila mě informace, kolik bylo soutěžících na 1. ročníku ;)
PS: Zrovna popíjím jednodruhovou arabiku Zambia ze soukromé pražírny Longberry pana Lněníčka z Kralup n/Vltavou *thumbs up*

Odpovědět