USHER V 602 a V 604

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Paul
Kontaktovat uživatele:

USHER V 602 a V 604

Příspěvek od Paul »

-nemáte někdo zkušenost s těmito repro?
-momentálně jsem bez beden a hledám vhodné "adepty"-rozpočet cca 40 tis.Nebráním se ani dobrému prodeji z druhé ruky.Někam k poslechu po studiích se dostanu bohužel až během ledna,tak se snažím zatím udělat takový malý "nástřel".Místnost 5 x 4m-poslech P.FLOYD/LZ/DP/J.TULL/YES/GENESIS/STING/N.JONES/L.WRIGHT-takže od rocku až po akustičtější věci.Z důvodu místa preferuji po posledních zkušenostech bedny s předním bassreflexem.Jsou tyto bedny možným vhodným kandidátem?Dík za každou dobrou radu či zkušenost.Ještě to pojede na Vinckách 234+S3.

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Re: USHER V 602 a V 604

Příspěvek od PavelN »

S Vincentem si dobře sedne Aurum Cantus, na rock budou v této ceně nejlepší Melody M-103. Kdyžtak napiš členu zdejšího fora s nickem Mike. Ten je společně s Vincentem má a poslouchá hard rock a také má už hodně naposloucháno, takže ti určitě poradí.

Rado
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rado »

PavelN píše:S Vincentem si dobře sedne Aurum Cantus, na rock budou v této ceně nejlepší Melody M-103. Kdyžtak napiš členu zdejšího fora s nickem Mike. Ten je společně s Vincentem má a poslouchá hard rock a také má už hodně naposloucháno, takže ti určitě poradí.
Pozor, Aurum Cantus Melody M-13 mají basreflex dozadu, což Paul nechce...

Mark Levinson
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mark Levinson »

To Paul:
Nevím odkud jsi, ale zastoupení repro Usher má u nás Navratilaudio. Momentálně je ve studiu ke slyšení lahůdka od Usher, model RW-729.
http://www.navratilaudio.cz/

Soundmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Soundmaker »

Lahůdka od Usher?
Vždyť to nemá basák :o

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

-pánové-díky zatím za reakce a tipy
PavelN-M-103 jsem měl minulý týden doma-u mě bohužel moc basů,asi možná i potíž díky bassreflexu vzadu-nemůžu dát bedny dál od stěny jak cca 30 cm.Byl jsem ochotem ty Cantusy hned vzít,pokud by mě sedly-bohužel.Jinak bedny krásné,precizně provedené.Ale podobnou zkušenost s těmito repro má i pár mých známých.Je to vše otázka především subjektivní. *headbang*. Mika dobře znám,jsme poměrně často v kontaktu a u něj je to přeci jen jiné-má akustiku celkem slušně pořešenou. (byl jsem u něj doma).
ML-díky za tip-více v SZ.
soundmaker-nemusím mít basák,jak brňáci :lol: (nic ve zlém).Preferuji poslední dobou spíše klidnější a třeba i "menší" basy.Mám radší více detailů,čistší středy atd.-neumím tak květnatě psát,jak někteří místní. ;) Nebráním se příp. ani regálovkám.i když......radši sloupky.

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

korýš má regálovky Usher V-601. myslím, že je s nima navýsost spokojený. zkus mu napsat...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

dadaft - díky za tip,kontaktoval jsem ho.Je spokojený,ale přeci jen to hraje na lampáči a to je trochu jiná třída.Vím,že to musím slyšet,ale opravdu si potřebuji udělat trochu přehled,cestování je pro mě nyní díky zdraví velký problém a jezdit po republice po studiích zatím nepřipadá v úvahu. :roll:
-ještě jednou díky za příp. rady,tipy a trpělivost

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

na lampáči? tak to je pro mě novinka! co já vím měl Denona...

Pajuna
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Pajuna »

Panove, vase rady jsou zajimave , ale rekl bych dost mimo otazku. Pavel se ptal na Usher 602 a 604, ne na to co mu odpovidate. Zkuste se ozvat nekdo, kdo tyto typy opravdu zna...

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

jardo - dobrá poznámka ;) .Ale zatím je to klidné.Korýš má ty 601 a popsal mě je velmi slušně a solidně,hrající dle jeho celkem v pohodě vše.Ale jde mě přeci jen o ty sloupky.
-třeba se ozve někdo,kdo je má doma nebo je slyšel.

korys
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od korys »

Paul píše:dadaft - díky za tip,kontaktoval jsem ho.Je spokojený,ale přeci jen to hraje na lampáči a to je trochu jiná třída.Vím,že to musím slyšet,ale opravdu si potřebuji udělat trochu přehled,cestování je pro mě nyní díky zdraví velký problém a jezdit po republice po studiích zatím nepřipadá v úvahu. :roll:
-ještě jednou díky za příp. rady,tipy a trpělivost
:o :o :o

Ne, ne, ne, špatně jsi četl, nebo pochopil. Dadaft má pravdu mám je na DENONU PMA-1500AE (2x70W)viz. podpis a mé vlákno. Flašky pro ně nejsou to pravé! Min. 2x50W (v 8 ohmech) považuji za nutnost (citlivost cca 87dB). Výhybka výborná, ale ne jednoduchá, takže jsem spíš na spodní hranici, ale souznění u mne nastalo výborné, pokoj nemám velký, takže už hodně dlouho nic neřeším - nejlepší dobrozdání jaké můžu podat!
S Vinckem 233,234,238 to může být taky hodně zajímavá kombinace, síla a kontrola jim bude vyhovovat.

Pokud máš raději více důležitých hudebních informací a nemusíš za každou cenu bouchat z děla, nebo poslouchat hluboké chvění hromů bouřky břichem, může být ta regálovka zajímavější řešení - ony ty V-601 fakt nejsou úplné prcky, takže se o basy, že by v hudbě chyběly, moc neboj. A pokud nemáš nijak extra pořešenou akustiku, tak bych na sloupky moc netlačil i když charakter 602,604 bude podobný, neb jsou z jedné řady, ale... než řešit případný problém (s duněním), radši klid. Tolik můj názor.
Přes řeku do stínu stromů.

Paul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

korýši - napsal jsem Ti už předtím SZ-opravdu jsem to v rychlosti špatně přečetl a pochopil-omlouvám se,že jsem Ti přiřadil lampáč,který nevlastníš. ;)
-s těma 601 to nemusí být špatný tip-až pojedu do studia,tak je určitě testnu.

Zdeny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zdeny »

A já říkám, že nejlepší Ushery budou nakonec Dynaudio C 1,3mkII :-)
Pavle, proč je nezkusíš? Pak budeš koukat, co je v muzice skryté a čome dosud nemáš ani potuchy? A jestli musíš mít bedny 30cm od zdi, tak v tomto případě by to mohla být spíš výhoda.

Já se obávám, že pokud půjdeš do nějakých "nedspělých" beden (sloupy s 16cm basákem), tak to nebude ani ryba ani rak - tzn. basy zahrají stejně ale spíše hůře než ty C1,3mkII a navíc zcela jistě budou mít horší projev na středech či výškách. !Pár" let s DA už bydlím a dovolím so odhadnout, ajk by hrály u tebe doma a navíc - posloucháš z BLÍZKA! To by byla lupa! :-)

PavelN
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PavelN »

Jak to čtu, tak bych se přimlouval za dvoupásmové repro na stojan. Já jsem rok poslouchal Aurum Cantus V3M na Vincent SV 226 v pokoji se šikminou a repro jsem měl 30 cm od zadní zdi, na které byl rám s 5 cm tlustou vatou. Nebylo tam přebasováno. Jinak Aurum Cantus M-103 mají skutečně dost basů a na jejich hraní to chce místnost alespoň 20 m2, nebo hodně dobře pořešenou akustiku. V tomto pokojíku také hrály 2,5 pásmové sloupy Tannoy Sensys DC2 s bassreflexem dozadu.

Jestli máš malou místnost, tak se aslespoň základním úpravám akustiky nevyhneš!!!!

Co takhle zkusit něco od Wharfdale? Basreflex dopředu mají také Sonus Faber Concertino.

http://www.audiovision.cz/Sonus-Faber/

Odpovědět