šum v subwooferu

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
salabitch
Kontaktovat uživatele:

šum v subwooferu

Příspěvek od salabitch »

Dobrý den,

doufám, že píši do správné sekce. Včera jsem si pořídil subwoofer (dexon 300 A) a po zapojení do zesilovače (marantz 1402) mi při vyšší hlasitosti šumí. Při poslechu hudby to nevadí, ale jinak si nedokážu představit, aby to takto šumělo.

Je možné, že to je levným kabelem - propojil jsem to se zesilovačem pomocí cinch-cinch (pozlacená audio hama za cca 150 kč) - nechtěl jsem utrácet více za kabel když subwoofer není také ve vyšší cenové hladině.

Chápu, že pro většinu z Vás je toto asi jako otázka jak vymačkat 300 koní z octavie, ale přijde mi, že šumět, aby to vadilo by asi nemělo :)

Děkuju za každý námět,

petrL
Kontaktovat uživatele:

Re: šum v subwooferu

Příspěvek od petrL »

Kabelem to nebude, ledaže by měl špatný kontakt. Pokud subwoofer nešumí při odpojeném (ideálně: zkratovaném) vstupu, tak je chyba v zesilovači.

salabitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salabitch »

subwoofer v rozpojeném stavu nešumí - dá se tedy s tím něco dělat na zesilovači? Mám to ve zdířce pre-out, neměl bych tedy vyzkoušet i jiné alternativy spojení?

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Na pre-out je celý signál, tak snad jedině nastavit mezní frekvenci na subwooferu, jestli to jde.

salabitch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od salabitch »

tak nakonec mi pomohlo změnit vstup zvuku na zesilovači - propojil jsem to optikou a šum je pryč, takže asi opravdu něco na zesilovači. Děkuji za rady :)

Odpovědět