Síťky - ano nebo ne?
- olympus720
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Síťky - ano nebo ne?
Některé starší repro Quadral měly mřížky kovové, tam ten rozdíl byl slyšet, na druhou stranu to byla výborná věc jako ochrana před prstíky dětí, či při manipulaci. Rozdíl u dnešních sítěk u repro jsem poslechem nepoznal, nicméně vždy síťky uklízím do přepravních krabic, líbí se mi to tak více. U repro Phonar, jsem přímo od výrobce v manualu četl pokyn, abych síťky při poslechu sundal.
Jedno měření s vyhlazením 1/12 okt. s mřížkou a bez. Žlutá je se síťkou. Konkrétní poslechová místnost, Aurum Cantus Melody M 102. Profesionální měření.
http://www.ulozto.cz/xCvvPnt/mriezka-a-bez-jpg
http://www.ulozto.cz/xCvvPnt/mriezka-a-bez-jpg
Co je to "profesionální měření"? Kdo to dělal a za jakých podmínek, na jakém systému.
Pavel Macura Audio
No, tak ono to podle toho obrázku na těch ,,horských štítech" nakonec tolik nefouká, aby se s tím nedalo žít, že jako.
Jelikož má toto vlákno už přes 4 roky, ledas co se během času událo. Pišta, který měl posvátnou úctu k HiFi už čuchá ke kytičkám zespod, Šélinka si nebere servítky a co chvíli trůní na bedně jak na rozhledně. Výstup je přirozeně nejpohodlnější s odpichem na mřížce. Jedna bedna šla už dvakrát k zemi díky šikovné paní domácí a tak její vzhled by se díky tomu dal přirovnat k úžasné káře poručíka Colomba, přežily i dvoje silvestrovské párty na maximální hlukový výkon, kdy i ty stojanovky vykouzlily fyziologicky vnímaný bas a mřížka vlála jak záclona v průvanu.Je tedy pochopitelné, že mřížka je už nuceně napevno, ale šlapou jako švýcarské hodinky i když s Taiwanským rodným listem.
Jelikož má toto vlákno už přes 4 roky, ledas co se během času událo. Pišta, který měl posvátnou úctu k HiFi už čuchá ke kytičkám zespod, Šélinka si nebere servítky a co chvíli trůní na bedně jak na rozhledně. Výstup je přirozeně nejpohodlnější s odpichem na mřížce. Jedna bedna šla už dvakrát k zemi díky šikovné paní domácí a tak její vzhled by se díky tomu dal přirovnat k úžasné káře poručíka Colomba, přežily i dvoje silvestrovské párty na maximální hlukový výkon, kdy i ty stojanovky vykouzlily fyziologicky vnímaný bas a mřížka vlála jak záclona v průvanu.Je tedy pochopitelné, že mřížka je už nuceně napevno, ale šlapou jako švýcarské hodinky i když s Taiwanským rodným listem.
Přes řeku do stínu stromů.
Měřil Zalán Schuster. Měřeno v poslechovém místě tvarově složitější místnosti (obývací pokoj spojený s kuchyní a chodbou), místnost částečně akusticky upravena výrobky GIK ac. Přesné vybavení měřící techniky neznám, lze ale myslím zjistit, pokud by Tě to zajímalo více.PMA píše:Co je to "profesionální měření"? Kdo to dělal a za jakých podmínek, na jakém systému.
Sestava AR LS26...Nordost Frey2...Vincent sp995...Nordost Frey2...bedny jsem psal. Bedny mírně vytočeny ven (setkávají se cca.70cm za hlavou) a mírně se sklánějící dozadu. Bedny jsou nastaveny v místnosti dle mého ucha, pro příjemný prostor a vůbec celkový poslech, tedy nejprve dle obvyklích zvyklostí (před akustickou úpravou), pak po akustické úpravě došlo k menším změnám a měřeno. Měření s mřížkou a bez proběhlo naprosto po sobě a bez jakýchkoli jiných změn. V podstatě jsem ho chtěl změřit na moje přání po přečtení tohoto vlákna ze zvědavosti.
Máš pravdu, odstrániť ochranu môže mať fatálne následky....(hlavne pre zákazníkov "DOMU RADOSTI")nope píše:Osobně poslouchám zásadně bez ochrany neb to tak výrobce mých reprosoustav doporučuje. Naprostý souhlas s Prospero i PMA. Je ale fakt, že někteří výrobci mohou počítat s tím, že krycí mřížka bude při reprodukci nasazená. Pak by to mělo být pro zákazníka uvedeno, že ochranu netřeba odstraňovat.
Síťky zásadně ano, vždycky je to aspoň nějaká ochrana, membrán reproduktorů teda, která zachytí první ránu. A nemusí jít jenom o zvídavé děcka nebo domácí kočku (kocoura) nebo jiné užitečné zvíře.
síťky jsem kdysi taky bádal, poslechl, sundal, poslechl, nandal, poslechl a zjistil, že vždycky zapomenu jak to hrálo.
Takže jsem je sundal, usadil se k poslechu a maje síťky v rukou, mával jsem si s nimi kolem uší.
A výsledek se dostavil, již je nepoužívám.
toť k tématu.
Takže jsem je sundal, usadil se k poslechu a maje síťky v rukou, mával jsem si s nimi kolem uší.
A výsledek se dostavil, již je nepoužívám.
toť k tématu.
Docela sem se při čtení tohoto vlákna pobavil
Já teda díky malým dětem nechávám kryty nasazené. A zatím sem nějak nezkoumal jak to hraje s nebo bez, ale asi to zkusím u AQ 311 asi kryty nějak moc extra vymakaný nebudou
Já teda díky malým dětem nechávám kryty nasazené. A zatím sem nějak nezkoumal jak to hraje s nebo bez, ale asi to zkusím u AQ 311 asi kryty nějak moc extra vymakaný nebudou
U AQ 311to je jedno lebo oni hrajú naprt zo sieťkami aj bez nich.
+-5dB je velmi dobrá hodnota na měření z finálního poslechového místa. O tom žádná.
Každá bedna má nějaký podpis na zvuku. Jako všechny ostatní komponenty v řetězci. Kdo chce bez podpisu, ať neposlouchá reprodukci.
Každá bedna má nějaký podpis na zvuku. Jako všechny ostatní komponenty v řetězci. Kdo chce bez podpisu, ať neposlouchá reprodukci.
Potřeboval bys znát grafy mimo osu jak vertikálně, tak horizontálně, jinak to o vlivu síťky nic neřekne. Ve většině případů, ne-li úplně vždy, je změna zvuku po nasazení síťky velmi znatelná.
Pavel Macura Audio
Síťky nebo bez...dle nálady ke změně pohledu na bedny. Sluchově nepostřehnutelný rozdíl.
- davidm535i
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm,
jak uz tu nekdo psal prede mnou, taky mne tedy fascinuje, ze je to vetsine zde jedno.
Na jednu stranu se tu resi podobny hovadiny jako smer krystalu ve vodicich, clovek je kamenovanej, kdyz se tu smeje pukum pod pristroje a podobnym nesmyslum, ale deka pres reprak nikomu nevadi. Cudny
Me to teda vadi uz z psychologickyho hlediska, je to pro mne jako koukat ven z okna pres zaves.
Ted mam nasazeny mrizky, ktery jsem si dodatecne kvuli detem dodelal, ale az zmoudri, tak mrizky leti zase dolu, aspon pro ten pocit
Podle mne muze taky mit vliv pouzita tkanina a jeji napnuti (ridkost)
David
jak uz tu nekdo psal prede mnou, taky mne tedy fascinuje, ze je to vetsine zde jedno.
Na jednu stranu se tu resi podobny hovadiny jako smer krystalu ve vodicich, clovek je kamenovanej, kdyz se tu smeje pukum pod pristroje a podobnym nesmyslum, ale deka pres reprak nikomu nevadi. Cudny
Me to teda vadi uz z psychologickyho hlediska, je to pro mne jako koukat ven z okna pres zaves.
Ted mam nasazeny mrizky, ktery jsem si dodatecne kvuli detem dodelal, ale az zmoudri, tak mrizky leti zase dolu, aspon pro ten pocit
Podle mne muze taky mit vliv pouzita tkanina a jeji napnuti (ridkost)
David
Ramones píše:Síťky nebo bez...dle nálady ke změně pohledu na bedny. Sluchově nepostřehnutelný rozdíl.
Ak musím z reprosústavy niečo demontovať, či odstrániť, aby to hralo, tak je niečo zle. Ochranné prvky majú významný vplyv na elimináciu likvidačného UV žiarenia a samozrejme ako mechanická zábrana...akusticky je to len na výrobcovi, ako to vyrieši, alebo nevyrieši a urobí Vám to bez ochrany