Rev 250

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Rev 250

Příspěvek od Analogservis »

Právě jsem dokončil nové reprosoustavy Rev 250. Jde o dvoupásmový systém. Středovýškovou sekci tvoří Horna Ori250.
Basová část je velmi zajímavá kombinace Ripole a klipsch systému v kterém se nachází čtyři 12 palcové papírové basové měniče.. Celé je to velmi kompaktní jako běžná větší sloupovka. Pokud by někoho tento DIY projekt zajímal tak 18.5. bude si ho možné poslechnout s Accuphase zesiovačem E-360 v Praze.

Obrázek
coin flipping machine

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Rev 250

Příspěvek od tombas »

*palec* To vypadá zajímavě, kdy budou k poslechu v Ostravě?

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Zajimave hifi do kulturaku. Sal pro 300 ludi to zvladne v pohode.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Tombas: Bohužel budou k poslechu pouze v Praze 18.5. v Hotelu Ošanka pak si je přebírá zákazník

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Ramones: Bohužel nerozumím tvému hloupému příspěvku. Tato reprosoustava má kompaktní rozměry 50cm šířka x 35cm hloubka a je vhodná do poslechovky od 25m2.

Podobný styl-velikost má např. Avantgard acoustic. Pro velkoplošné ozvučování se používá jiná technika.. Mimo jiné v hifi se používají i podstatně větší systémy..

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

*thumbs up* Kolego, to bylo v dobrem. Jen jsem vyzvedl silu a prehled s jakym ty bedny musi hrat. Kdysi, za totace, jsem podobne saly zvucil s 300w kompakty Marantz.. Ano 5 pasem... a nekdy se stavalo, ze se muzikanti, ci fajnsmekri ptali, co jsou to zac a kde je ukryty sub.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Aha tak to se omlouvám. Jsem asi dnes přetažený. Mám školení v Lucembursku a před tím několik hodin na cestě...

Tohle je pouze dvoupásmo :) Spodní pásmo má sice 4ks 12palce ale to jen kvůli citlivosti a celkovému vykreslení basu.
Když jsem měl klasický subwoofer s 15 palcem bylo to dobré ale byla to dost velká bedna. Tohle jde hluboko ale přitom to není zahuhlané jako u klasického basreflexu a má to rozumné rozměry . Baví mě na to poslouchat vážná hudba. Konečně je slyšet síla velkého orchestru :)

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

*palec* Mě se líbí hodně. Jakou mají citlivost? S těmi tlakovými komorami bych si tipnul, čistě laicky, alespoň 99 db a více.
To když spadne palička na tympán nebo šlapka na šlapák ...hmmm, husí kůže.

Analogservis
Kontaktovat uživatele:

Vršek má 102-110dB podle toho jakým drivrem osadíš hornu Oris 250.
Spodek má 98dB takže se to musí sladit k sobě. Spodek je poháněný 800W zesilovačem v D třídě s aktivní výhybkou a možností korekce dle místnosti. Detailů je tam dost a bavím mě to hodně.

Ještě bych chtěl zkusit udělat projekt regálovek a menších sloupků v cenové kategorii cca do 80.000Kč.
Ale chtělo by to někoho kdo by mě s tím pomohl (času je čím dál tím méně) a hlavně kdo by i o to měl zájem..

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

Na to nemám prostory, škoda, ale je to pěkný kousek. Do Prahy se nedostanu, takže smůla i s poslechem. Tak snad někdy v budoucnu něco jiného.

Marpa11
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marpa11 »

Vubec se v tom nevyznam, ale miluji design, a tato reprosoustava vypada uzasne.
At ziji sikovne ceske rucicky!!!
Na kolik tato sranda kupujiciho vyjde?

Odpovědět