To je pravda ...Ale je už jiná doba a mnohé je jinak.
... doba v ktorej už aj relatívne gramotní jedinci trpia slepou vierou v neobmedzenú moc "vedecko-technického pokroku" ... bohužiaľ chýba kontakt so skutočnou realitou života
To je pravda ...Ale je už jiná doba a mnohé je jinak.
Jedna otazka - ciste technickeho charakteru - oporti mojej target curve ides trochu agresivnejsie na vyskach [ja pouzivam B&K 6dB tilt na hudbu] ale hlavne od cca 7.5kHz obmedzujem system v boostovani, dovolujem len sekat dole - dava mi to ovela cistejsi zvuk na vyskach, aj pri horsich nahravkach. Boostovanie nad 10kHz v hocijakej forme sa mi neosvedcilo, trochu to potom syci, nechavam normalne prirodzeny roll-off a pracujem s akustickymi prvkami.audafreak píše: ↑31 říj 2022 11:01
Moje jsou tady, obyčejný panelákový obývák 3.5x5.5 nijak moc akusticky upravený, navíc repro nevýhodně podél delší strany, mezi nimi 55" TV, trojúhelník 1.9m. Dle hifi měřítek ta nejhorší kombinace prostředí.
Velikost děr si může každý odečíst sám. Oranžová čára je target.
Před kalibrací - zvlnění na středech způsobeno patrně odrazem od stěny za mnou, panel bohužel vše neutlumí:
21.before_calibration.png
Po kalibraci - nová verze software a trochu lepší výsledek na basech oproti předchozímu mnou postovanému screenshotu:
21.after_calibration.png
Hej, suhlasim. Velmi sa rozmohlo aj take pseudohlboke filozofovanie, ako ked Anicka co ma v profile na FB kvetinky mimo kontext cituje Coelha alebo vymyslene vyroky od Lasicu.
Nemyslím si to,Scan speak 28W/4878T01 nejsou až tak velké plochou ani náročné na objem ozvučnice, přesto jdou dolů na 20 Hz bez problému..
Já na to nijak nejdu, target je default target definovaný Neumanny, který lze následně doupravovat dle chuti parametrickým equalizerem viz položky pod grafem, checkboxy jsou vypnuté. Výšky agresivní nejsou, když je přidám jsou výraznější, syčením bych to ale nenazval. Když přidám opravdu hodně, tak je to spíše jako bodání špendlíku do ucha, ale pořád ne zkreslené. V předchozích verzích byl rolloff výšek výraznější. Oni tu kalibraci poslední 2 roky neustále vylepšují, teda ten software. Mi osobně se mi zdají velmi decentní až nenápadné. Ale jak jsem psal už dříve, jsem starší člověk a uši už nejsou co bývaly ještě před 5 lety.Fidji99 píše: ↑01 lis 2022 13:54Jedna otazka - ciste technickeho charakteru - oporti mojej target curve ides trochu agresivnejsie na vyskach [ja pouzivam B&K 6dB tilt na hudbu] ale hlavne od cca 7.5kHz obmedzujem system v boostovani, dovolujem len sekat dole - dava mi to ovela cistejsi zvuk na vyskach, aj pri horsich nahravkach. Boostovanie nad 10kHz v hocijakej forme sa mi neosvedcilo, trochu to potom syci, nechavam normalne prirodzeny roll-off a pracujem s akustickymi prvkami.
Mám větší objem ozvučnice než 33 litrů. Ano úplně bezproblémových, nebo ty vidíš někde problém?
... ja osobne nevidím žiaden problém, ja som totiž (v súlade s témou tohto vlákna) "přítel minimonitorů"
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů