Focal Aria 948

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
jkb4
Kontaktovat uživatele:

Focal Aria 948

Příspěvek od jkb4 »

http://www.focal.com/en/aria-900/447-ar ... 91305.html

Obrázek

Zvukově mně zaujaly tyto reprobedny, jsou sice už starší, mají své mouchy, třeba nižší minimální impedanci, mohly by být malinko levnější, ale na komerční bednu za 75k docela dobré. Jasně nejlepší z celé řady Aria. Jaké máte s nimi zkušenosti?

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Re: Focal Aria 948

Příspěvek od jkb4 »

Samozřejmě jsem chtěl jen jedno vlákno, ale poskytovatel Forpsi mi vyhazoval chybu. Prosím o smazání duplicitních vláken. Díky.

Pytel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pytel »

Máš duplicitní vlákna smazané. Mirek

jkb4
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jkb4 »

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

Nevíte, kde se dají poslechnout někde v Praze a okolí? Případně 936ky. Díky..

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

dobrý den,
řeším své první stereo, a zalíbily se mi taky právě Focal aria 948... Chtěl bych si přečíst pár názorů na ně, případně i radu s jakým integrovaným stereo zesilovačem by hrály dobře, a pokud je vůbec možně mít na něj rozpočet kolem 30k

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jak máš velkou poslechovku? Potřebují kolem sebe prostor. Rozestup 2 m a poslechová vzdálenost 2.5 m není to, kde tyhle bedny ukáží, co umí. Když dostanou prostor, bude výsledkem špičkový zvuk, viz recenze menší a trochu hůř (přesto pořád v rámci cenovky špičkově) hrající 936 na Stereophile.com.

Ohledně zesilovače: pokud máš rozpočet konečný, zvolil bych 936 a k nim zesilovač za zbylé peníze. Bude to mnohem vyváženější kombinace než fantasticky hrající 948 krmené z "nehrajícího" integráče za 30 - schopnosti beden by byly na míle daleko před tím, co by svedl takový zesilovač. K 948 bych jako adekvátní viděl něco jako SP Audio P1+A400.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

rozestup 2m pro mě v pohodě splnitelné, klidne i 3, a jako poslechová vzdálenost ty 4 metry určitě.Poslechovou místnost (obývák) mám těch 23-24m2. Měl jsem vyhlídnutý advance-acoustic X-i120. To by bylo špatné?

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Pokud máš 24 m2, tak je to v lepším případě 6x4 m. Tzn. při rozestupu 3 m bys měl bedny téměř na stěnách (odstup výškáče od stěny 50 cm, tzn. odstup ozvučnice od stěny nějakých 30 cm a to je špatně). Podle mě je to na tyhle bedny málo. Sloupový Focaly potřebují kolem sebe prostě místo. Odměnou je špičková lokalizace a velmi široký, hluboký a skvěle čitelný prostor. Neznamená to, že při takovém umístění budou hrát úplně špatně, ale ochudíš se o to, co ty bedny umějí.

To samý se zesilovačem. S Advance Acoustic X-i120 to hrát bude. Se zesilovačem odpovídajícím schopnostem beden by to ale hrálo výrazně líp. Možná by bylo lepší do začátku koupit nějaký bazar za +/- 10 tis. a došetřit na úměrný zesilovač.

kychtax
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od kychtax »

proc zesilovac za 100000? On chce za 30000. A staci 2 x 100W/8Ohm i pro 948. Kdyz to bude solidni zesik. A do takovy cimricky bych sel spis po budkach.. muj laicky nazor.

K tomu 2x100W...Kolega s stejnym zesikem jako ja -P2 to takto bezproblemu provozuje. Proc ne..
Z emailu od nej:
... and the one (ten zesik) i had stays with dad's Focal 948. Atd..

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ono nejde ani tolik o výkon (i když v podstatě vlastně i zprostředkovaně jde, díky impedanci beden hluboko pod 4 Ohmy v oblasti basů), jako o kvalitní zvuk jako takový - čistotu, rozlišení, prostorovost, jemnost a zároveň pevnost, mikro a makrodynamiku...

Píšu to především ze svojí zkušenosti s bednama shodného výrobce, i když o řadu vyššíma, a přechodem z velmi slušného (v rámci své ceny) 40tisícového zesilovače na 100tisícový, byť výkonově shodný (150/8 na 160/8). Posun obrovský.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

já si nemyslím, že by 24m2 bylo zrovna málo... A k zesilovači taky si myslím, že bych nemusel mít zrovna zesilovač na 100k...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Tak na co se ptáš, když máš jasno :-)?

Ptal ses na zkušenosti, tak jsem ti je napsal. Když pořídíš 948 do 24 m2 a budeš je krmit zesilovačem za 30, je to jako by sis koupil Lamborghini a jezdil s ním po Praze. Furt to bude Lamborghini, ale nikdy nepoznáš, co to doopravdy znamená.

Nebo jsi jen chtěl pochvalu za dobrý výběr :-)?

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

pochvalu jsem určitě nechtěl, chtěl jsem slyšet názor, jen si opravdu nemyslím, že bych k tomu potřeboval tak drahý zesilovač a vubec, i kdybych tady napsal že si k tomu chci pořídit zesilovač za 500k stejně zrovna vy asi budete ten typ člověka, že k němu něco budete mít *palec*

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

spíše jsem čekal, že třeba si zrovna přečte příspěvek na tomhle fóru někdo, kdo tyhle bedny má, nebo ten zesilovač a řekne své názory..a ještě se zeptám, psal jste, že máte o řadu vyšší Focaly..a v jaké místnosti je máte teda rozměrově vy? 50m2?

Odpovědět