Focal Aria 948

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Focal Aria 948

Příspěvek od PítrsPraha »

Ono to není ani tak o ceně, jako o zvuku. A zesilovače z kategorie, o které uvažuješ, prostě zvukově na Arie 948 nemá ani zdaleka.

Nejlepší a jediná důležitá je ale vlastní zkušenost. Určitě si před koupí půjdeš 948 někam důkladně poslechnout. Nech si k nim připojit nejdřív nějaký dobrý dělenec úrovně výše zmíněného SP Audio. Hodinku poslouchej. Pak si nech přehodit integráč z kategorie, o které uvažuješ. Pochopíš, co mám na mysli. Ty bedny jsou přes svou relativně dostupnou cenu fakt vynikající.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

Díky za pochvalu k bednám, rád slyším, že jsou vynikající...
Jinak určítě poslechnout si zajdu, a zkusím co říkáte a snad to budu slyšet taky... Jinak jaký prostor tedy máte pro ty své bedny vy? Abych věděl kolik místa by tedy potřebovaly :)

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Ano, s odpovídajícím řetězcem zazáří.

Vnímám tam ten podtext, takže odpovím jinak: v recenzi Arií 936 na stereophile.com, který těžko někdo může podezřívat z "podivných" názorů, doporučují pro tyhle menší sestry tebou vybraných beden prostory minimálně 30 m2.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

tak 30m2 pro dokonce ještě menší soustavy, to už je dost no, ale asi to tak bude.
Nicméně z toho podtextu tedy soudím, že ani Vy s ještě o řadu vyššími Focaly asi nemáte dostatečný prostor,.. Jinak by jste prozradil tajemství výměry Vaší poslechovky

sekal

Příspěvek od sekal »

Kupovat si k těmhle bednám, (které patří spíše k nižší střední firemní řadě), sestavu dělených zesilovačů za 134000,- Kč považuji za overkill. Za ca 30000,- Kč se nabízí 2 poměrně solidní (integr.) zesilovače - BVaudio A300SE a NAD C375BEE.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

Taky se mi to zdálo přemrštěně, už jen když se na to podívám logicky, když si vybírám sloupy za cca 70k, proč musím mít nutně zesilovač za dvojnásobnou cenu 140k? To pak kdybych hctěl sloupy za 500k musím koupit zesík za milion? A co reprosoustavy za 2 miliony? Taky by nejlěpe hrály s něčím za 4?... Trochu rozumu...

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

A sekale, slyšel jsi Arie a NADem C375?

C375 BEE DAC byl můj předchozí zesilovač. Arie 936 jsem měl půjčené domů, když jsem vybíral bedny. Nakonec jsem pořídil Electry a na NADu je poslouchal asi půl roku. Do některého vlákna jsem o tom kdysi psal. A proto píšu, co píšu. Ne, že by to nehrálo, ale viz paralela s Lamborghini výše.

A třeba se podělí ještě někdo další, kdo má vlastní zkušenosti s delším poslechem Arií.

jokopen:
Chce to spíš si to poslechnout, doma, v klidu, nebo aspoň v klidu ve studiu, než se snažit za každou cenu rádobyvtipně teoreticky rozumovat. Získat nějaké vlastní reálné zkušenosti s různými bednami a zesilovači z různých cenových kategorií, abys získal povědomí o zvukových rozdílech. Takhle jen vaříš z vody.
Naposledy upravil(a) PítrsPraha dne 31 led 2017 00:06, celkem upraveno 1 x.

jokopen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jokopen »

dobrá nechme toho.. Ono stejně se asi nedozvím kolik ty Tvé Arie mají prostoru v poslechové mistnosti... Poradil by jsi mi tedy ještě nějaký CD přehrávač? Jen né prosím žádný za 70k a podobně, to by mě už kleplo :lol:

sekal

Příspěvek od sekal »

Ten příměr s Lamborghini není příliš šťastný. Zde diskutovaný model Focalu nelze považovat za Lamborghini ani při výjimečné schopnosti imaginace. Doporučoval bych nedělat si o těchto vcelku standartních, (ale přesto již poměrně drahých) bednách zvláštní iluze...
http://audio.com.pl/images/2/7/8/22278- ... ia_lab.jpg
http://www.avsforum.com/forum/89-speake ... st36886130
http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2988719.html

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

jokopen:
No to se nedozvíš, protože já žádné Arie nemám, jak uvádím v podpise pod každým svým příspěvkem i v textu svého třetího příspěvku v tomhle vlákně...

CD přehrávač? Pokud hledáš co nej... poměr cena/zvuk, tak za sebe bych doporučil koupit základní přehrávač typu Marantz CD 6006 a nechat v něm vyměnit DAC za Sirius 3 od pana Vrány z Casea. Případně rozumný bazar v ceně do 20 tis. Kč, něco jako je tenhle CA.

sekal:
Nimráš se v detailech, ale unikl ti smysl. Z tvé odpovědi chápu, žes Arie nikdy neslyšel, natož abys je porovnával s dalšíma repro ve své poslechovce, natož s NADem C375. To se to pak "radí"... :-).

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Jinak na hifi-voice.com aktuálně recenze 3 sloupků od Focal: Aria 936, Electra 1028 a Sopra No. 2. U všech Březina zdůrazňuje náročnost na zesilovač, u Arií to vypichuje ozvlášť. A u všech zmiňuje náročnost na prostor.

...

bartoli
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bartoli »

sekal píše:Kupovat si k těmhle bednám, (které patří spíše k nižší střední firemní řadě), sestavu dělených zesilovačů za 134000,- Kč považuji za overkill. Za ca 30000,- Kč se nabízí 2 poměrně solidní (integr.) zesilovače - BVaudio A300SE a NAD C375BEE.
Souhlas, ale ty bedny jsou u focalu obecne impedancne nezvladnute, ta min. impedance je casto hluboko pod 3 Ohmy, napr i zde:

http://www.stereophile.com/content/foca ... 06zOrfB.97

A zde:

http://www.soundstagenetwork.com/index. ... Itemid=153

A obcas uz je to u focalu uplne vrazedne impedancne spatne (pod 2 Ohmy):

http://www.stereophile.com/content/foca ... UwfvvrB.97

Takze je na miste velka ostrazitost, protoze taky se ten zesak muze na takovych bednach uplne utavit.

sekal

Příspěvek od sekal »

S těmi impedan. propady se musí korektně navržené zesilovače vyrovnat. BVaudio i NAD(spíše vyšší modely) mezi takové seriózně konstruované stroje patří. Celkově je z objektivního hlediska pochopitelně lepší zesilovač od BVaudio, který jsem také proto uvedl jako první. Rád bych také připomenul, že tazatel zamýšlí investovat do zesilovače max. 30000,- Kč a zjevně nemá peněz nazbyt. Navrhovat mu za této situace pořízení dělených strojů za více než čtyřnásobek oproti původnímu rozpočtu je zcela absurdní.

Odpovědět