Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Sycak
Kontaktovat uživatele:

Re: Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Příspěvek od Sycak »

No a teď vezmi v úvahu, že Matrix 801 je stále celkem malá budka a bas má jen "obstojný". Matrix 800 je úplně jinde a mnoho dalších beden taky. Jinak s Tebou souhlasím v tom, že podání středů a výšek není u Matrixů ideální a totéž platí i pro současnou řadu Nautilus. Dynaudio je barevně věrnější. Teda já to tak slyším, záleží hodně na elektronice a jsou tady zase skalní zastánci zvuku B&W. Patří to už spíš do vláken o B&W, ale je zajímavé, že jejich reference, tedy šneky, jsou charakterem zvuku zcela odlišné od zbytku produkce. Jakoby výrobek jiné značky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Sycak

Dynaudio je barevně věrnější

Jak si to mám přeložit? :?
Myslel jsem,že je xyz...buď barevnější a nebo věrnější.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Já neříkal, že je něco víc, nebo míň barevné. Říkl jsem barevně věrnější, tedy ve vztahu k reálnému zvuku. Je to pochopitelně dost subjektivní. Různé repráky vyrábí různé zabarvení. Jinak hraje kevlar, papír, kov,nebo keramika, jinak zní pásky.

boxer

Příspěvek od boxer »

Sycak

Myslel jsem,že jsi se upsal,proto jsem se zeptal jak jsi to myslel.
Odpověděl jsi,moudrý z toho nejsem,ale to je jedno.Nechci vyvolávat flame a chytat za slova.

Pro mě bedny (řetěz) barví víc nebo méně k realitě a opačně jsou bedny (řetěz) k realitě více či méně věrnější.Tedy opačná hodnocení.

Takže barvitě věrnější = nem tudom. :cry:

tombas
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od tombas »

*offtopic* Já to pochopil naprosto přesně, přece i černá nebo bílá je BARVA, tedy pokud je něco BAREVNĚ věrnější, znamená to, že se svou barvou zvuku blíží více realitě. Přece i čistý a naprosto nezkreslený (nereprodukovaný) reálný zvuk má svou barvu, tu svou přirozenou barvu kterou všichni (nebo alespoň většina z nás) hledají a za kterou jsou ochotni vydat nemalé peníze. *offtopic*

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Jeden z nejdůležitějších zvukových parametrů bedny/komponentu/řetězce je to, čemu říkáme barevnost nebo barevná věrnost, tj. shoda zvuku, vystupujícího z beden, se zvuky reálné muziky.
Na místních fórech je zvykem posuzovat věrnost jinak, v podstatě opačně, a to konkrétně reprodukci bezbarvou, nudnou, šedivou a digitální (viz kupř. Bryston). A naopak, co normálně reprodukuje barvy nástrojů bez mrtvolné betonovosti a šedivosti, to dle mnohých nutně musí zkreslovat a je tedy barevné. Skutečnost je však taková, že není nic barevnějšího než živá muzika, neexistují barevnější housle než housle samotné, a proto každá desaturace/odbarvení nástrojů, byť místními posluchači zmasírovanými pár místními guru posuzované jako věrnější, je ve skutečnosti zkreslením zvuku směrem do nebarevna, tedy nevěrna.

Proto Syčák, vycházeje ze zkušeností s nejvyššími modely firem B&W (celkově řekněme trochu šedivá, studiově nudná reprodukce, ovšem s mnoha jinými klady) a Dynaudio (celkově barevnější zvuk, méně šedi, na druhou stranu se zase jinými nectnostmi), napsal, že Dynaudio je barevně věrnější. Ano, zvuk Dynaudio se svou barevností více blíží opravdovým nástrojům a hlasům, ačkoli srovnání s živými nástroji by stále nesnesl.

Vidět v termínech barevnost a věrnost kontradikci, to chce opravdu velkou dávku nepochopení.

boxer

Příspěvek od boxer »

Vidět v termínech barevnost a věrnost kontradikci, to chce opravdu velkou dávku nepochopení.

Ano,máš jako vždy naprostou pravdu. Kaji se,že já neznalý posluchač z Práglu nechápu barvitost popisu zvuku BK.

Protože dotěď se vžilo,že reálné je reálné a slovo BARVITOST bylo přisuzováno ke slovu barvit=zkreslovat. Je to zaužívané na všech fórech,ale nyní jste mi (a nejen mě) otevřeli oči a již se mi dýchá lépe. *jupi*

Děkuji vřele guruovi velkého zvuku za ukázání světla. *klanimse*

Mimochodem,ty jsi mluvčí Syčáka?

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Já ještě nikdy neslyšel aparát, co by měl věrné/reálné zvuky nástrojů. Ale pokaždé, když se to tomu více či méně blížilo, tak to jako celek hrálo barevněji než jiné aparáty, které se neblížily.
Zjevně to máte v Praze jinak, stejně jako obsedantní potřebu používat pořád a všude a všichni ty dementní smajlíky.
Mimochodem, spor byl o spojení "barevně věrnější", nikoli "barvitější" nebo co to teď kouzlíš.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

boxer

Barevně věrnější = méně nepřirozeně zabarvené
Nevím jak jinak bych to řekl. Každá, opakuji, že ÚPLNĚ KAŽDÁ sestava má nějaký svůj charakter, jinak řečeno barvu, nebo zabarvení, které hodnotím subjektivně jako nepřirozené (plastové, kovové, ...), tedy nesprávné, nebo naopak můžu mít pocit, že je to v souladu se zvuky reálného světa, tedy barevně správně, má to správnou barvu.

fotolaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fotolaik »

Lachim me dnes pozadal, at hodim info o chystanem prodeji "beden s velkym basakem" v BRD - nedaleko Frankf....
Na prodej je vse
repro...IRS Beta (NC 35.000DM)
zesil.... Threshold S500 a SA1 (NC 40.000 DM)
Obrázek

boxer

Příspěvek od boxer »

Syčák

OK. Pochopil jsem,jak jsi to myslel.Netřeba dalšího.Máš pravdu,takto to beru a je to OK.

Machalík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Machalík »

Není to Ratzyho sestava? Ten měl tyhle bedny a zesáky.
Co kupuje, Anthaeus?

boxer

Příspěvek od boxer »

MACHALÍK.

Léta sleduji tvé moudrosti na všech fórech,nechal jsem je být i když si o nich nemyslím ale vůbec nic pozitivního.

(tvé buldozerové propagování tvých myšlenek,zadělávání jakýchkoliv vláken svými moudry,chytračení a peskování lidí na inzerci Lopuchu,mazání příspěvků jen trochu zavánějící kšeftováním,sám ho nedodržujíc,navážení se do všeho a všude,apod,atd...)

Ovšem nyní nastal okamžik,kdy ti něco napíšu,protože jsi se ,jak máš ve zvyku,navezl do dialogu Syčáka a mne.Tedy se mě to osobně dotýká.

Víš,když na určitý projev dopisujícího reaguji tak,že do své reakce napíši jako první jeho jméno,mám zájem jen o jeho moudro a tím navazuji dialog.Tzn.rozhovor mezi 2 osobami.A názory člena BK=Syčáka,ať se to může zdát podivné,mě zajímají.Narozdíl od tvých dementních.
Nikoho jiného k tomu dialogu nepotřebuji.Ve své odpovědi tobě jsem ti to jemně naznačil poslední větou,zda jsi "Syčákův mluvčí".Ty jsi v tradicích svého noblesního francouzského vychování a svého odborného nadhledu toto samozřejmě nepokládal za nutné respektovat a jal jsi se vychovávat neznalce z Prahy.Neopomněl jsi přidat podiv nad používáním smiles,protože TY JE PŘECI NEPOUŽÍVÁŠ, a tak to musí být správné.
Ty jsi měl asi problémy v útlém věku a byl jsi od větších bit,že nyní na webu,kde se ti nic nemůže stát,tak neustále vystrkuješ ramena.Ale mám pro tebe dobrou zprávu,máš šanci věkem a zkušenostmi z těch plenek vyrůst a zmoudřet.

Ostatní tvé moudra ponechám bez dalších připomínek.Chci tě jen upozornit na to,že ve svých trenkových 26? letech by jsi měl trochu vážit,do koho a kde se navážíš.Mohlo by se ti to v blízké budoucnosti nemile vymstít.

Děkuji ostatním za strpění zcela velkého OFF TOPICu,ale reagovat jsem musel,a doufám v dobré víře,že se s Machalíkem dál nestřetnu,jak na webu,tak osobně.

Odpovědět