Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Odpovědět
Pytel
Kontaktovat uživatele:

Re: Dají se dnes za rozumný peníz koupit bedny s velkým basákem?

Příspěvek od Pytel »

dadaft píše:ten trenýrkový figurant je v ceně?
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Dlouho jsem se takhle nenasmál *hura*

Machalíku promiň.

Renown
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Renown »

Ty ACR RP300 bývají semtam na ebay.de a prodávají se kolem 1000 Euro. Trochu menší RP200 byly nedávno Sofort Kaufen za 799,- Euro

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Capouch
Jsi jeden z mála, které zajímají větší bedny! Paráda!!! Tak se zastav v Brně a něco poslechnem. Tady nemá s velkejma bednama zkušenosti skoro nikdo a dozvíš se jen samé pitomosti. Je úplně fuk, jestli něco velkého koupíš, nebo ne a je taky případně jedno kde a od koho bys to pořídil. Je hlavně dobře, že na rozdíl od většiny ostatních Tě to zajímá. Tak co nejdřív přijeď!

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

machalik
Monstózní bedny *thumbs up* tak toto už by se mi do pokojíku pod šikminu asi nevešlo

sycak
jasně že mě to zajímá, nemám sice tolik poslechových skušenností jako ostatní, takže nemám důvod zavrhovat ani jedno ani druhé, chci si koupit to, z čeho poleze zvuk kterej se mi líbí a jestli to bude velký nebo malý už je věc druhá, proto chci slyšet co možná nejvíc variant, nejsem typ co oběhne během týdne 5 studií, kde si nechá pustit pár značek a po 7 dnech koupí. na tom není nic špatnýho, jen že já sem zpomalenej film, poslouchám, pak přemýšlým, rozmýšlím, zase někam jedu, pak se třeba vrátím kde už sem byl a poslouchám znovu totéž abych si to připomenul, a ne ne se rozhoupat. Taky sem vyrůstal v době, kdy sem obdivoval "západní" katalogy elektroniky, a tam prakticky žádný malý bedny nebyly. Přesně jak píšeš, já taky netvrdím, že je budu mít doma, ale dokud neslyším, nedělám závěry. A třeba bych radši dvě sestavy jako má Zdeny, ale na to nemám prostory *thumbs down* Díky za pozvání, do Brna sice moc nejezdím, ale na druhou stranu to je 2 hodiny po dálnici, takže to není zas taková dálka, jakmile bych jel, dal bych ti vědět a kdyby to šlo tak bych se stavil. Fakt je že těch možností něco takovýho slyšet moc není.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

Sycak píše:Capouch Je úplně fuk, jestli něco velkého koupíš, nebo ne a je taky případně jedno kde a od koho bys to pořídil. Je hlavně dobře, že na rozdíl od většiny ostatních Tě to zajímá. Tak co nejdřív přijeď!
To je slovo do pranice. Capouchu, kašli na tuto diskuzi a domluv si poslech. Stejně je to to nejlepší, co z tohohle vlákna mohlo vzejít.
Taky jsem byl zvědavý, co to bude zač, když jsem jel k Hlavovi. Když nic jiného, budeš mít vzpomínku, žes slyšel velké bedny. A taky tě to může vyléčit, jako mě. Byl jsem v Brně za jeden den na třech místech a slyšel troje různé bedny a zdaleka to nebyly ty největší, co mě vzalo za srdce (jsou to čínské prý upravené "šmejdy" Elektrosystem Compact). Přesto jsem u těch co mě hodně berou slyšel rozdíl mezi regálem a trojpásmem (objem 2-3x tolik) a volil ten větší. Při místnosti 60m2 mě nechyběly basy (neříkám jaké) ani u těch menších, ale překvapivě se mi opět více líbil prostor 3p a prostě to mělo lepší spodek. Jestli tě to zajímá, tak jsou to netem nepřenosné zkušenosti a využij Sycakovu nabídku!
Naposledy upravil(a) agavel dne 20 úno 2009 15:29, celkem upraveno 1 x.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Milan Tuma
A už to tady máme zase. Velký basák v menší cimře je problém. Musím se tím pádem zeptat, jaký je podle Tebe rozdíl, jestliže napříklat frekvenci 35 Hz v úrovni 85 db hraje basák 15" a basák 8"? Máme stejnou hlasitost a stejnou frekvenci. A rovnou si sám odpovím, že žádný. Akorát ta osmička bude lítat s mnohem větším zdvihem a nejspíš bude dost zkreslovat. Pokud bude v místnosti boule třeba na 40 Hz, bude to huhlat obojí stejně, u osmičky navíc s přídavkem problémů toho repráku. Jiná věc je, jestliže ta bedna s 8" bude hrát, jak to obvykle bývá, od 80 Hz dolů se značným poklesem a na 40 Hz to bude -20 dB. Potom ta 40 Hz boule nebude slyšet. Jenže stejné to bude i s bednou s 15" basákem, bude-li mít stejný pokles směrem dolů. Problém s velkým basákem je jen jeden. Bývá osazen ve velké škatuli, která se nemusí do malé poslechovky sama o sobě vejít. Nic dalšího.

capouch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od capouch »

Agavel
jasně že poslechnu, ale cílem tohoto vlákna bylo abych zjistil, jestli se vůbec dá něco takovýho do uvedený ceny koupit, ne chtít radit kup to a to, z toho už jsem dávno vyrostl. Jen prostě nechci moc jezdit poslouchat něco co x-krát převyšuje můj rozpočet, důvod je jednoduchej, asi bych se namlsal a pak by mi všechno ostatní nehrálo :D Takže koukám že velká, nebo spíš větší bedna je v mých fin. možnostech, teď ještě jak mi to bude hrát, a to se uvidí.

agavel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od agavel »

capouch píše:Takže koukám že velká, nebo spíš větší bedna je v mých fin. možnostech, teď ještě jak mi to bude hrát, a to se uvidí.
Tak to si radši rovnou vezmi i svůj zesák, abys věděl, jaké máš finanční možnosti. Mám pocit, že kluci s velkými basáky mají i silné konce (myšleno zesilovače).

merhaut

Příspěvek od merhaut »

"Problém s velkým basákem je jen jeden....." - to není pravda.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Merhaut
Jaký další máš na mysli?

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Vlastně taky o jednom vím . Vyšší cena. Ale to asi nemáš na mysli.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

U větších ploch se například hůř zajišťuje lineární (pístový, nezvlněný) pohyb celé mebrány.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

Deformace membrány nepředstavuje zásadní problém. Záleží na tom, jak je udělaná a jak vysoko ten reprák hraje. Například 18" JBL 2245, které mám momentálně doma, mají prstencové výztuhy, které zajistí kontrolovanou deformaci a ten reprák dokáže vcelku bez problémů hrát někam k 1 kHz. V monitorech JBL 4345 je dělený na 290 Hz takže je to úplně perfektní. Bedna má zkreslení v pásmu 32 - 800 Hz menší než 1% při akustickém tlaku 105 dB měřeno ve vzdálenosti 3m. To je hodnota pro bedýnku s 10" basem z oblasi pohádek.

mario kempes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mario kempes »

Machalík

dobre, máš svoj zvukový etalón, ale v akej veľkej miestnosti počúvaš Ty?
Tvoj kamarát A.R. mal Nazcy, teraz má Titany a problém s basmi.
Kde je chyba? Malá plocha a privelký basák, akustika alebo čo?
Myslím si, že nie každá bedňa s velkým basákom (a bude ich väčšina)
sa hodí do akéhokoľvek priestoru, tým pádom nebude pre každého.

Sycak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sycak »

mario kempes
Ježišmarja, znovu, to nesouvisí s velikostí basáku, ale s tím, jak hluboko ta bouda hraje!!!

Odpovědět