Canton Ergo RC-L. Zvuk. Zkušenosti nekdo ?
Re: Canton Ergo RC-L. Zvuk. Zkušenosti nekdo ?
Pardon za ten bass . píšu zbrkle 

Obecne to je trochu chybne ocekavani, zalezi na ekvalizaci ve vyhybce. Obecne jakekoliv bedny i treba s velkym basakem muzu naladit do sucha a ekvalizovat ze udelam typicky hrb na 100Hz aby byly basy suche rychle a pak pokles, nebo proste muzu celkove ubrat, nebo pridat dle moznosti a samotna velikost basaku s timhle primo nesouvisi.Žralok píše:je mi to jasné, jenom jsem prostě čekal větší posun basové složky, 2 x 8 palců vs. 1 x 6.5 palce . každopádně za 3 hodky se ukáže. staré bedny osazením visaton seas, i cantony převážím ke kamarádovi na připojení k Vincentovi. jinak neposlouchám na tom tuc tuc. Momentálě testuji na albech zpěvačky Elsiane ve kvalitě FLAC. DAC převodník Pro-ject . konkrétně alba Hybrid a Mechanics of emotion.. velmi dobré energické nahrávky .Doporučuji
FYI klidne muzes mit vedle sebe velkou suchou bednu s velkum basakem a pocitove citit malo basu a jinou bednu s basaky jak zagroskudla co jdou hluboko, napada me takovy pekny priklad - jeden hifista co furt blemcal jak maji jeho BW Nautilus 801 s basakem 380mm malo basu a nakonec je prodal a koupil bedny s mensimi basaky a byl spokojeny....hold nekteri hifisti nevi co je ekvalizace.... no to se neda nic delat

Měl jsem tyto bedny a pokud k nim není připojena korekční krabička tak hrají na 50% svých možností. Testoval jsem to s ní i bez. Za druhé chtějí prostor a hledat správné umístění. Za třetí chtějí silný zesilovač,nejlépe monoblok nebo stereo konec. Když jsem připojil dělence,tak se bas zpřesnil a konečně byl pod kontrolou.
Potom bedny ukážou co umí a dnes se v kat.do 100tis. hledá těžko něco podobného. Hlavně najít zesilovač co je zkrotí!!Jinak je bas nepřesný.
Potom bedny ukážou co umí a dnes se v kat.do 100tis. hledá těžko něco podobného. Hlavně najít zesilovač co je zkrotí!!Jinak je bas nepřesný.
To jsou velmi cenne informace. Dekuji,No dnes mam nabidku na krabičcu rc4 , ale vcera jsem jednomu panovi slíbil ze mu je prodám, protoze jsem s tim zvukem nebyl spokojenej ani na silnem zesilovaci Vincent sv 234. A ted se nemohu rozhodnou jestli mam pockat na krabičku a nebo odmitnout toho zajemce. Asi mu to moc nebude, fakt se na ne třese. Říkate, nemám je prodávat a pockat na krabicku , ty bedny za to stojí !??
POkud mě pamět neklame, tak tento model měli nainstalovaný pájnové z Vintage Audi a výstbě HE PHA někdy před 4-5 lety úplně nahoře. Hrálose na Audio Analog (moderé displeje, monobloky) a pouštělo se z párů z nějakého Teacu a Akie - ale pamět mi už tak neslouží, takže možná něco už uvádím nepřesně. Nicméně ta diskuze se tu dá najít a co si ale pamatuje zcela 200%, tak tato sestva obdržela 1.místio v anketě návštěvníků. Já jí dal také 1. místo. Absolutní zvuková nirvána a hodně dlouho jsem váhal, zdali dát 1. místo sestav Vivid a Audionet, ale po zvážení ceny nebylo co řešit - dostala to sestava z vintage strojů a zvuk ybl absiolutní. Obrovská dynamika, prostor, podání reálné velikosti hlasů, kontrabasů... pouštěl se tam nějaký jazz a dodnes mi utkvěly v paměti bicí - podotýkám, že ač byly v sestavě dva SW, tak byly VYPNUTY- to jsem si kontroloval a nechal si to ukázat.
Takže jeli někde problém se zvukem a těchto beden, je zcela evidentně jinde, než v nch. DOmnívám se téměr 100%, že to je v ultralsbém a mizerném zesilovač, jakým NAD310 opravdu je. Ten pro tyto bedny není pratnerem. Tak bych začal a prověřil i zdroj zvuku, kabeláž a zejména místnost, nejsou li tam zásadní "boty".
Ale bedny bych řešil až jako poslední.
Škoda, že už nevím, kam zapadla ta diskuze ohledně té výstavy. Ale třeba ji někjdo objeví, bylo to obrovské vlákno a milionem fotek...
Takže jeli někde problém se zvukem a těchto beden, je zcela evidentně jinde, než v nch. DOmnívám se téměr 100%, že to je v ultralsbém a mizerném zesilovač, jakým NAD310 opravdu je. Ten pro tyto bedny není pratnerem. Tak bych začal a prověřil i zdroj zvuku, kabeláž a zejména místnost, nejsou li tam zásadní "boty".
Ale bedny bych řešil až jako poslední.
Škoda, že už nevím, kam zapadla ta diskuze ohledně té výstavy. Ale třeba ji někjdo objeví, bylo to obrovské vlákno a milionem fotek...
V té expozici Vintage audia tenkrát hrály ERGO 122DC, takže bedny bez korekční krabičky a se dvěma 10" přirozeně ve větší skříni.
Noble Audio - výroba a prodej
Zajímavé, diky za pekne příspěvky, rozhodl jsem se po vcerejsim testu na Vincentu sv 234, ze proste pujdou do světa, ten zvuk je na me moc , jak bych to rek.... suchej, takove bum cink, bez pekneho zabarvení, jakoby ten zvuk nekam rychle utíkal a po dvou hodkach uz prestavali bavit. Nemam možnosti ani cas to nekam prevazet a testovat dokola, jdou prostě pryč. Koukal jsem i na ergo 122 ale uz jsou na mě momentalne moc drahé. Potrebuji bedny ktere nebudou tak narocne na zesilovac, je videt, ze jen vykon nestaci, viz ten Vincent se234 . Pro me by bedny meli mit jakoby teplejší zvuk, vic barevnej, nevim jak to popsat.. No, asi budu nejaky cas bez reproduktorů nez neco vyberu 

Děkuji za připomenutí. Říkal jsem, že si už kulový pamatuji:-) Ale že to hrálo tenkrát ale supr, co??NA píše:V té expozici Vintage audia tenkrát hrály ERGO 122DC, takže bedny bez korekční krabičky a se dvěma 10" přirozeně ve větší skříni.
Tady jedny jsou:
https://elektro.bazos.cz/inzerat/705730 ... 122-DC.php
Tam jsem je neposlouchal, ale měl jsem je na přelomu milénia doma a krom velkého spodku jsem byl zklamaný. Chtěl jsem je jako nástupce malých Contour 1,3mkII a výrazně si pomoci na spodku. V basech to velký posun byl, ale v podání prostoru a barev nástrojů velké zklamání. Prkenný zvuk, který šel zejména z beden. Ty jednatrojky naopak jako by tam nestály, pěkná zvuková scenérie, plastické a přirozeně podané hlasy a nástroje. Ani po několika měsících intenzivního rozehrávání sem nebyl s těma Cantonama spokojen, tak jsem je prodal. Toto byl také hlavní impuls pro začátek vlastní tvorby. Následně jsem postavil modulární bedny osazené SS, které měly obdobně dobré vlastnosti jako ty Dynaudia a zároveň dospělejší basy. Ale to už je více jak patnáct let nazad.
Chtít dnes za ty Erga 122DC je nesmysl, reálně se už před několika lety prodávaly do dvaceti. Druhá věc je ta černá, mě se ty bedny líbí jen v přírodních dýhách v kombinaci s tím černým flockem kolem měničů. Ale to už je o osobním vkuse.
Chtít dnes za ty Erga 122DC je nesmysl, reálně se už před několika lety prodávaly do dvaceti. Druhá věc je ta černá, mě se ty bedny líbí jen v přírodních dýhách v kombinaci s tím černým flockem kolem měničů. Ale to už je o osobním vkuse.
Noble Audio - výroba a prodej
NA píše:Tam jsem je neposlouchal, ale měl jsem je na přelomu milénia doma a krom velkého spodku jsem byl zklamaný. Chtěl jsem je jako nástupce malých Contour 1,3mkII a výrazně si pomoci na spodku. V basech to velký posun byl, ale v podání prostoru a barev nástrojů velké zklamání. Prkenný zvuk, který šel zejména z beden. Ty jednatrojky naopak jako by tam nestály, pěkná zvuková scenérie, plastické a přirozeně podané hlasy a nástroje. Ani po několika měsících intenzivního rozehrávání sem nebyl s těma Cantonama spokojen, tak jsem je prodal. Toto byl také hlavní impuls pro začátek vlastní tvorby. Následně jsem postavil modulární bedny osazené SS, které měly obdobně dobré vlastnosti jako ty Dynaudia a zároveň dospělejší basy. Ale to už je více jak patnáct let nazad.
To jsou ty slepe cesty canton, trochu me mrzi NA ze nenapises Zdenymu proc je treba takovy Canton 122 se stredakem 180mm do 3500Hz trosku mimo misu HIFI

http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... o122DC.htm
No takže Cantony tedy asi vynechám. ty ergo rclka jdou prostě z baráku. I ten hliníkovej výškáš neni uplně ok.. látková kalota od Seasu se poslouchá lépe.. Máte někdo nějakou radu co v použitých bednách v cenové relaci okolo 15000- 20000 hrálo dobře ? co se třeba probíralo v diskuzích, jsem tu nováček a nemam přehled. Samozřejmě budu sám hledat dál. chci reproduktory které mají energii leč né přikrášlenou a přesný a hluboký bas. poslouchám hlavně alternativní elektronickou hudbu, jazz, rock. za každý tip tady budu rád. Děkuji
Protože to na výsledný zvuk jak patrno nemělo pražádný vliv. Víš, Bartoli, k dobrému cíli může vsét asi více cest. A pokud jis na zmíněné akci byl a navštívil jsi stánek VA v posledním patře, tak uznáš, že za daný mrzký peníz to hrálo setsakra dobře. A zřejmě všichni ti, co této expozici tenkrát udělili pomyslné první místo, asi nebyli tetřevi...bartoli píše:NA píše:Tam jsem je neposlouchal, ale měl jsem je na přelomu milénia doma a krom velkého spodku jsem byl zklamaný. Chtěl jsem je jako nástupce malých Contour 1,3mkII a výrazně si pomoci na spodku. V basech to velký posun byl, ale v podání prostoru a barev nástrojů velké zklamání. Prkenný zvuk, který šel zejména z beden. Ty jednatrojky naopak jako by tam nestály, pěkná zvuková scenérie, plastické a přirozeně podané hlasy a nástroje. Ani po několika měsících intenzivního rozehrávání sem nebyl s těma Cantonama spokojen, tak jsem je prodal. Toto byl také hlavní impuls pro začátek vlastní tvorby. Následně jsem postavil modulární bedny osazené SS, které měly obdobně dobré vlastnosti jako ty Dynaudia a zároveň dospělejší basy. Ale to už je více jak patnáct let nazad.
To jsou ty slepe cesty canton, trochu me mrzi NA ze nenapises Zdenymu proc je treba takovy Canton 122 se stredakem 180mm do 3500Hz trosku mimo misu HIFI![]()
http://www.hifi-studio.de/hifi-klassike ... o122DC.htm
Ale tobě je marný něco říkat, ty vidíš jen čísla odtažená od reality...zrovna ty, co máš doma takový mršby...
Zdeny ale ja ti tve pocity a zazitky z vystavy neberu a mas na to pravo si myslet a psat cokoliv, ... tak se ti libily lacine Cantony se stredakem velkym 180mm na 3500Hz
Koneckoncu je to jen hobby a nemas se za co stydet.

Koneckoncu je to jen hobby a nemas se za co stydet.
Žralok...co přesně ti vadí na původních bednách? Pomohl by tomu aktivní subwoofer? Tam bys možná za 20k už něco našel.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Rada vyřešit to pořízením subwooferu je.... no ehm.... originálníŽralok píše: ten zvuk je na me moc , jak bych to rek.... suchej, takove bum cink, bez pekneho zabarvení, jakoby ten zvuk nekam rychle utíkal a po dvou hodkach uz prestavali bavit.
Pro me by bedny meli mit jakoby teplejší zvuk, vic barevnej, nevim jak to popsat.
I ten hliníkovej výškáš neni uplně ok.. látková kalota od Seasu se poslouchá lépe.

Žraloku, koukni na Sonus Faber, ty by ti mohly zvukem sedět.