BVa - F3B
Re: BVa - F3B
Ano, v pražské Nirváně jsou F3S v "SSE" provedení :
výšky : Excel T25CF001
středy : M15CH002
basy : L26 LFX/P
Shodou okolností jsem měl možnost celou sobotu poslouchat DIY sloupy, které z nich ideově velice vycházejí :
středy : MCA15RCY
bass : L26RFX/P
Posloucháno na sestavě CA 640 + DISPRE II + DPA 380, relativně velký, spíš slabě zatlumený prostor.
Pro mě - skutečná hudební nirvána!!! Krásný plný zvuk, ani stopa nějaké agresivity, i velký orchestr detailní a rozlišený.
Pro mě - s vyjímkou W.A. Sophia - asi zatím to nejlepší co jsem kdy ve studiích nebo na výstavách slyšel.
Pražákům vřele doporučuji dotáhnout k panu Kulíškovi k přímé konfrontaci své bedny a porovnat, dost možná budete překvapení.
Pro mě navíc velice příjemné zjištění - ten 10´´ basák se dobře snese i s málo zatlumeným prostorem, čehož jsem se původně dost bál.
BVa
Pane Bunta, použití tohoto výškače jste před časem (viz Slovanet : ...skúšal som aj T25CF001, ale nijak výrazne ma nepresvedčil, objektívne skutočne v ničom, až na "lepšiu" cenu...) neshledával zcela smysluplným. Mohu se zeptat, proč v této nirvánové verzi nakonec je právě on? Není to žádné rýpání, opravdu mě to zajímá, děkuji.
středy : M15CH002
basy : L26 LFX/P
Shodou okolností jsem měl možnost celou sobotu poslouchat DIY sloupy, které z nich ideově velice vycházejí :
středy : MCA15RCY
bass : L26RFX/P
Posloucháno na sestavě CA 640 + DISPRE II + DPA 380, relativně velký, spíš slabě zatlumený prostor.
Pro mě - skutečná hudební nirvána!!! Krásný plný zvuk, ani stopa nějaké agresivity, i velký orchestr detailní a rozlišený.
Pro mě - s vyjímkou W.A. Sophia - asi zatím to nejlepší co jsem kdy ve studiích nebo na výstavách slyšel.
Pražákům vřele doporučuji dotáhnout k panu Kulíškovi k přímé konfrontaci své bedny a porovnat, dost možná budete překvapení.
Pro mě navíc velice příjemné zjištění - ten 10´´ basák se dobře snese i s málo zatlumeným prostorem, čehož jsem se původně dost bál.
BVa
Pane Bunta, použití tohoto výškače jste před časem (viz Slovanet : ...skúšal som aj T25CF001, ale nijak výrazne ma nepresvedčil, objektívne skutočne v ničom, až na "lepšiu" cenu...) neshledával zcela smysluplným. Mohu se zeptat, proč v této nirvánové verzi nakonec je právě on? Není to žádné rýpání, opravdu mě to zajímá, děkuji.
Naposledy upravil(a) Křeček dne 19 úno 2010 10:06, celkem upraveno 1 x.
F3B má podstatně větší basový reproduktor než zmíněný Avalon, a hraje od nižších kmitočtů.
Pavel Macura Audio
pma
já reagoval na připomínku ke vzhledu!
já reagoval na připomínku ke vzhledu!
-
- Kontaktovat uživatele:
Jsou někde v ČR k poslechu F3A, nebo F3B?
Ale ne, zvuk bude prioritní i u Lachima, tahle diskuze je reakcí na připomínku ke vzhledu od Gulivera.
Nechcem tu rozohravat nejaky flame - takze o zvuku nikdy rec nebola - ten je podla mna ok. Moja pripomienka sa tyka len vzhladu. S reproboxami vacsina z nas zije v jednej domacnosti a nema specializovane posluchovky. Okrem toho su clenom domacnosti aj ine osoby - manzelka, deti a ti maju na nasho konicka tiez nejaky nazor. Deti pravidelnym pichanim do menicov, manzelka komentovanim "co mi to sem zasa teperis za opachu"... Z toho pre mna vyplyva niekolko veci - bedna by nemala deti provokovat odkrytymi menicmi k experimentom, manzelka by ju mala povazovat za krasny nabytok a ja ako audiofil vyznavajuci krasno vseobecne a najme krasnu hudbu by som sa tiez rad pozeral na krasny objekt (pri pocuvani chtiac-nechtiac pozerame aj na boxy). Jednoducho pre mna su hifi repro nieco ako socha, umelecky objekt. Vela vyrobcov vo svete to pochopilo a produkuje uplne vzhladove skvosty a ti ostatni aspon graduju produktovu radu od menej narocnych az po vzhladovo exkluzivne - len aby si zakaznik vybral. A o toto tu ide. Len aby si zakaznik vybral. Uplny omyl je podla mna ak si vyrobca mysli, ze je jeho produkcia natolko exkluzivna, ze je mimo konkurencie. Dost casto sa tu argumentuje nizkou cenou - akoby to bola vyhovorka na nizku uroven dizajnu. Ale to je dalsi omyl. Vysoka cena avalonov, atd... je sucast marketingu nie nakladov na vyvoj a vyrobu, obzvlast ak nejde o kusovu vyrobu. Napr. naklady na svojpomocnu vyrobu Avalon Ceramique su cca.3000 EUR - predajnu cenu poznate... Takze na zaver: kvalitny dizajn by mal byt automatickou sucastou takej luxusnej skupiny produktov ako je hifi a kulturny zakaznici by na nom mali trvat.
Mě osobně se strohost designu tohoto repra líbí. Na nic si nehraje, účelová, dobře hrající bedna.
..na konkretny dizajn mam tiez svoj pohlad, ale v pripade dizajnu je vsetko vecou osobneho vkusu. Kazdopadne nechapem preco je tu debata o vzhlade ked sa autor vlakna pytal na zvuk.. navyse mafo uz bedne kupil a je s nimi spokojny
Reakcia bola na vyrok mafo22: "kto prehliadne strohejsi dizajn" z coho som usudil, ze maffo22 sa uspokojil so stavajucim dizajnom, co ale neznamena, ze by menej strohy neuvital ...agustini píše:.. navyse mafo uz bedne kupil a je s nimi spokojny
PMA: preco by sa vzhald F3B nemohol porovnavat s Avalonmi?
Porovnávať sa môže, ale F3B nikdy tak tvarované nebudú. Pretože tie komplikácie tvaru nemajú žiadny pozitívny vplyv na zvuk, len zmenšujú zbytočne objem pre basové repro a výrazne zvyšujú cenu(prácnosť) bez zlepšenia zvuku. Každý má iný vkus, preferencie(niekto zvuk, niekto vzhľad, niekto cenu..) a rebríček hodnôt. Preto je na trhu viac výrobkov a možnosť si vybrať, niekto si kúpi F3B, niekto kúpi Avalony (alebo "Avaclony", poznám asi troch "producentov"), niekto Geniusy...preco by sa vzhald F3B nemohol porovnavat s Avalonmi?
kreček
Rozdiel (zlepšenie) vo zvuku tam samozrejme pri T25CF001nejaký je, len neviem, či je úmerný rozdielu ceny. Je to zase len o prioritách a ochote dať viac za malé zlepšenie vo zvuku.
asi šlo pochopit, jak jsem to myslel....
....že já vůbec reagoval.
pma
to víš, mi homosexuálové sledujeme především ten vzhled.
....že já vůbec reagoval.
pma
to víš, mi homosexuálové sledujeme především ten vzhled.
jojo. mi mi.