Bassreflex vs. TML(TransMissionLine) vs. Closed Box

Diskuse k reprosestavám všech velikostí, tvarů, druhů, typů i váhy.
Pistacius
Kontaktovat uživatele:

Re: Bassreflex vs. TML(TransMissionLine) vs. Closed Box

Příspěvek od Pistacius »

Inak, este by ma zaujimalo k comu je dobry long-throw(Vysokozdvihovy) basovy menic a o co je lepsi, nez klasicky menic.
Pretoze s tym sa casto stretavam pri bassreflexe.

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

zero
přesto z vysoka kašlu na odborný hlášky typu "existují dobře a nebo špatně navržené bassreflexové ozvučnice". Podle mě jsou všechny bassreflexový bedny podvod na posluchačích
Podle mě je pro výrobce MNOHEM jednodušší a LEVNĚJŠÍ navrhnout bednu s bassreflexem než bednu uzavřenou. Klidně mě ukamenujte, prostě to je tak.
Ja nemám žiadny problém, ten je evidentne v tých nezmyselných tvrdeniach v citáte.. *thumbs down* . A neochota si niečo prečítať o princípe spolu s bohorovnými tvrdeniami to len potvrdzuje. Aj Focal Utopia je podvod, alebo Wilsony??Určite to robia s tým BR pre úspory :x .

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

pasul píše:Pche koncert. To co jsem já v nedávné době slyšel se prostě absolutně nedá s domácím poslechem porovnávat. Koncert prohrává na celé čáře. .
Pasule, to bych rád viděl, jak přenášíš koncert třeba z Musikverein Vídeň domů a doma je to lepší. Nebo chrámové varhany. Ale rád píšeš o blbákově, co??
Pavel Macura Audio

zero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zero »

BVa

....... a už je to tady zase :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vyprdněte se na vlastní uši, řiďte se příručkama a poučkama !!!

Děkuju nechci. Mám to jinak.

PMA
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PMA »

Docela dobře se to tu protříbilo a odhalilo. Alespoň je vidět who is who.
Pavel Macura Audio

boxer

Příspěvek od boxer »

Určite to robia s tým BR pre úspory

BVa

To je přeci jasné. Ty nejlepší a největší výrobci beden při tom počtu beden ušetří na té díře hromadu materiálu. :idea:

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

PMA píše:
pasul píše:Pche koncert. To co jsem já v nedávné době slyšel se prostě absolutně nedá s domácím poslechem porovnávat. Koncert prohrává na celé čáře. .
Pasule, to bych rád viděl, jak přenášíš koncert třeba z Musikverein Vídeň domů a doma je to lepší. Nebo chrámové varhany. Ale rád píšeš o blbákově, co??
Holt za kvality aparátů jako máš ty já opravdu nemůžu. To si budeš muset vylévat zlost na někoho jiného. :lol:

A co se týče blbákova. Ano chápu. Dotkl jsem se tvého velkého pole působnosti. Tam se všichni můžete předvést. Ovšem bylo by super, kdyby jsi to nezanášel i sem. Díky. *2thumbsup* A opravdu jde vidět kdo je kdo. To ano....

Aleska
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Aleska »

pasul píše:Pche koncert. To co jsem já v nedávné době slyšel se prostě absolutně nedá s domácím poslechem porovnávat. Koncert prohrává na celé čáře. Jediné co je pro, je to, že tuto hudbu mám rád, setkání se stejně postiženými lidmi a hlavně obrazová stránka věci je velice důležitá a možná i důležitější. Zvukově tedy určitě ne a nedávál bych to jako argument.

Osobně mám uzavřené budky. Jsou špičkové a já jsem spokojen. Ovšem je spousty špičkových bednisek s basreflexem.
Pasule vysvětli: Pche koncert. Čili koncert *thumbs down* *thumbs down* *thumbs down* To, co jsi slyšel nebylo doma, respektivě nebyl to domácí poslech. A protože byla obrazová stránka věci velice důležitá, nebo ještě důležitější, tak mi nezbývá nic jiného než si myslet

žes začals' chodit do kina !
:lol:

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

mně přijde zajímavé, že ti, kteří mají rádi uzavřené bedny (ať už holoprdelníci jako já, ale taky ti, co si mohli dovolit skutečně velkorysý výběr - Acon), jasně říkají, že by se k bassreflexům už nevrátili.
opačný postoj jsem zatím u nikoho, kdo měl možnost opravdu dlouhodobého srovnání, ještě nezaznamenal.

podle mě to o něčem svědčí. a nemyslím to jako něco hanlivého pro majitelé bassreflexů. sehnat k dlouhodobému poslechu dobré uzavřené třípásma je dnes marná sláva prostě obrovský problém...

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

Aleska - No konečně to někdo pochopil. *thumbs up* Některým to vůbec nedochází. Ovšem ty jsi na to přišel ihned. Kino je ta správná odpověď. Ano ano.

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

zero píše:BVa

....... a už je to tady zase :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vyprdněte se na vlastní uši, řiďte se příručkama a poučkama !!!

Děkuju nechci. Mám to jinak.
Je fajn, že sa držíš svojho názoru. Jeden nemenovaný, Tebe veľmi podobný človek povedal: "Mne to pripada, ked dam na nieci nazor, ze odopieram sam sebe svoje myslenie, ukon, svoju cast zivota, bez ohladu na to, ci moj nazor je spravny."
Je to skvelý spôsob ako zo seba spraviť vola. A že sa Ti darí, to dôkladne dokazuješ ;)
O istých ľudoch tu pochybuješ a pritom netušíš ako si vedla. A práve to z Teba robí toho vola. Pretože oni na rozdiel od Teba vedia!.

boxer

Příspěvek od boxer »

Asi jsou skvrny na Slunci nebo co.

Vztek a hádky na fšech frontách.

pasul
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pasul »

boxer píše:Asi jsou skvrny na Slunci nebo co.

Vztek a hádky na fšech frontách.
Jen bych upozornil, že začal PMA. Aby nedošlo k nějakým nedorozuměním. Ale jinak pohodový pátek. :lol:

Acon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Acon »

dadaft píše:mně přijde zajímavé, že ti, kteří mají rádi uzavřené bedny (ať už holoprdelníci jako já, ale taky ti, co si mohli dovolit skutečně velkorysý výběr - Acon), jasně říkají, že by se k bassreflexům už nevrátili.
opačný postoj jsem zatím u nikoho, kdo měl možnost opravdu dlouhodobého srovnání, ještě nezaznamenal.

podle mě to o něčem svědčí. a nemyslím to jako něco hanlivého pro majitelé bassreflexů. sehnat k dlouhodobému poslechu dobré uzavřené třípásma je dnes marná sláva prostě obrovský problém...
ja sa nechcem vrátiť k otvorenej to je pravda, ale ja sa nechcem vracať k ničomu. Mám svoju "konečnú", to je celé. Počul som dosť otvorených bední (aj aktívy BVa) a šiel by som hlavou proti múru ak by som tvrdil, že sú to všetko "bum-cink" nepočúvateľné krabice. Nie som apriori proti BR. Napr. Syčákove Qadraly s TVM (myslím) hrali skvele a len magory ako Ing.Martin od susedov môžu tvrdiť že počujú BR aj keď on zrovna tvrdil ešte väčšiu kravinu.

Takže ANO, skončil som pri "plnej" bedni pretože sa ma jej zvuk zatial najviac uspokojuje, no netvrdím, že by som nikdy nekúpil bedňu s BR. Ak by som mal napr. na niečo ako je WilsonAudio Alexandria alebo ktorýkoľvek z ich najvyšších modelov, určite by ma neodradil BR.

boxer

Příspěvek od boxer »

Robine,zrovna ty nemusíš být tak nedůtklivý.

A myslím si,že Pavel to napsal dobře,akorát možná nepochopil tvůj jinotaj s tím kinem. :lol:

A dávej jinýho smajlíka a ne furt toho stejnýho. Začíná mě s..t.

Odpovědět