Yamaha MusicCast zkušenost - hlavně NetRádia

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
bluenite
Kontaktovat uživatele:

Yamaha MusicCast zkušenost - hlavně NetRádia

Příspěvek od bluenite »

Používá někdo službu NetRadio systému Yamaha MusicCast? Zlobí mě hlavně příjem síťových streamů přes jejich Airable službu. Z "ničeho nic" je nefunkční, hlásí pouze "Loading" a nic nefunguje. Dá se nějak zjistit, jestli to je výpadek sítě, nebo sližby, nebo něco jiného? Párkrát jsem to zkusil výměnou síťového kabelu, změnou na wifi připojení a někdy to pomohlo. Ne ale vždy, což je dost divné. Horší bylo, že resetem zmizely všechny předvolby, které se musely znovu pracně hledat. U 250+ stanic to je fakt pakárna.
Díky za sdílení podobných problémků a jejich řešení.
Petr

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Yamaha MusicCast zkušenost - hlavně NetRádia

Příspěvek od jirkash »

Ahoj, pouzivam NetRadio/Airable na Yamaha R-N803D a NP-S303. Vse chodi, výpadek namaji ani neměli, psal jsem jim na podporu na FB. Reaguji defakto ihned. Jelikoz ty s tim mas problem opakovane a casto, problem hledej u sebe, respektive u daného kusu. Jestli jsem mel 5 výpadků od roku 2017, je to dost.

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

Je to Yamaha CD-NT670D normální streamer střední kvality... Kde jsem psal od 2017? Mám ho 2roky a od té doby to vypadlo asi 3x. Ale tak, že jsem nevěděl jestli to je problém u mne, nebo u nich (airable). Spotify a další online služby šli normálně. Snaha najít příčinu spočívá ve vylučovací metodě - reset routeru, výměna kabelu, změna portu. Wifi nepoužívám na tyto věci. Okolí je hodně zaplněné. Nyní se to "spravilo" přeinstalací fw, prřitom stejného (!). Tak už to znovu jde. Asi to bude kvalitou toho přístroje jako takového, i když to nevidím, jako hlavní důvod.

jirkash
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirkash »

jkb4: To už má, ta už mu dávno proběhla, jinak by neměl Airable, o kterem píše. To byl byl kdysi prave upgrade na Airable.
bluenite: Ja pisu schlavlne od roku 2017, kdy net radio a system MusiCast pouzivam a temer bez vypadku, zatim co ty, máš mrak potizi za rok, to bylo jako pro srovnani. Monitoruji te na nekolika forech i zahranicnich a porad mas nejake potize.

bluenite
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bluenite »

ano, je to tak, ten airable tím fw nahradil vtuner. A ty potize mam od zacatku. Je mozne ze to je routerem. Zxel asi bude uz dozivat. Ale stejne, namyslim, ze to je hlavni duvod tak jako tak. Bavi me prijit ke korenu veci.

Odpovědět