Vyber CD transportu
Vyber CD transportu
Ahoj,
premyslim o vyberu nejakeho levneho CD transportu. Normalne streamuju pres Roon a Rpi+Allo Digione Signature, ale rad bych nejakou zalozni moznost a obcas mam proste chut pustit si nejake to CD z toho mala co mam. Posilal bych to do Line-4-DAC od Rihy, ktery ma vstupy bud AES/EBU nebo opticky Toslink.
Co jsem tak zjistil, tak moznosti jsou Audiolab 6000CDT, Cambridge CXC, ale nejvic se mi zamlouva Pro-ject CD box DS2 T kvuli AES/EBU vstupu a kompaktnim rozmerum.
Co byste z toho vybrali a proc? Nebo nejaky jiny model? Nebo mam radsi hledat neco bazarovyho, starsiho, z vyssich rad?
Diky za nazory a zkusenosti.
premyslim o vyberu nejakeho levneho CD transportu. Normalne streamuju pres Roon a Rpi+Allo Digione Signature, ale rad bych nejakou zalozni moznost a obcas mam proste chut pustit si nejake to CD z toho mala co mam. Posilal bych to do Line-4-DAC od Rihy, ktery ma vstupy bud AES/EBU nebo opticky Toslink.
Co jsem tak zjistil, tak moznosti jsou Audiolab 6000CDT, Cambridge CXC, ale nejvic se mi zamlouva Pro-ject CD box DS2 T kvuli AES/EBU vstupu a kompaktnim rozmerum.
Co byste z toho vybrali a proc? Nebo nejaky jiny model? Nebo mam radsi hledat neco bazarovyho, starsiho, z vyssich rad?
Diky za nazory a zkusenosti.
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyber CD transportu
Můj skromný názor, je koupit něco staršího z vyšší řady. Protože, pokud chceš jen kvalitní transport, tak to ti dnes nedá žádný výrobce za "normální cenu". Vše co je dnes, na to se přišlo před 2Oti lety a dělalo se to líp a za rozhodně lepší ceny...
Sám používám CDP-555esD, CDP-X7ES a Revox B226... Víc nepotřebuji, vše mám osobně odservisované a nastavené a jsem plně spokojený.
Toť můj názor.
Sám používám CDP-555esD, CDP-X7ES a Revox B226... Víc nepotřebuji, vše mám osobně odservisované a nastavené a jsem plně spokojený.
Toť můj názor.
to som si aj ja myslel…
Tieto starsie playery maju sice mechanicke prevedenie pekne aj ich optiky boli podstatne robustnejsie, ale nema to dobry zdroj hodin, co bude jeden z dovodov preco sa z toho neda dostat az tak dobry zvuk. Samozrejme pruser to nie je, ale sam som si to odskusal a aj ked sa za to dal velmi dobry DAC, tak to moc nepomohlo (mal som Sony XA50ES)
Tieto starsie playery maju sice mechanicke prevedenie pekne aj ich optiky boli podstatne robustnejsie, ale nema to dobry zdroj hodin, co bude jeden z dovodov preco sa z toho neda dostat az tak dobry zvuk. Samozrejme pruser to nie je, ale sam som si to odskusal a aj ked sa za to dal velmi dobry DAC, tak to moc nepomohlo (mal som Sony XA50ES)
Tohle je, když to řeknu kulantně (a bez jakýkoli snahy vyvolat nějakej flame nebo tak něco), velmi optimisticky a eufemisticky řečeno. Já vím, že spousta lidí má rada starý věci a co je nový je pro takový jedince v podstatě vždycky nějakým způsobem (i kdyby mělo jít třeba jen o cenu) horší než to co bylo kdysi. A nic proti tomu, ale zdaleka ne vždy (nebo tedy spíš málokdy) je to pravda a vždy se proti takovýmhle tvrzením dá argumentovat x různýma podstatnýma skutečnostma.jardalukas píše: ↑27 lis 2021 14:38Vše co je dnes, na to se přišlo před 2Oti lety a dělalo se to líp a za rozhodně lepší ceny...
Panove diky za nazory, ale to jsem z toho teda jelen. Sam jsem tak nejak tusil, ze jit do neceho starsiho asi bude to prave orechove, ale ted teda nevim.
Je tu treba nekdo, kdo mel moznost porovnat nejaky moderni levnejsi transport (treba na urovni tech 3 modelu, ktere jsem si na zacatky vytipoval) s necim starsim z vyssich rad?
@blesk666: Kdyz teda XA50ES nebyl nic moc i s dobrym DACem, co misto toho pouzivas?
Je tu treba nekdo, kdo mel moznost porovnat nejaky moderni levnejsi transport (treba na urovni tech 3 modelu, ktere jsem si na zacatky vytipoval) s necim starsim z vyssich rad?
@blesk666: Kdyz teda XA50ES nebyl nic moc i s dobrym DACem, co misto toho pouzivas?
Tak si vem něco bytelného, staršího, podle svých představ a do toho si nech udělat moderní digitální výstup v Casea.
Mrkni na NUPRIME CDT 8 Pro
https://www.hifisound.de/Hifi-Component ... sport.html
https://www.hifisound.de/Hifi-Component ... sport.html
Moc se mi líbí staré SONY. Ale ceny budou asi šílené
https://www.stereophile.com/content/son ... -cd-player
https://www.stereophile.com/content/son ... -cd-player
Kup pro-ject cd box rs2 t
Výhody - dlouho ještě budou náhradní díly (hlavně,a o tom se tady moc nemluví,večně nevydrží laser a u těch sony se už asi neseženou)
oddělený zdroj,perfektní mechanika a hodiny,vkládání disku zhora,magnetická přítočná svorka
https://www.aq.cz/pro-ject-cd-box-rs2-t-p31273/
Právě jsem ho koupil v Rakousku v rámci Black friday za necelý 2 tisíce €
Výhody - dlouho ještě budou náhradní díly (hlavně,a o tom se tady moc nemluví,večně nevydrží laser a u těch sony se už asi neseženou)
oddělený zdroj,perfektní mechanika a hodiny,vkládání disku zhora,magnetická přítočná svorka
https://www.aq.cz/pro-ject-cd-box-rs2-t-p31273/
Právě jsem ho koupil v Rakousku v rámci Black friday za necelý 2 tisíce €
aktualne Ayon CD3s. XA50ES som pouzival mal s Emm Labs DAC2. Potom som mal Audio Analogue Maestro 192/24 2.0 - to bolo zvukovo o dost lepsie ako Sony. Sony malo malo detajlny pomerne “tvrdy” prejav sustredeny medzi bedne. S Emm Labs to bolo len velmi jemne lepsie (o nieco prirodzenejsie, uvolnenejsie, trochu sirsi lavo pravy priestor) Potom som mal Sony SCD1 - to bolo vcelku vyrazne lepsie ako XA50 aj priamo z analog out aj s prevodnikom (tiez Emm Labs).Yiakubou píše: ↑28 lis 2021 15:27Panove diky za nazory, ale to jsem z toho teda jelen. Sam jsem tak nejak tusil, ze jit do neceho starsiho asi bude to prave orechove, ale ted teda nevim.
Ten Project nemusi byt zly. Uz si za to ale vcelku zapytali. Za cca 2100,- Eur je dobre postaveny a dobre hodnoteny Jay’s audio CDT2 (aktuaone verzia mk3). Ayon CD3s ma proti Sony SCD1+Emm Labs DAC2 viac informacii (alikvoty, dozvuky), ovela lepsie definovany priestor do sirky aj hlbky, plnsi, uvolneny, viac prirodzeny prejav. V tom Ayon je mechanika Stream Unlimited (Optika Sanyo) Obdobnu mechaniku pouzival aj predchodca toho Project (oznacenie CD Box RS)
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Chlapci všimli jste si, že Yiakubou vybírá "levný CD transport"? Na začátku vypsal tři přístroje, ze kterých jako vybírá, a ty přístroje jsou v cenovým rozmezí cca 12 000,- až 17 000,- a vy jste mu tu v podstatě ihned začali házet přístroje za 50 000,- a ani to není konečná, protože teď už jste dokonce na nějakých 75 000,-?
Tak ať si koupí DS2 T. Zvuk neznám, a na pohled se mi na něm nezdá jenom ten srandovní konektor napájení.
Ak je striktna podmienka cena radovo do 15-17tis. Tak vcelku pozitivne je hodnotene Cambridge Audio CXC. Upozornujem vsak, ze ak to ma byt dominantny zdroj hudby - teda kombinacia transport v tejto cene +DAC, tak limitujucim faktorom bude hlavne ten transport. Moze potom byt, ze niektory podarenejsi starsi CD player priamo na analog out, bude davat kepsi vysledok napr ja mozem odporucit zvukovo ten Audio Analogue Maestro 192/24 2.0. Da sa kupit za cca 500-700,- Eur a vysledny zvuk bol v mnohych ohladoch lepsi (priamo z analog out), ako kombinacia XA50 ES+ Emm Labs DAC2.
Ja mozem smelo Van Medevoort CT360....len sa to asi bude v nasich koncinach tazko zhanat.