V čem tkví kvalita cd playeru?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: V čem tkví kvalita cd playeru?

Příspěvek od dadaft »

je super mít nějakou tu legendu doma a naposlouchanou (např. Renownem zmiňovaný PD-95).
dá rozum, že to nejsou legendy pro nic za nic.
jejich legendárnost se totiž vyznačuje tím, že sice občas člověk najde něco, co ho na okamžik okouzlí víc,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ale za měsíc je stejně v sestavě zase připojena legenda. ;)

jistě, dnes si člověk určitě koupí brd/sacd player, ne 25 let starý cd "šrot", byl by blázen kdyby ne, ale výběr je jednodušší, když je s čím porovnávat.
(a možnost oblbnutí nějakým Síriem (například), se pak limitně blíží nule)

Odar

Příspěvek od Odar »

han --> Pekne napisane *palec*

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

han
díky za výborný příspěvek. navíc máš parádní sestavu a testuješ na klasice.
rád čtu, že patříš do skupiny těch, co slyší, že z placky to hraje prostě nejlépe.
:-)

boxer

Příspěvek od boxer »

Taky musím souhlasit.

Již asi tři dny různě streamuji a hraji z placek totéž a pouštím tu přes digi tu přes analog, střídám bedny a zesilovače a výsledek je vždy stejný.
Placka cd hraje lépe než stream s Hires. Podle zapojení a právě používaných komponentů je to tu větší, tu menší rozdíl,ale je.

Aspoň já to tak slyším, i když ne na klasice a na nejlepších kabelech, které tedy nepřehazuji a nechávam je tak jsou.

Jo a nejsou to slepý testy. Možná jen hluchý.

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

Je to tak.
Jedným z problémov je jitter transportu. Pokiaľ transport prepojíme byť so sebelepším prevodníkom cez S/PDIF, či už koax alebo optiku, zvuk bude vždy daný kvalitou/nekvalitou transportu (veľkosťou jittera).
Iné kafe by bolo, keby mal DAC vyvedený hodinový signál a transport mal naň príslušný vstup, t.j. bežalo by to v synchro režime (transport ako slave). Tým by sa eliminoval jitter. Rôzne iné techniky (ASRC a pod.) sú síce fajn,
ale nie tak dokonalé ako synchro režim. Žiaľ väčšina transportov má len výstup S/PDIF a tým to hasne a tak isto DACy nemajú obvykle vyvedené hodiny a teda zvuk je daný predovšetkým veľkosťou jitteru z transportu. U S/PDIF coax hrá rolu ešte rušenie, ktoré sa dostane
po GND do DACu, čo síce optika eliminuje, ale zasa obvykle má optika väčší jitter vzhľadom na použité lacné optické prevodníky (aj u highend transportov).
Z tohto hľadiska sa javí lepší USb výstup z transportu, ktorý má asynchrónny prenos a teda sa eliminuje vstupný jitter. Problematika je samozrejme komplexnejšia a zložitejšia, ale pre jednoduchú ilustráciu to teraz stačí.

lachim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lachim »

slimak
mám praktickou zkušenost s tím co píšeš. s "vytažením" hodin z transportu do DACu.
rozdíl ve zvuku je výrazný. jitter ( a nebo synchro) je prostě hooodně slyšet.
samotného by mě zajímalo, zda v případě tzv. synchro-režimu klesá význam kvality transportu a narůstá význam dacu.
ale externí hodiny - to je pecka!

han
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od han »

Van Medevoort používá na propojení transportu a převodníku Q-link, standart I2S, to znamená, že jsou přístroje propojeny 4 koaxiálními kabely. Nejsem technik abych to odborně vysvětlil ale poslech klasiky je paráda. Včera jsem si užíval Verdiho Requiem v podání Vídeňské filharmonie a Karajana na CD DG.

sonofstars
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od sonofstars »

PítrsPraha píše:Dojem nevznikl ;-).

Na druhou stranu, CZ a SK inzerci sleduju celkem intenzivně cca poslední rok a půl a nevšiml jsem si nějakých hromadných prodejů Caseou modifikovaných přehrávačů. Sem tam se něco objeví jednou za pár měsíců. Ani ve zdejší inzerci nejsou Casea věci právě doma....

Mohu se přidat se zkušeností návštěvy Casea v Novém Jičíně. Sroll hraje úžasně. Casea jsem bohužel z časových důvodů nestihl - ale příště se zase zaměřím jen na výrobky CASEA.
Nechal jsem si upravit Danem Vránou Cambridge audio 840A, převodník CA DACMagic+ a výsledek je rozhodně příjemnější na poslech - moc se mi líbí.

No a proč bych klidně tuning CA od Casea klidně prodal??? Protože mi Dan Vrána otevřel pandořinu skříňku a tím myslím to, že když upraví pro mě k lepšímu starší kousky, jak pak úžasné musí být ty co vyrobí sám v CASEA?
Zjistím, poslechnu a srovnám. Pokud uvidíte mou sestavu na prodej, pak právě pro to, že se mi CASEA líbila :) :) :)

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Tuhle filozofii bastlení vážně nechápu :roll: Tak si koupim pořádnej přehrávač a nemusím pak nic předělávat. Pokud se mi nezdá, tak ho prodám a koupim si lepší. Zbastlený věci i sebelepším garážovym umělcem pak nikdo nechce :roll:

NIN
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od NIN »

Já bych téhle filozofii rozuměl a to velmi za předpokladu, že mám nějakou mašinku (a nemusí to být zrovna vintage), se kterou mám vztah na celý život a myslím si, že se jí nikdy zbavovat nebudu. Je krásná a s tímto zásahem muže i krásněji hrát. Předpokládám, že majitelé, kteří dopředu vědí, že tento přístroj půjde z domu, se touto modifikací nezabývají.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ja ji chapu take a proto jsem si ji i zvolil. Za 14 tisicovek ziskas zvuk, za jaky bys v pripade komercnich prehravacu zaplatil nekolikanasobek.

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

No pokud mám nějakou mašinku ke který mám vztah, tak jí nenechám zlikvidovat nenávratně bastlerem. Když se podívám na stránky Casea nebo Lampizator tak *headbang* :roll: :lol: Hrůza. Nenávratně zničený krásný stroje. Prostě na facku. Nebo bezcenný haraburdí do kterýho nechápu, že někdo vrazí těch +/- 14000 :lol: :roll:
Možná, že bastler vylepší D/A, zdroj.... a vymění taky mechaniku? No asi těžko, pořád to zůstane vzhledové a konstrukčně levnej šmejd. Sorry. Nechci ti brát radost, když se ti to líbí, tak jo. Za těch 14000 + co by jsi dostal za stávající přehrávač, tak koupíš sice jetej, ale rozhodně lepší přehrávač. Navíc kde je záruka, že výkon bastlera je automaticky krok dopředu .....

Hans20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hans20 »

Tak třeba než 14 k do úpravy, bych raději dal 20 k do tohohle

http://www.audio-markt.de/_markt/item.php?id=3302267488&

Odar

Příspěvek od Odar »

10 rocny CD prehravac. To mu mi rady *bravo*

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Hans20 píše:Tak třeba než 14 k do úpravy, bych raději dal 20 k do tohohle
No to klidně dej ;-), každý vybírá podle svých preferencí. Tvoje názory o nenávratném zničení a bezcennosti kvalitního DACu odpovídají vyjadřování ublíženýho dítěte.

Mimochodem, na jaké sestavě jsi Sirius 3 slyšel a s čím přímo porovnával?

Odpovědět