V čem tkví kvalita cd playeru?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
zabiny007

Re: V čem tkví kvalita cd playeru?

Příspěvek od zabiny007 »

sekal píše:
boxer píše:Je zajímavé, a pro mne (zatím) nepochopitelné, že drtivá většina lidí, (aspoň těch, kteří se o to podělili) si nechala implementovat (nějaký) modul Casei do tu dražšího, tu ještě dražšího´přehrávače. byli nadmíru spokojeni. Ovšem zanedlouho (odhadem po dvou třech měsících) se těch přehrávačů zbavovala.
Také jsem si toho všiml. A netýká se to jen CD přehrávačů, ale i v menší míře (u Vrány repasovaných) zesilovačů.
Mám implementovaný Sirius3 do levného a "nehifi kombajnu" Marantz UD5007 a nechal jsem u Vrány repasovat i Luxmana L530 a jsem maximálně spokojen :-). Ale pravda je, že po dobu repase jsem měl půjčený jeho zesilovač CASSIOPEA a ten hrál jednoznačně ještě líp. Takže je docela možné, že až se mi doma bude povalovat zbytečný svazek Masaryků, půjde Luxman do inzerce a Cassiopea bude horkým kandidátem. Ale to jen tak brzo nebude, mám teď jiné priority :-)
Stejně tak věřím, že existují lépe hrající CD, ale opět bude potřeba sáhnout podstatně hlouběji do kapsy a rozhodně by na to těch 14tis, co jsem investoval do Sirius 3, nestačilo.

A k jeho poslechovce - vřele doporučuji, já tam nedávno poslouchal upravené REVEL f208 společně se Sroll a byl to fakt zážitek :-)

timcs
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od timcs »

Zdeny píše:Myslím, že v tom, jak hraje. A je mi fuk, co je uvnitř. Jestli tam je nanotechnologie a scifi, nebo stará elektronka.
Plne súhlasím. Pre mňa je prvoradý zvuk, až potom to ostatné. Je to však subjektívna záležitosť. Každému sa páči niečo iné.

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

Mna v suvislosti s Caseou prekvapil hlavne casty predaj usb dacu Orion lite....zda sa, ze vyvoj je rychly a este nedavno vlajkove lode su dnes v nemilosti.

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Zdeny píše:Myslím, že v tom, jak hraje. A je mi fuk, co je uvnitř. Jestli tam je nanotechnologie a scifi, nebo stará elektronka.
sdílím stejný názor
boxer píše:Je zajímavé, a pro mne (zatím) nepochopitelné, že drtivá většina lidí, (aspoň těch, kteří se o to podělili) si nechala implementovat (nějaký) modul Casei do tu dražšího, tu ještě dražšího´přehrávače. byli nadmíru spokojeni. Ovšem zanedlouho (odhadem po dvou třech měsících) se těch přehrávačů zbavovala.
Důvody byly napsány různé, ale....

Jen pro mne taková malá neznámá...
taky jsem si toho všimnul. A není to tím že Casea je špatná..

Stejně jako jsem si všimnul že hifisti jsou magoři (v dobrém slova smyslu), kteří si koupí sestavu za třeba 150-200tis a pak ji po 6ti měsících prodávají pač se zbláznili do jiné...svoji skoro novou sestavu davaj skoro za půlku...i kdyby po dílech a někteří ji prodávají i řadu měsíců. A taky věřím tomu, že to není tím, že by sestavička byla špatná, přestala se líbit...
prostě když si sednu z favorita do oktavie a nechám se řídit tou oktaií a ne rozumem je vymalováno *headbang* a že jsou lepší než oktavie *sunglases*

:!: kdysy mi bylo řečeno, že za život si člověk koupí tři pračky, tři ledničky, tři sporáky (tenkrát nefrčeli vestavby) :!:
:shock:...pěkný kecy v kleci! Teď mám podělanou řídící jednotku na pět let MLADÉM plynovém kotli, do kterého jsem narval skoro stejně jako jeho pořizovací cena -75tis info- :roll: (servisák firmy v.......nn mi sdělil, že to je napříč spektrem, ať zapomenu na zařízení které pošlape sedm deset let :lol: a pak přijde servisák s pěti klíčema)navíc..pračka mi nehřeje teplou vodu a neco v ní rachtá a je 4letá...ano je to *offtopic* ale vlastně tak trochu k tématu, když se bavíme o kvalitě...takže když si to sečtem, tak v dnešní době si člověk bez jakékoliv nadsázky koupí osm až deset dvanáct ledniček mrazáků, sporáků...a když vidim kolik solim a solim a ani nemrknu...mám pak šetřit na něčěm co mi bude dělat radost a dělat šťastným, u čeho budu relaxovat? Nejsem blázen....NEBUDU *hura*

a kupodivu to chápe i moje žena *fnuk*

nechci říct že hifi není poruchové, rozhodně vydrží déle než pračka či rychlovarná konvice či mikrovlnka...
choulostivější budou streamery, cd playery....ale gramofony, zesilovače, repro - pokud to člověk nepolejvá kafem a pivem a není to vyloženě vadný kus...tak jedou.

Karel1
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Karel1 »

*offtopic* *offtopic* *offtopic* Máme doma 56 let starou valchu a pořád funguje bezvadně ;) Popřemýšlej :)

boxer

Příspěvek od boxer »

A jako ji používáte?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od lechos »

tkví v neomezené životnosti nosiče (origoš teda) snadném kopírování, editování, zálohování na PC apod. určující je D/A převodník a systém korekce chyb...tohle vše dokáže ocenit odchovanec audio kazet ze 70. let XX. století, ne již porevoluční blahobytem rozmlsaný adolescent

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Hopp píše:Mna v suvislosti s Caseou prekvapil hlavne casty predaj usb dacu Orion lite....zda sa, ze vyvoj je rychly a este nedavno vlajkove lode su dnes v nemilosti.
toto podla coho posudzujes? bolo ich na predaj dokopy max par kusov (cca do 5ks) to ked porovname s akymkolvek inym produktom je absolutne nerevantne tvrdenie. Skor si myslim ze si sa na to len ty zameral.
Pozri si do inzercii aut Napr Passat, Predava sa ich priserne vela. Dokazuje to co?

Hopp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hopp »

blesk666 píše:
Hopp píše:Mna v suvislosti s Caseou prekvapil hlavne casty predaj usb dacu Orion lite....zda sa, ze vyvoj je rychly a este nedavno vlajkove lode su dnes v nemilosti.
toto podla coho posudzujes? bolo ich na predaj dokopy max par kusov (cca do 5ks) to ked porovname s akymkolvek inym produktom je absolutne nerevantne tvrdenie. Skor si myslim ze si sa na to len ty zameral.
Pozri si do inzercii aut Napr Passat, Predava sa ich priserne vela. Dokazuje to co?
Na forach sa dac masivne propagoval, nasledne sa v hojnom pocte po nadobudnuti isteho kultoveho statusu nakupoval a po case, v tomto pripade vsak v relativne kratkom intervale, sa predaval. Pricom bolo ponukanych viacero kusov napriec forami, takze analogicky som nadobudol spominany dojem. Suhlasim, ze vdaka hype som sa na neho zameral.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

no prave tych "viacero kusov napriec forami" boli vacsinou tie iste kusy. ja ked obmienam nejaku cast aparatu dam inzerat na 4 servery highendforum, hifislovanet, hifinazory a hifionline. 80-90% ludi mozno sleduje vsetky fora ale 100% to rozhodne nie je. Preto to este nie su 4 nezavisle inzeraty. Tiez sa deje to ze sa zakratko komponent predava dalej - ale ten isty. Su ludia co menia komponenty ako ponozky a vonkoncom to nehovori nic o tych kusoch hifi ale skor o vecne nespokojnych hifistoch.

slimak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od slimak »

ked je uz rec o Orion Daci, prva generacia mala problemy, ja som urobil toto:
http://hifi.slovanet.sk/bb/viewtopic.ph ... orion+lite

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

slimak viem o tom JMD je moj blizky kamarat.

han
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od han »

Podle mých zkušeností má na kvalitu reprodukce větší vliv kvalitní transport než převodník, protože pokud není kvalitní transport, tak ani nejlepší převodník to nezachrání. Preferuji i přehrávání klasického CD před streamováním. Mám vyzkoušeno, že na stereamu chybí drodné nuance ve zvuku houslí ale připouštím, že u elektronické hudby to bude asi jedno.

Odar

Příspěvek od Odar »

Toto vseobjimajuce generalizovanie je ludom velmi napomocne :mrgreen: Co keby si napisal konkretne pristroje, ktore si porovnaval? Tak si moze clovek aspon spravit nazor, ci porovnavam cca rovnocenne riesenia.

han
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od han »

Vliv transportu jsem porovnával na CD přehrávači Audio Analogue Maestro, který je možno použít i jako externí převodník a transport byl Van Medevoort CT 460. Poslouchal jsem nejdříve CD v Audio Analogue a potom stejné věci v transportu VM, který jsem propojil digitálním kabelem s převodníkem AA, takže obě prezentace probíhaly na stejném převodníku a zbytku audio řetězce. Závěr byl jednoznačný ve prospěch transportu VM.
Streamování x CD jsem porovnával na streameru Pioneer N50 po upgradu převodníku na Casea Orion a transport byl opět Van Medevoort CT 460, který byl digitálně propojen s převodníkem Orion v Pioneeru. Pomocí EAC jsem si udělal přesnou kopii CD na Nas server a začal test. Nejdříve jsem poslouchal kopii CD na streameru a potom originál CD v mechanice VM přes převodník streameru, to znamená obě ukázky přes stejný převodník a zbytek sestavy. Závěr byl podobný jako v případě porovnávání vlivu transportu a to ve prospěch přehrávání CD na kvalitním přehrávači.
Moje sestava : repro Sonus Faber Guarneri Evolution a Xavian Virtuosa, zesilovač - Van Medevoort CA 460 + PA 462, převodník Van Medevoort DA 468, transport Van Medevoort CT 460, kabeláž komplet Actinote.

Odpovědět