Co sa tyka vypalovania:
EAC umoznuje vytvorit *.CUE podla CD. "Ocuca" si GAPy (tusim F4) a podla toho ho vytvori. Nikdy som to inak nerobil. Ak len ripnes WAV-y a povedzme vypalis v Nerovi tak, ze mu tam supnes jednotlive tracky ako subory, on automaticky dava medzi tracky 2 sekundove medzery. Treba vytvorit CUE a otvarat ten. Vypali to potom podla neho, cize tak, ako to bolo na originalnom CD. Koncerty sa ani inak vypalovat nedaju.
Pri prehravani z HDD:
Ako pise
Asket - treba v prehravaci nastavit Gapless playback, alebo pouzit crossfade funkciu, ktora prelina jednotlive tracky (povedzme nastavit to na 0,3 sekundy). A si za vodou
Osobne mam J River Media Center a tam mam nastaveny gapless playback. Vo Foobar2000 som tusim ani nic nenastavoval (crossfade nepouzivam) a hra to bez medzier. Ak otvaras *.CUE, malo by to zohladnit medzery pri prehravni podla toho, co ma v *.CUE (vid vyssie - spolu to suvisi).
Co sa tyka ripovania - podla mna je dnes zbytocne ripovat 4-nasobnou rychlostou. Daj tam Burs Mode, pouzi Test & Copy a ak ti sedia CRC sucty (co u nedoskrabanych CD nie je problem), tak to ripnes aj 48x bez chyby. Pripadne zapni C2 korekciu. Pri poskrabanych CD treba menit mod citania (Secure) a pripadne znizit rychlost. Ak mas CD v dobrom stave, nie je dovod babrat sa s tym 4x. Usetris cas. Navyse, nikdy nie je problem 1.x CD ripnut v Burst Mode maximalnou rychlostou a ak vidis, ze to neriplo dobre (Test a Copy CRC nesedia), tak potom zacnes meditovat nad dalsim postupom a pripadnymi korekciami.