ukládat, zálohovat ve FLAC, ale jak poslouchat ?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
noaid
Kontaktovat uživatele:

Re: ukládat, zálohovat ve FLAC, ale jak poslouchat ?

Příspěvek od noaid »

Odar píše:Darby --> Tak ja mam Eagles - Hotel California. Ale neviem, ci to nie je len "nafuknute" z 96 kHz.
Není to nafouknuté, je to "nová" digitalizace původního mixu na master mgf pásku.
Nahrávek v 24/192 jsou už kvanta, především v rocku a klasice.
Darby píše:ale je třeba být připraven na světlé zítřky
Správná úvaha.

Darby
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Darby »

osobně se mě nejvíc líbí varianta vychytaného přehrávače - moc se mi líbí OPPO BDP-95 !!

Protože mě ale nijak zvlášť nebere video a vícekanál, tak ho nevyužiji na 100%.
:?: Proto se zeptám : je nějaký super player pouze na stereo (aby uměl CD, SACD, HDCD, DVD-audio 2.0, a hrál z HDD vše důležité jako WAV, FLAC, APE a to vše včetně 24/192 a měl XLR, toroidní trafa, masívní vzhled a cenu 20-25 tisíc Kč) ??

A nebo player pouze na WAV a FLAC z HDD (prostě již žádné placky !), ale jinak po všech stránkách nekompromisní, zaměřený jen na top zvuk ???

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

parametrove by mohl vyhovovat mozna Bryston BDP-1, ale cenove asi tezko, tusim ze je pres 40

http://www.blu-raydefinition.com/hardwa ... eview.html

http://www.bryston.com/pdfs/09/Bryston_ ... RATURE.pdf

bh69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od bh69 »

Hledam nejake blizsi informace k Oppo 93 nebo 95, ale zatim jsem nasel jen obecne informace, ze umi network streaming, ale nemuzu najit nic blizsiho. Nevite nekdo jestli podporuje uPnP ? Fungovalo by na nem prehravani FLAC, pripadne APE z NAS serveru (Synology) ? A pokud ano, jaka je kvalita vystupu ? Da se srovnat s lepsim CDP nebo DAC ? Precijen je to zarizeni v prvni rade orientovane na obraz a velka cast ceny pripada na tuto oblast ... A jak funguje vyber skaldem na sitovem serveru - funguje to pohodlne pres zobrazeni na pripojene TV ? (to se mi treba nelibi na Naim UnityQ, ze tuhle moznost nema)

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

kdyz mi hodis nejaky polopaticky navod, co je treba pro network streaming nastavit, tak bych ti ty obrazovky mohl ofotit. naposledy jsem laboroval se sonosem a porad musim pri startu ovladaciho softu vypinat a zapinat fw, jinak nenajede.

vonvichousch
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od vonvichousch »

AM píše:parametrove by mohl vyhovovat mozna Bryston BDP-1, ale cenove asi tezko, tusim ze je pres 40

http://www.blu-raydefinition.com/hardwa ... eview.html

http://www.bryston.com/pdfs/09/Bryston_ ... RATURE.pdf

Teda jo,když koukam co v tom Brystonu je... základovka je PC engines ALIX 1D http://wifi.aspa.cz/alix-1d-lx800-256-m ... tx-z78686/ ,ta upravená zvukovka vypadá na ESI juli@ ....

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hi-fi calvus »

Může mi někdo poradit, kde najdu nějaký návod jak se ten FLAC z CD media grabuje? Nejlépe v Exact Audio Copy.
Už delší dobu mě tohle zajímá a jelikož budu mít každým dnem konečně 95-ku OPPO player doma, tak plánuji nějaké originály ve FLAC nagrabovat na externí hardisk a vyzkoušet ty data pak pouštět.
Podle toho co jsem našel na zahr. webu, tak se tam hodně tvrdilo, že ta 95-ka hraje přes USB nebo e-sata ty Flacy lépe než z placek, což se mi zdá šílené, ale hodně lidí se tam o tom přelo.
Takže chtěl bych tohle vyzkoušet.

Ještě mě zajímá, dá se ten FLAC udělat z SACD ? Myslím jako bez degradace zvuku.

Jinak na to EAC mám samozřejmě návod už několik let, dělám v něm už léta, i mp3-ky do mobilu kde to pak využívám se sennheisery PX100 (II) téměř každodeně v práci a supr, dělám si je320kbps, teď už tam mám 16GB kartu SDHC a paráda.
Jenže domů pochopitelně chci úplně jinou kvalitu, alespoň pro ten pocit, jinak mi nevadí přehazování placek v mechanice, ale mám spousty maxi singlu např. od DM a tam jsou často i dva songy a tam to přehazování vadí.
Kdybych je všechny nagraboval na externí hard, bylo by to pohodlnější, jenže dělat wavy se mi nechce, hlavně proto, že se mi vždycky třeba na koncertních plackách rosekají songy které mají být spojené, když je smažím tak ty mezery snadno odstraním a ty songy pěkně spojím, tak jak mají být, jen mi přeskočí index, ale jak to udělat, když se ty songy jen nagrabují a pak se ty stopy pouštějí přes e-sata nebo USB.
Nejlépe kdybych uměl udělat Iso stopu každé placky ale bezstrátovou! Pokud to dobře chápu, tak něco podobného je FLAC, je to obraz komplet placky? Bude to vlastně jako jeden soubor, který mi bude player OPPO BDP95EU číst jako by četl tu placku?
Díky za nasvícení k tématu všem.

AM
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od AM »

guide pro EAC http://www.saunalahti.fi/cse/EAC/index.html

ja si to radeji nechavam ve wavech, zkusil jsem zakladni encoder, ale na 64bit viste mi hazi errors

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Já bych to měl taky nejraději ve wavkách udělaných v EAC, tak jak jej mám nastaveny, rychlost čtení 4x atd. mám na to návod ze svet hardware, jak přímo hifisticky nastavit to EAC.
Jenže nevím, jak zařídit když jde o placku kde jsou některé songy spojeny aby pak při čtení těch wavek třeba z USB disku apd. prostě hráli spojeny když spojeny jsou.
Třeba koncertní věci nebo i tak, často jen přeskočí index (na originále) a v hudbě ten přechod nepoznáš. Doufám že se vyjadřuji jasně, prostě nevím jak zařídit aby ty wavy pak hrály za sebou tak jak mají a nebyl tam pak skok který tam být nemá.

Asket
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Asket »

musis si nastavit v prehravaci prehravani bez mezer.. popripade prolnuti konce a zacatku skladby tak, aby nebylo ticho..
ono zalezi na jake, prehravaci to jedes....
ja ozelim zacatky a konce a nechavam prolnout 3sec z konce a zacatku... pak to mam souvisle bez mezer...
ackoliv to nesouvisi s tvou otazkou, ale doplnim... u vypaleni na cd by jsi musel dat nulu mezi skladbami (bez mezer)

ale ted pokud pises fakt o indexu jako takovem co se pouziva ve skladbach treba 1.skladba navazuje na 2.skladba s indexem 1 az 4 (opet vkuse), pak navazuje skladba 3... pak 4. ma mezeru a 5.navazuje s indexem 1-3..atd..... aneb toto pouziva vetsinou Jarre (rendez-vous, revolution apod.) tak to ti nevim.... prozatim jsem nehledal tuto indexaci...

Odar

Příspěvek od Odar »

Co sa tyka vypalovania:
EAC umoznuje vytvorit *.CUE podla CD. "Ocuca" si GAPy (tusim F4) a podla toho ho vytvori. Nikdy som to inak nerobil. Ak len ripnes WAV-y a povedzme vypalis v Nerovi tak, ze mu tam supnes jednotlive tracky ako subory, on automaticky dava medzi tracky 2 sekundove medzery. Treba vytvorit CUE a otvarat ten. Vypali to potom podla neho, cize tak, ako to bolo na originalnom CD. Koncerty sa ani inak vypalovat nedaju.
Pri prehravani z HDD:
Ako pise Asket - treba v prehravaci nastavit Gapless playback, alebo pouzit crossfade funkciu, ktora prelina jednotlive tracky (povedzme nastavit to na 0,3 sekundy). A si za vodou *thumbs up*

Osobne mam J River Media Center a tam mam nastaveny gapless playback. Vo Foobar2000 som tusim ani nic nenastavoval (crossfade nepouzivam) a hra to bez medzier. Ak otvaras *.CUE, malo by to zohladnit medzery pri prehravni podla toho, co ma v *.CUE (vid vyssie - spolu to suvisi).

Co sa tyka ripovania - podla mna je dnes zbytocne ripovat 4-nasobnou rychlostou. Daj tam Burs Mode, pouzi Test & Copy a ak ti sedia CRC sucty (co u nedoskrabanych CD nie je problem), tak to ripnes aj 48x bez chyby. Pripadne zapni C2 korekciu. Pri poskrabanych CD treba menit mod citania (Secure) a pripadne znizit rychlost. Ak mas CD v dobrom stave, nie je dovod babrat sa s tym 4x. Usetris cas. Navyse, nikdy nie je problem 1.x CD ripnut v Burst Mode maximalnou rychlostou a ak vidis, ze to neriplo dobre (Test a Copy CRC nesedia), tak potom zacnes meditovat nad dalsim postupom a pripadnymi korekciami.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

Chlapi to myslíte jako v např. DVD nebo BD playeru nastavit to vynecháni mezer kde? Nikdy jsem si této funkce v žádném softweru nevšiml.

Druhá věc. co se týče toho grabování rychlostí 48x, např. kdyby to bylo jak píšeš, proč když ukládám jen 4x originální nosiče na kterých není žádná známka používání, viz ty moje se mi někdy stane, že se tam začnou opravovat chyby a rychlost se zpomalí na 0,1 ?! I to se mi někdy stává, jak říkám na originálech které jsou jak dneska kupené z obou stran.

Odar

Příspěvek od Odar »

- v J River Media Player ide nastavit, ci chces gapless playback, alebo si nastavis crossfade
- tiez som mal CD, ktore nebolo poskrabane, ale vykazovalo vysoku chybovost - moze to byt sposobene oxidaciou povrchu. Mozno aj cosi ine, ale nic rozumnejsie ma nenapada.

hi-fi calvus
Kontaktovat uživatele:

No v mém případě rozhodně zoxidované nejsou, co vidím to vidím, prostě jako nové medium ze kterého se nic nikde neloupe apd. přesto EAC tu rychlost bytelně sníží až na mnou uváděných 0,1 a louská a louská, někdy přejde jeden song a pak zase zrychlí, protože žádné chyby nevidí, podle mě jde o fakt, že ty originál media jsou prostě tištěna ne smažena pomalu, to je celý problém, naštěstí těch chybných není moc, vyskytují se jen občas a naštěstí ty chyby ani nejsou slyšet, odhalí je až EAC při takto nastaveném grabování, jako používám a není to jen o rychlosti čtení snížené na 4x.

Ještě k těm funkcím co zmíňujete,myslím ty co odstranují ty mezery (teď nemyslím vypalování) ale prostě uložit wavy a pak je číst z externího disku nebo flasky, o tom mluvím, jak zařídit, aby je četl můj player jako tu originál placku?
Vypálit to je jiná věc, tady stačí odstranit mezery a nejde to pak poznat od originálu, musí se to udělat např. v neru stylem odstranění mezer (2sec) od druhé skladby do poslední.
To jsem ale neměl na mysli, jak píšu, mluvím o nagrabování wavu na disk a pak jeho čtení z přehrávače bez přidaných mezer.

Odar

Příspěvek od Odar »

Ako som pisal. Vytvorit si *.CUE + *.FLAC a otvarat v programe *.CUE. Potom to prehrava tak, ako je to na CD, pretoze medzery si nacita z *.CUE. Aspon ja iny rozumnejsi sposob nepoznam. Niektori ludia to ripuju tak, ze *.CUE je sucastou *.FLACu - format FLAC to od urctej verzie podporuje. Ako na to presne - to by som musel vyskusat. CD som uz neripoval ani nepamatam. Vsetko je to na webe - zbytocna robota *sunglases*

Odpovědět