Topping D10 DAC

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Miero
Kontaktovat uživatele:

Re: Topping D10 DAC

Příspěvek od Miero »

Ze u toho diskretneho opampu na kabloch bude zvuk iny nez normalny sa vobec nedivim.

Staci si precitat nejake doporucenia k vedeniu spojov na plosnom spoji, ale asi najviac tomu napomoze nedodrzanie tohoto doporucenia:
The inverting pin of an op amp is a high-impedance node and is therefore “sensitive.” Long traces can act as antennas, which allow high-frequency noise to couple into the signal chain. PCB capacitance on the inverting pin can cause stability issues. Therefore, the connections on the inverting pin should be kept as small as possible.
Viac: https://e2e.ti.com/blogs_/archives/b/pr ... -an-op-amp

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Ten Burson sám osebe nie je žiadny zázrak ...
https://martigane.blogspot.com/2020/02/ ... -amps.html

tomas_43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomas_43 »

Měření a analýza obvodů je jedna věc, technická, tu nezpochybňuji, ale o hudbě kterou pak slyšíte, respektive o zvuku to neřekne nic. Je to o pocitu, emocích a velmi dobrém sluchu schopném rozpoznat i nejmenší detaily, které se změnili tím, že změníte něco v řetězci, byť nepatrného. Někomu se líbí lampové zesilovače, i když po technické stránce by měli být lepší tranzistorové. Jiný vyhodí peníze za drahé kabely k reprobednám a přitom by mu k jeho aparatuře stačila kroucená čtyřka o dostatečném průřezu. Některé DAC s jedním AKčkem zní lépe než se dvěma. U Marantz CD48 mám vytažený výstup přímo z převodníku TDA1549 a panečku jak to hraje atd. Není to jen o technické dokonalosti. Já osobně si vybírám a upravuji přístroje tak, aby výsledný zvuk byl pro mě vždy o něco lepší než předtím (odzkoušeno na mých blízkých). A to mě baví. V zesilovači 6j9 jsem vyměnil časem asi 6 druhů elektronek, abych pak nakonec skončil u té co mi zní nejlépe. Všechny by měly znít +- stejně, ale opak je pravdou. Stejně tak operáky, každý je trochu jiný. Ovšem poznat to jde jen na slušné aparatuře.
Jinak k elektronice mám vztah od puberty, první krystalka, radiokroužek a pak SPŠ elektro + VOŠ, pracoval jsem několik let v servisu elektroniky a posledních 15 let pracuji v obchodě s elektrosoučástkami. Také jsem 10 let hrál v kapele. Sluch a nějaké znalosti tedy mám. Na česká fóra moc nechodím a příspěvky nedávám. Stačí si přečíst pár vláken a hned člověka přejde chuť (osočování, urážky atd.) Půl vlákna osobních útoků, to na zahraničních fórech není.

tomas_43
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomas_43 »

Netvrdím, že Burson je zázrak. Ostatně každý si může připravit svůj projekt, respektive projekty a požádat Burson o bezplatné vzorky výměnou za napsání nestrané recenze. Odzkoušet si na vlastní uši a porovnat. ;)

BVa
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od BVa »

Celá technická stránka nášho koníčka, o ktorú v tomto prípade ide ( zmena zvuku zmenou OZ), je o reprodukcii, o čo najmenšej zmene originálu. Ak sa zmení zvuk,musí sa meníť aj signál, čo je v rozpore s pojmom hifi..
Nie je to o pocitoch, emóciách..Tie sú výsledom individuálneho " impaktu" zvuku na človeka. A každý má tendenciu si to prikrášliť podľa svojho vkusu a pokladá to za lepšie....Ale bližšie realite je tá technicky dokonalejšia, presnejšia reprodukcia, to je nepochybné. Ten Burson na drátoch ide proti tomuto, aj keď sa to subjektívne ( niekomu..) možno javí ako " krajšie". A pritom neverím, že skutočne naslepo to ( zmenu OZ v tom DACe) výlučne "na vlastné uši" niekto pozná :) .

progsociety
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od progsociety »

Ale bližšie realite je tá technicky dokonalejšia, presnejšia reprodukcia, to je nepochybné. Ten Burson na drátoch ide proti tomuto, aj keď sa to subjektívne ( niekomu..) možno javí ako " krajšie". A pritom neverím, že skutočne naslepo to ( zmenu OZ v tom DACe) výlučne "na vlastné uši" niekto pozná :)
Takže je lepšie v DAC-och všeobecne (nielen v Toppingu) nechať všetko tak ako je?

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

:D Určite nie. Ak má vymenitelnu sieťovu šnuru alebo poistku použiť určite kvalitnejšiu. 8-)
Ak nemá tu sieťovu šnuru ale externé napajanie a spínaný zdroj použiť či aspon vyskušať vypočuť lineárny. :)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Tj, zvykne sa menit vsetko co sa da vymenit bez velkej namahy, a bez ohladu na to, ci to aj realne nejaky prinos ma :)

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Názor teoretikov ma nezaujíma. Kdo chce si to sám doma vyskuša.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Přepadl mě totální sentiment: Výměna operáků *hura* Kdo nezkusil, jako by hifi nikdy nežil, nebo tak nějak *2thumbsup* Naposledy jsem si s tím hrál ca před 10-12 lety, Zero DAC apod. Ještě mám někde krabičku operáků včetně např.: http://www.audio-gd.com/Pro/diy/OPA/OPAEN.htm
Kdo si koupil bursona, byl zbohatlík a hifiking!
Rozhodně se tím dá zvuk různě měnit. U toho toppingu nevím, jestli to má smysl, pokud člověk nehledá nějaké specifické "naladění".
Dneska jsem rád, že už nemám přístroj, ve kterém bych s tím mohl laborovat, protože bych zas nakoupil hromadu věcí "na zkoušku", protože pravý hifista při hledání svatého audiográlu vlastně nikdy neví, jestli není nějaký operák ještě "lepší". A vyzkoušet se toho dá docela dost :D Hifi je dlouhá a vlastně nekonečná cesta :lol:

Kocmeister
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Kocmeister »

Jo, přesně tu dobu Zero daců apod. si pamatuju. A myslím, že i tebe jak jsi psal na head-fi k této tématice :lol: . Taky jsem to tehdy dost řešil. Nakonc i Dan Vrána měl 2 verze Cephea. Emotion s měkčím zvukem a Monitor s přesnějším. Lišily se jen operákama. Rozdíl do uší bijící. Ale přesto se vždycky najde někdo s potřebou lživě poučovat, co je a neni slyšet.
kabelguru.cz

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Tiez som mal Zero DAC, a neviem ci ste si ho aj merali, ale to co z toho liezlo za skreslenie bolo na dnesne pomery strasne. I vo verzii s OPA627.

jimmi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jimmi »

Horšie ako skreslenie je mudrlant "Brouk Pytlík" český aj slovenský čo všetko vie , videl a všade mudruje všetko si googli a ešte viac mudruje. 8-)

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Samozrejme.

Inak moznost zlepsenia meratelnych parametrov vymenou operaku v D10 je takmer nulova:
With respect to Topping D10 DAC at least, rolling opamps is of no value at all. Fortunately nothing bad happens but nothing good either. I suggest leaving it alone as is.
Zdroj: https://www.audiosciencereview.com/foru ... -dac.4576/

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Kocmeister píše:
15 kvě 2020 12:32
Jo, přesně tu dobu Zero daců apod. si pamatuju. A myslím, že i tebe jak jsi psal na head-fi k této tématice :lol: . Taky jsem to tehdy dost řešil. Nakonc i Dan Vrána měl 2 verze Cephea. Emotion s měkčím zvukem a Monitor s přesnějším. Lišily se jen operákama. Rozdíl do uší bijící. Ale přesto se vždycky najde někdo s potřebou lživě poučovat, co je a neni slyšet.
No byly to tehdy nekonečné diskuse i hádky. Snad se to nerozjede i tady :) Určitý potenciál už tu je.

Odpovědět