Televize jako zdroj poslechu hudby
Televize jako zdroj poslechu hudby
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat. Vlastním televizi "Philips 55PUS7304" ve které mám nainstalované jak Spotify tak Tidal. Dále mám zesilovač Fisher CA 7700 a reproduktory Polk S55e. Zesilovač je propojený s televizí Jack-RCA. Otázka zní zlepší se kvalita poslechu když koupím DAC převodník a zapojení bude z televize optickým kabelem do převodníku a následně RCA-RCA do zesilovače? Při součastném poslechu z televize nejsem schopen rozeznat bezztrátovou master kvalitu Tidalu oproti Spotify.
Děkuji
chtěl bych se zeptat. Vlastním televizi "Philips 55PUS7304" ve které mám nainstalované jak Spotify tak Tidal. Dále mám zesilovač Fisher CA 7700 a reproduktory Polk S55e. Zesilovač je propojený s televizí Jack-RCA. Otázka zní zlepší se kvalita poslechu když koupím DAC převodník a zapojení bude z televize optickým kabelem do převodníku a následně RCA-RCA do zesilovače? Při součastném poslechu z televize nejsem schopen rozeznat bezztrátovou master kvalitu Tidalu oproti Spotify.
Děkuji
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Televize jako zdroj poslechu hudby
Těžko odhadovat, jestli bude změna slyšitelná, ale podle všeho by být měla. Jack z TV je předpokládám sluchátkový výstup, který v TV bývá to nejobyčejnější z obyčejného. Linkový výstup byť levného DACu by měl být na vyšší úrovni, stejně jako DAC převod. Zkus třeba nějaký Topping.
To nerozeznáš ani potom lossless vs normal. Myslím si. Taky z telky občas hraji i spotify, tidal.. a netroufl bych si na to.
nepříliš. ani leteckej benzín neudělá z feldy ferrari
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Pridám svoju skúsenosť: Na Cambridge Audio DAC Magic Plus som zapojil cez SPDIF kabel prevodnik od Toppingu D10s, ktorý hraje súbory z PC, eventuelne livestream z Radio Devin v "kvalite" 128 kbps. Tú istú rozhlasovu stanicu som na Cambridge pustil z TV setup boxu cez Toslink kabel. Topping hral jak víno, setup box o poznanie horšie. A to som si stale myslel, že je to jedno, keď ide signal cez digitalne audio. Resp. je možné, že TV provider púšťa cez setup box radiostanice na 32 kbps...
mě se moc televize jako zdroj pro TIDAL neosvědčila - mám televizi LG a přestože mají uvedeno https://tidal.com/partners/lgtv že "All LG TV models 2018 & newer are compatible with TIDAL" tak pokud připojím k televizi přes HDMI ARC receiver Yamaha tak vidím že z televize leze vždy jen 44100 Hz bez ohledu na kvalitu nahrávky na TIDALU.
Original Fisher CA7700? tak to uz je pekny vintage Vtedy aj komercia bola robena tak, ze vydrzi 50 rokov. Som zvedavy ci tie dnesne zazraky tolko vydrzia ...
Ten by som nechal svietit a tak, pekny kusok, ale mozno by som sa posunul do nejakeho zosiku, co uz ma DAC, nejaky streamer idealne a tak.
Ten by som nechal svietit a tak, pekny kusok, ale mozno by som sa posunul do nejakeho zosiku, co uz ma DAC, nejaky streamer idealne a tak.
V Rothaudio jsem slyšel hrát z televize přes toslink do integráče Moon a KEFů a hrálo líp jak 80% sestav, co jsem slyšel. Fakt to měl tehdy vyladěné. Parádní hluboký prostor, zmizelé bedny atd. Sestava byla za filtrací Synergistic research. Typ televize již nevím.
Hrají doma taky dost přes TV, optikou ale do poměrně dobrého zbytku sestavy, včetně dobrého DAC. Hraje to famozně, pokud je kvalitní soubor hned na začátku.