Streamer-výběr
Re: Streamer-výběr
hm, to mi ten kolega neřekl, že N50 neumí gapless, to je prostě zásadní vada...
PRo kazdeho to neni zasadni, neni nad ticho mezi notami . Mne to treba vubec nevadi. Za cenu, kterou sel poridit N50AEze zahranici s plnou zarukou neni co resit .
Jak už jsem někde napsal, mám N-70A. Hraje čistě (mp3 neposlouchám, od 44,1 khz výše), zvuk je drobnější, trojrozměrný a rozlišuje barvy akustických nástrojů. Při srovnání stejné nahrávky (zkopírované do wav) je lepší DAC electrocompaniet s CD transportem. Přehrávač jsem koupil protože mám spoustu muziky v počítači a hudební PC nejsem schopen postavit. A nelituji toho za ty peníze. Drobné výhrady mám k funkcím Hi-bit32, Up Sampling. Nevím k čemu to je, dobrou nahrávku to nevylepší a špatnou nezachrání. Hraju na direct. Podobně nic moc sluchátkový výstup.
O N-70A jsem uvažoval jako o transportu a ten gapless umí, že? Osobně by pro mě byl velký problém, kdyby ne.
Nadral reprosoustavy
Gapless - tak to opravdu nevím a pokud neumí tak mně to nevadí. A jako transport dobrý není. Zkusil jsem připojit můj dac přes koaxiální výstup a nic moc. Myslím, že to bude podobné jako digi výstup mého CD přehrávače. Začalo to hrát až po úpravě u pana Vrány. Před tím jsem můj dac hodnotil jen jako mírné zlepšení.
"Možnosti, které oba streamery nabízí, rozšiřuje dále přítomnost standardních digitálních koaxiálních a optických vstupů. V případě dražšího streameru Pioneer N-70A můžete počítat i se symetrickými výstupy pro dražší zesilovače. Podpora formátů u obou přístrojů zahrnuje v případě PCM formáty FLAC, ALAC, MP3, AIFF a WAV. Exotičtější DSD má samozřejmě podporu také, takže přehrajete soubory s koncovkou DSF a DSDIFF. Gapless (bez mezer) přehrávání je velmi žádoucí u živých koncertů nebo nahrávek klasické hudby, kde jsou nucené několika sekundové mezery na závadu. V tomto ohledu nás oba streamery Pioneer nezklamou. "
https://www.svetaudia.cz/recenze-pionee ... reamer/100
https://www.svetaudia.cz/recenze-pionee ... reamer/100