Streamer do 20 000 Kč

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
radim74
Kontaktovat uživatele:

Re: Streamer do 20 000 Kč

Příspěvek od radim74 »

Merhaut: směj se jak chceš, mě je to jedno, já si alespoň něco ověřil a sdělil výsledky pro zvídavé ostatní zájemce, kteří mají zajem, něco podobného zkoušet, nebo se pro něco rozhodnout a nemají zrovna tuto možnost.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Ověřil jsi jediné – že v tom máš zmatek.

Já ze své zkušenosti doma i v práci (poslechové studio) mohu zodpovědně prohlásit, že Tidal s MQA nemá v současnosti mezi online službami zvukovou konkurenci. Nejlevnější hw co to zvládá je od Bluesound, domá mám Node 2. Tidal bez MQA umí velmi dobře například streamery Pro-Ject, doma mám Stream Box RS. Tidal bez MQA umí i streamer z Lidlu za dvojku, ve spojení s kvalitním dac jde o perfect řešení za pár drobných.

Doma i v práci mám Tidal Hifi i Spotify, a mohu je proto porovnávat na kompletně stejných řetězcích – a zvukové rozdíly slyším nejen já, ale i všichni zákazníci, jimž obé předvádím.

Tidal/MQA jede i v té promo verzi, ale jen na příslušném hw.

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Takže je lepší platit za dražší službu i když neslyší mezi Spotify x Tidal rozdíl?

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Lepší je ujasnit si nejdříve pojmy a pak teprve dát na dojmy.

radim74
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radim74 »

A právě to perfektní řešení za pár drobných já zkoušel a to dvěma cenově dostupnými kanály ty mudrlante. Tudíš jestli Lídl nebo Tesco máš to jedno :D

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

merhaut: rozumím ti v tom, že si bráníš a ostatním doporučuješ Tidal. Máš to tak vyzkoušeno, slyšíš rozdíl, líbí se ti to. Chápu taky rozdíl mezi OGG_320kbps Spotify vs MQA_Tidal, kdy by tato odchylka měla být slyšet na příslušně vybavených strojcích.
Kde se ale začínám úplně ztrácet je chvíle, kdy si "radim74" tyto 2 služby porovnal na porovnatelných vzorcích, rozdíl neslyšel, ale i tak by se dle tebe měl zaměřit na Tidal
Nejdříve je potřeba si uvědomit kvalitativní zvukové rozdíly mezi streamovacími službami typu mp3 (Spodify) a losless/hires (Tidal/Deezer/Qobuz). Následně se porozhlédnou po hw, co umí Tidal
Má si tedy kupovat housku za Kč10,- namísto té za Kč1,- i když ví, že obě budou chutnat stejně, ale pro dobrý pocit hi-fi stravy si lhát do kapsy?

MQA, kterého je v nabídce zatím jen cca 0,5% (10000 alb včetně duplikátů http://www.meridianunplugged.com/ubbthr ... ber=268318 ) z celkového deklarovaného katalogu (48 000 000 songů) , vs CD-Tidal vs Spotify samozřejmě porovnat nemohl. Pokud by si tohle někde vyzkoušel, slyšel změnu v SQ k lepšímu ve prospěch MQA a a byl by ochotný za slyšenou vyšší kvalitu zaplatit, nevidím důvod proč tak neudělat.

A znovu opakuji - nic proti subjektivnímu hodnocení Spotify x Tidal od tebe a tvých zákazníků.

merhaut

Příspěvek od merhaut »

Pokud někdo na své sestavě neslyší rozdíl mezi mp3 a 16/44 tak má buď má audio sestavu "na nic", anebo špatně slyší. Jiná možnost není. V obou případech si ale může užívat hudbu, a ještě ušetří. Nemůže ale vydávat "svědectví" co je a není lepší, popřípadě stejné.

Mohu poradit každému jediné: návštěvu audio studia nebo někoho, kde se bude moci přepínat mezi hudebními online službami při zachování zcela zásadní podmínky pro takové porovnávání: stejné konfigurace hw. Jiná cesta není.

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

viz muj prvni prispevek v tomto vlakne ...

drfish
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od drfish »

Myslím, že opovrhovat MP3 320 má smysl až ve chvíli, kdy člověk Flac nebo jiný bezkompresní formát opravdu sluchem jasně rozliší. Moje zkušenost "hluchouna" je taková, že jasný rozdíl jsem slyšel až na dražší sestavě řekněme nad 100-200k. Zlepšováním své sestavy jsem vnímal skoky v kvalitě reprodukce úplně stejně- jak u MP3 tak u FLAC. Až převodník v Primare SP33 ukázal, že MP3 ztrácí na FLAC ve všech ohledech krom velikosti souborů.
Chci tím vlastně říct, že rozhoduje hlavně kvalita vybavení jak to bude hrát (sestava jako taková), formát se vyprofiluje až od střední třídy nebo tak. Samozřejmě záleží na zdroji těch hudebních dat.
Mnoho z nás už myslím dávno zapomnělo díky skvělým sestavám, na nichž hrajeme ;) , jak hrají základní komponenty. Jejich rozlišovací schopnost alespoň pro mé uši nikdy nebyla veliká. Tak myslím, že základem je fakt slušný stroj, pak řešit formáty...
Jak píše Merhaut, měl jsem patnáct let sestavu "na nic" a navíc jsem asi trochu hluchý. Až teď to teprve slyším... :mrgreen:
Sorry za trochu *offtopic*

dadaft
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od dadaft »

Já mám jenom Spotify a jako Pytel naprostá spokojenost --- spousta nahrávek sice hraje hrozně, současný rock a pop je zcela na zblití, ale jazz a klasika hrajou opravdu skvěle (i když třeba u Bennyho Greena i jiných se nahrávky od 90.let zhoršují, ale ne u všech a ne všechny)........... a já už rock a pop v podstatě neposlouchám, sem tam nějakou prověřenou klasiku (Hysteria, Balls to the Wall, Kill´Em All apod.)
Při srovnání Spotify vs. totéž nekomprimované z Foobaru je rozdíl u mě minimální.
A i kdysi, když jsem srovnával flac a mp3 320kbps (nebo ještě lépe VBR), nic zásadního jsem neslyšel.
Teď, když přes svátky poslouchám šitoidní sestavu, se jen utrvzuju v tom, že 95% dělají bedny + poslechovka.
Rozdíly mezi zesilovači zkreslujícími kolem setiny procenta nebo mezi cd kvalitou a mp3 vbr, které jsou gigantické, to může být jen kombinace problematické sestavy a hypertrofované psychoakustiky.
(ale být prodejcem, zásadně na tom trvám)
Hi-res, to je jiný kafe.

Asi ten Tidal ani nebudu zkoušet...

slimy

Příspěvek od slimy »

..... Při srovnání Spotify vs. totéž nekomprimované z Foobaru je rozdíl u mě minimální.
A i kdysi, když jsem srovnával flac a mp3 320kbps (nebo ještě lépe VBR), nic zásadního jsem neslyšel....

Tak to vysvetluje mnohe.
Spotify hraje jako z.......
Na kvalitni hifi poslech naprosto nepouzitelne!

dkdkdk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dkdkdk »

Pokud ti Spotify hraje špatně, hledej chybu někde v audio řetězci.

LawIAR
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LawIAR »

Isto používa neplatenú verziu.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ak sa nemylim, v tomto vlakne sa vyjadrili aj ti co riesia v svojich zostavach kable a pomerne jasne rozlisuju ked nejaky vymenia. (netvrdin ze to nepocut, sam som si to potvrdil), ale nepoznat rozdiel MP3 vs FLAC (aspon v kvalite 44/16) mi pride bud klamanie si do vacku, alebo hluchota

PavelDosko
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PavelDosko »

nikomu to nemam za zle, ale imo pri urovni danych sestav rozdil mezi mp3 a flac nemusi byt zrejmy, jen mi pak prijde usmevne hodnoceni daneho cd ... pohodvy rok 18 preju

Odpovědět