Streamer - DAC propojeni USB vs Coax vs Toslink vs AES

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Streamer - DAC propojeni USB vs Coax vs Toslink vs AES

Příspěvek od koudy42 »

Jake mate zkusenosti s primym propojenim streamer - DAC? Vzdycky jsem preferoval USB, ale chci vyzkouset dalsi varianty. Planuji zkusit Coax misto USB, kdyz mam moznost vyuzit hodiny Auralicu Femto.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Streamer - DAC propojeni USB vs Coax vs Toslink vs AES

Příspěvek od Jiri »

Jednoznačně doporučuji AES/EBU dig. propojení. Měl jsem možnost porovnat přímo s coax. kabelem od stejného výrobce a modelu.
Nakonec jsem skončil u i2s přes ethernet kabel.

Newkeny
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Newkeny »

Ahoj Davide. Zkoušel jsem obojí a jediné co se dá jistě říct, dle mého poslechu, je že záleží spíše na kvalitě provedení výstupu stroje, než samotném kabelu. Zkoušel jsem i více streamerů než jsem zakotvil u Atollu, což jistě víš, a i po připojení různých přístrojů stejným coaxem, do stejného DACu a zesilovače se výsledky lišily...takže zkoušej a nevzdávej. Mimochodem podobné výsledky i s optikou. ;)

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

I2S muj streamer bohuzel nema, nyni chci zkusit Digi coax nez vyberu AES kabel. Vzdy jsem preferoval USB kabel, hlavne diky podpore DSD, ale nyni chci zkusit hodiny Auralic Femto, misto internich v mem DACu.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Na tuhle otázku není jednoznačná odpověď, protože to je vždy o kombinaci zdroje a toho, jak má DAC zvládnutý konkrétní vstup. Osobně bych byl nejraději, kdyby každý DAC uměl přijímat signál přes Ethernet, ale chápu, že se výrobcům nechce řešit několik podporovaných standardů, jejich aktualizace atd.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak to bylo mysleno, sdilet zkusenosti a duvody proc kdo presel na dane reseni. Nejradeji bych zkusil I2S, ale to bych musel poridit dalsi krabicku do retezce, cili se spokojim s AES/EBU, kterym streamer disponuje. Zbytek uvidim casem, zvazoval jsem zkusit nejaky DDC viz. nedavne vlakno v teto sekci.

Tip na dostupny AES/EBU kabel co je neutralni projevem, rekneme kolem litru z druhe ruky? Zatim jsem narazil na QED Revolution, ale nemam s nim zadne zkusenosti, jen s reprokabely stejneho nazvu. Dekuji.

lubos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lubos »

Ja hrám cez koax , u mna Aurender na dig. výstupe pre RCA a AES/EBU ešte má kvalitne hodiny oproti USB a tak je počuť rozdiel vo zvuku. I použitie kvalitného dig. kábla budeš počuť . Ja mám aktívny kábel od Acoustic Revive a mal som ho možnosť porovnať i s top AES/EBU Nordost Odin a ten bol zas ďalej. Inak cez ten koax. ide i DSD do 64.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Si nech nekde udelat, nebo kup hotovy kabel s Neutrik konektorama a kabelaz Sommer Cable, Mogami, nebo Canare treba. Na tom neni moc co resit.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vim, ze jste mi uz nejaky radili, ale nemohl jsem to dohledat. Se SommerCable mam dobrou zkusenost u XLR mezi preamp a monobloky. Ok mrknu se po techto kouscich.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Jestli nakupujes u audiophonics obcas, nebo ti nevadi priplatek za postovny (8 EUR, to neni zas tak moc a kabel jako takovej je levnej), tak tenhle je uplne na pohodu: https://www.audiophonics.fr/en/xlr-aes- ... 13409.html

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Vzal jsem nakonec od Deezera z eBay Sommer Cable s pozlacenymi Netrik. A hlavne maji i 1m, protoze jsou vetsinou v nabidce ve velkych delkach skrz pouziti pro svetelnou techniku.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Tak jsem vcera hral pres Coax a musim rict, ze zapojeni pres USB je pro me lepsi. Coax zni vice kultivovane a uhlazene, ale proti USB zaroven lehce ztraci na prostoru, urcite davce energie a strhujiciho projevu. Je to mozna vec vkusu, ale nejak me to porad tahne k projevu pres USB, i kdyz nektere nahravky maji "zrnitejsi" vysky, ale to by melo vymizet s uplnym zahorenim DACu. Udajne to je diky nerozehranym internim hodinam DACu, jak mi bylo sdeleno od jeho majitelu.

Dnes zkusim ze zvedavosti Toslink, i kdyz ho povazuji za outsidera, ale treba prekvapi. A cele kolecko dovrsi AES kabel, ktery dojde snad pristi tyden.

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Trochu osvezim toto vlakno....po delsim testovani a doladeni sestavy jsem skoncil u digi coax zapojeni kabelem Chord (zakladni model). AES/EBU hraje take velmi dobre, ale je "hutnejsi" pres SommerCable. Kdyz uz mam doladenou sestavu, vcetne analogove kabelaze, tak jsem si rekl, ze bych vysperkoval jeste digitalni kabelaz. Poohlizim se po sekaci do 5000Kc, idealne zmineny digi koax (Chord Shawline?), ale pokud by byl zajimavy tip na AES/EBU, tak s tim problem nemam, protoze rozdil neni nijak dramaticky.

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

Ako transport mas Raspberry? Co ti na nom bezi za soft? Ako mas riesene napajanie? Az potom by som sa zapodieval digi kablom

koudy42
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od koudy42 »

Mam Auralic Aries se standartnim napajenim. Zdroj je linearni.

Odpovědět