Spotify vs Tidal - Silvestrovský rozstřel
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Spotify vs Tidal - Silvestrovský rozstřel
Miero přečti si název vlákna a přestaň to tu zase spamovat nesprávnými teoriemi a diskusemi sám se sebou o DACech.
Tak hoši, konec srandy, věnujme se tématu, aby byl v Praze klid.
Prosazovatelé MQA si účelově vybrali ty nejlepší nahrávky, na nichž prezentovali jak to dobře hraje. Přitom to stejně dobře hraje i ve standardním 16/44, pokud je to ten samý mastering.
Naprostý souhlas. Nový standard, který posluchači nepřinesl nic dobrého. Zato umožňuje daleko lépe šmírovat, co si kdo a odkud stáhnul.PítrsPraha píše: ↑14 kvě 2020 09:05MQA od začátku považuju za marketingovou berličku, chytrý nápad, jak vydolovat penize z výrobců DACů a prodat 100x prodané.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
RedBaron:
To mám tedy na své sestavě jinou zkušenost. Na Tidalu je dost (masteringem) shodných alb jak v 44.1/16 tak v MQA a zvukový rozdíl je tam zřetelný.
Zkoušeli jsme kdysi se známým stažené originál MQA vs CD vs hi-res (totožné tracky z 2L) a rozdíl mezi hi-res a MQA jsme nepoznali ani jeden. Rozdíl mezi CD a hi-res (96/24) totožné skladby naopak ano.
To mám tedy na své sestavě jinou zkušenost. Na Tidalu je dost (masteringem) shodných alb jak v 44.1/16 tak v MQA a zvukový rozdíl je tam zřetelný.
Zkoušeli jsme kdysi se známým stažené originál MQA vs CD vs hi-res (totožné tracky z 2L) a rozdíl mezi hi-res a MQA jsme nepoznali ani jeden. Rozdíl mezi CD a hi-res (96/24) totožné skladby naopak ano.
Ak sa porovnava CD vs hi-res, tak to sa testuje schopnost DA prevodniku prehravat zaznam samplovany s frekvenciou 44100Hz, do coho vstupuje hardverom obmedzena dlzka oversampling filtru.
Pri prehravani z PC nie je velky problem vsetok prehravany zvuk resamplovat na vyssiu samplovaciu frekvenciu s kvalitnejsimi filtrami nez umoznuje DAC. Pri prehravani tymto sposobom sa menej prejavia nedostatky filtrov v DACe.
Nabuduce skuste porovnavat Hi-Res vs resamplovane CD, ako sa dalo napr. v HD-Audio Challenge II:
- http://www.realhd-audio.com/?p=6928
Pri prehravani z PC nie je velky problem vsetok prehravany zvuk resamplovat na vyssiu samplovaciu frekvenciu s kvalitnejsimi filtrami nez umoznuje DAC. Pri prehravani tymto sposobom sa menej prejavia nedostatky filtrov v DACe.
Nabuduce skuste porovnavat Hi-Res vs resamplovane CD, ako sa dalo napr. v HD-Audio Challenge II:
- http://www.realhd-audio.com/?p=6928
Jsem starý a hluchý ... zřejmě. Nepoznám, zda MQA je lepší, než klasický FLAC.
Tidal je nyní pro mě jako jediný zdroj muziky. Pokud ale je dobře ošetřený internet od routeru po streamer, kvalitní kabeláž, dá se v pohodě užívat hudby.
Tidal je nyní pro mě jako jediný zdroj muziky. Pokud ale je dobře ošetřený internet od routeru po streamer, kvalitní kabeláž, dá se v pohodě užívat hudby.
Implikacia ktora neplati vseobecnePokud ale je dobře ošetřený internet od routeru po streamer, kvalitní kabeláž, dá se v pohodě užívat hudby.
A osobne mam pochybnosti ci naozaj plati aspon niekde.
Dodávám: Doporučuji zkusit router, popřípadě switch napájet z akumulátoru. Je to slyšet ... a to znatelně.
Zajímavé téma. Mám nově Technisat 143 CD. Je to dost obyčejné zařízení, ale co dělat má, dělá dobře. Spotify Connect, CD přehrávač, internetová / FM / DAB rádia, USB média. Docela by mne zajímal blind test se zařízeními obdobných funkcí a vyšších až vysokých kvalitativních tříd. Pokud by byl někdo ochotný participovat / zorganizovat to, ozvěte se.
-
- Kontaktovat uživatele:
Jinak já online hudbu poslouchám přímo přes LAN a MucicCast v systému Yamaha MC-N870 a souhlasím s tím, že uživatelské prostředí Spotify má pro mě větší váhu, než rádoby lepší zvuk v Tidalu. Navíc Spotify nabízí i hromadu české muziky včetně absolutně kultovních metalových alb od kapel jako ROOT, Denet apod....
Což takhle vzít do srovnání i Deezer?
Což takhle vzít do srovnání i Deezer?
Zajímavá zpráva
http://www.novarepublika.cz/2020/06/usa ... .html#more
Nehrozí, že klasika bude pomalu opouštět streamovací služby? A nebudou potom následovat další žánry?
http://www.novarepublika.cz/2020/06/usa ... .html#more
Nehrozí, že klasika bude pomalu opouštět streamovací služby? A nebudou potom následovat další žánry?
Zdravím,
Zaujimalo by ma ako sa dá skončiť s Tidalom keď sa ho napríklad človek rozhodne po pol roku nepoužívať, nap preto že je nevyužitý? Máte nejaké skúsenosti? Vďaka vopred za informácie
Zaujimalo by ma ako sa dá skončiť s Tidalom keď sa ho napríklad človek rozhodne po pol roku nepoužívať, nap preto že je nevyužitý? Máte nejaké skúsenosti? Vďaka vopred za informácie
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Přihlásíš se do svého účtu --> Manage Substcription --> Cancel my subscription.