Server s klasikou - primephonic
Re: Server s klasikou - primephonic
Zde mmch doporučují jako nejlepší streaming na klasiku Idagio, i v porovnání s Primephonicem: https://lifehacker.com/the-best-classic ... 1835922082
Neznal jsem ani nezkoušel, ale třeba někdo vyzkouší a podá report
Před půl rokem pod tím článkem někdo v diskusi napsal: "I am testing both Idagio and Primephonic at the moment. Primephonic offers 24bit hi-res streaming (when available). Idagio has 16bit CD quality streaming but its meta-data and suggestions are organised better..."
Neznal jsem ani nezkoušel, ale třeba někdo vyzkouší a podá report
Před půl rokem pod tím článkem někdo v diskusi napsal: "I am testing both Idagio and Primephonic at the moment. Primephonic offers 24bit hi-res streaming (when available). Idagio has 16bit CD quality streaming but its meta-data and suggestions are organised better..."
> Primephonic offers 24bit hi-res streaming (when available). Idagio has 16bit CD
Zásadní otázka je, kde těch 24b berou - pokud je to jenom nafouknutých původních 16, nema to zadny vyznam. Navic podstatnejsi nez 24b je frekvence - jestli to opravdu prepocitavaji z puvodnich 16/44.1 na 24/48 je to prasarna . A pokud neni rozumna cesta jak to dostat bitperfect do DACu, je to uz uplne jedno a je pak lepsi zustat u puvodni CD kvality. Je to neco jako HD a 4K u TV ...
Vecer jsem jim napsal par dotazu, tak jsem zvedav, jestli odpovi.
Zásadní otázka je, kde těch 24b berou - pokud je to jenom nafouknutých původních 16, nema to zadny vyznam. Navic podstatnejsi nez 24b je frekvence - jestli to opravdu prepocitavaji z puvodnich 16/44.1 na 24/48 je to prasarna . A pokud neni rozumna cesta jak to dostat bitperfect do DACu, je to uz uplne jedno a je pak lepsi zustat u puvodni CD kvality. Je to neco jako HD a 4K u TV ...
Vecer jsem jim napsal par dotazu, tak jsem zvedav, jestli odpovi.
bh69: souhlas. Dej vědět, co ti odpoví, jsem dost zvědavý.
Zajímalo by mě taky, který posluchač klasiky si předplatí levnější mp3 odběr jen kvůli lepším metadatům.
Zajímalo by mě taky, který posluchač klasiky si předplatí levnější mp3 odběr jen kvůli lepším metadatům.
Zatím žádná odpověď.
Tak jenom hodně stručně - ozvali se, komunikují v pohodě. Informaci o kvalitě jednotlivych nahravek by prý měli časem přidat. Taky prý připravují aplikaci pro PC.
Poslal mi na otestovani odkazy na alba, který jsou zaručene 24/48 a 44,1/16. A potvrdilo se, ze to funguje blbe - vsechno se presampluje na 48/24. Řešení jsme nenašli. Jejich aplikace se zjevně "nedomluvi" správně s androidem, takže ten to pustí přes mixer a provede resampling. Ale to už jsme se nedomluvili - tvrdi, že jejich appka s tím nic nedela a ze nemuzou pomoct. Porad se mi snazil vnutit, ze to muze delat DAC, i kdyz jsem mu vysvetloval, ze to je blbost.
V androidu jsem zadne nastaveni nenasel, s beznym prehravacem mi to moje FLAC soubory detekuje dobre, takze chyba neni v androidu jako takovem, ale v tom, ze to blbe z aplikace posilaji.
Takže pro mně je závěr, že z PC ani z androidu to zatím moc použitelný není.
Pro toho kdo ma streamer je situace asi lepsi, nemohl jsem zkusit.
Poslal mi na otestovani odkazy na alba, který jsou zaručene 24/48 a 44,1/16. A potvrdilo se, ze to funguje blbe - vsechno se presampluje na 48/24. Řešení jsme nenašli. Jejich aplikace se zjevně "nedomluvi" správně s androidem, takže ten to pustí přes mixer a provede resampling. Ale to už jsme se nedomluvili - tvrdi, že jejich appka s tím nic nedela a ze nemuzou pomoct. Porad se mi snazil vnutit, ze to muze delat DAC, i kdyz jsem mu vysvetloval, ze to je blbost.
V androidu jsem zadne nastaveni nenasel, s beznym prehravacem mi to moje FLAC soubory detekuje dobre, takze chyba neni v androidu jako takovem, ale v tom, ze to blbe z aplikace posilaji.
Takže pro mně je závěr, že z PC ani z androidu to zatím moc použitelný není.
Pro toho kdo ma streamer je situace asi lepsi, nemohl jsem zkusit.
Já nevím no. Moje zkušenost se streamovacíma službama obecně není nic moc. Tidal jsem opakovaně zaplatil a nakonec vždycky zrušil, protože zvuk prostě není tak dobrej jako z interního úložiště (o fyzických nosičích ani nemluvím). Ať jsem jel RedBook nebo Hi-res z PC přes HQPlayer nebo z flashky přímo do streameru, vždycky to bylo znatelně lepší, čistší, hladší, než sebelepší nahrávka po síti z Tidalu. Čim to je, nevím, ale celkově mi to přijde podobný rozdíl jako např. Full HD z Netflixu vs. Full HD z BD ripu. Jinak je to samo super služba a nejspíš budoucnost, jak si legálně koupit muziku, ale opravdový hi-fi to pro mě zatím není.
Nadral reprosoustavy
Pochybuju , že ty nahrávky nějak upravují, takže pokud bych to dostal biterfect do převodníku, nenapadá mně žádný důvod proč by to mělo být horší. Dá se to případne i stáhnout a přehrávat z lokálu i offline. Problém je jen v jejich SW.
Vůbec je nechci podezřívat z toho, že by něco upravovali nebo se tam děla nějaká jiná levá. Spíš si to spojuju s tím, že se do těch dat při přímém streamu třeba přimíchává nějaký rušení, nevím... Víc se do toho pouštět nechci, protože vím houby o tom, jak to funguje. Jen vím, co jsem opakovaně slyšel a to mě moc nepřesvědčilo.
Offline přehrávání Tidal nahrávek jsem nezkoušel, takže nemůžu posoudit, jestli by to bylo lepší. Možná by takovej pokus na leccos odpověděl.
Offline přehrávání Tidal nahrávek jsem nezkoušel, takže nemůžu posoudit, jestli by to bylo lepší. Možná by takovej pokus na leccos odpověděl.
Nadral reprosoustavy
A Tidal jsi při porovnávání se soubory v interním úložišti přehrával přes co - taky hqplayer? A byly to stejné nahrávky (z Tidalu i interního úložiště) se stejnou bezztrátovou kompresí? Jaká byla další nastavení? Tj. jediným rozdílem byl zdroj dat?Herrer píše: ↑25 led 2020 13:00Já nevím no. Moje zkušenost se streamovacíma službama obecně není nic moc. Tidal jsem opakovaně zaplatil a nakonec vždycky zrušil, protože zvuk prostě není tak dobrej jako z interního úložiště (o fyzických nosičích ani nemluvím). Ať jsem jel RedBook nebo Hi-res z PC přes HQPlayer nebo z flashky přímo do streameru, vždycky to bylo znatelně lepší, čistší, hladší, než sebelepší nahrávka po síti z Tidalu. Čim to je, nevím, ale celkově mi to přijde podobný rozdíl jako např. Full HD z Netflixu vs. Full HD z BD ripu. Jinak je to samo super služba a nejspíš budoucnost, jak si legálně koupit muziku, ale opravdový hi-fi to pro mě zatím není.
Hřebík: Samozřejmě jsem porovnával na nahrávkách, který důvěrně znám, ale jestli jsou to stejný mastery, to jsem nezkoumal. Nicméně rozdíl byl u mě tak znatelný, že mi nedávalo smysl to dlouhodobě platit. Dělo se to jak u loudness war zmršených nahrávek mých oblibenych Depeche Mode, tak u audiofilskych alb, kde jako příklad za všechny uvedu Pat Barber.
Aby to nevyznělo tak, že se to z Tidalu vůbec nedalo poslouchat, to zas ne. Jen jsem obecně cítil jakousi tvrdost a nervozitu. Možná důležitý je zmínit i to, že jsem nejel přes kabel, ale vždy přes Wi-Fi, tak jestli hledat problém tam?
Celkově u mě prostě zvuk znatelně lepší z interního úložiště přes HQPlayer (včetně bitperfect), nebo v poslední době už úplně mimo PC, přímo z flashky v Pionneru s Casea DACem.
Aby to nevyznělo tak, že se to z Tidalu vůbec nedalo poslouchat, to zas ne. Jen jsem obecně cítil jakousi tvrdost a nervozitu. Možná důležitý je zmínit i to, že jsem nejel přes kabel, ale vždy přes Wi-Fi, tak jestli hledat problém tam?
Celkově u mě prostě zvuk znatelně lepší z interního úložiště přes HQPlayer (včetně bitperfect), nebo v poslední době už úplně mimo PC, přímo z flashky v Pionneru s Casea DACem.
Nadral reprosoustavy
Herrer: A Tidal tedy taky hrál přes hqplayer (bitperfect) v nejvyšší kvalitě?
Ne, Tidal jsem přes HQPlayer nikdy nezprovoznil.
Nadral reprosoustavy
Takže předpokládám nativní Tidalovská aplikace nebo prohlížeč? To je pak další proměnná.
Zkus si někdy stáhnout třeba Audirvanu: https://audirvana.com/windows/
Tidal v ní zprovozníš snadno, nastav tam hlavně maximální kvalitu a výstup WASAPI či ASIO (bitperfect). Pak při stejném nastavení porovnej soubory z disku.
Pokud si tedy nejsi jistý, jaké soubory máš offline, tj. jestli jsou to ta samá data jako na Tidalu, stáhni je raději z Tidalu.
Neexistuje mimochodem nějaký porovnávač obsahu souborů - třeba při streamingu z Tidalu se souborem na HDD? Program, který by ukázal rozdíly či totožnost Tidalovského stremu a souborů na disku.
Zkus si někdy stáhnout třeba Audirvanu: https://audirvana.com/windows/
Tidal v ní zprovozníš snadno, nastav tam hlavně maximální kvalitu a výstup WASAPI či ASIO (bitperfect). Pak při stejném nastavení porovnej soubory z disku.
Pokud si tedy nejsi jistý, jaké soubory máš offline, tj. jestli jsou to ta samá data jako na Tidalu, stáhni je raději z Tidalu.
Neexistuje mimochodem nějaký porovnávač obsahu souborů - třeba při streamingu z Tidalu se souborem na HDD? Program, který by ukázal rozdíly či totožnost Tidalovského stremu a souborů na disku.
jj, předpokládáš správně.
Btw, už nehraju z PC, tak nevím, jestli to někdy vyzkouším, ale možný je vše. Výměna DACu třeba? Láká mě SPaudio D1, který by mě dokopalo zpátky k PC transportu, ale to bych zas potřeboval i ošetřený PC a jelikož si i rád zahraju hry, tak nevím no. Kupujte Nadral bedny a vyzkouším úplně vše
Btw, už nehraju z PC, tak nevím, jestli to někdy vyzkouším, ale možný je vše. Výměna DACu třeba? Láká mě SPaudio D1, který by mě dokopalo zpátky k PC transportu, ale to bych zas potřeboval i ošetřený PC a jelikož si i rád zahraju hry, tak nevím no. Kupujte Nadral bedny a vyzkouším úplně vše
Nadral reprosoustavy