SACD čím archivovat

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
mcm
Kontaktovat uživatele:

Re: SACD čím archivovat

Příspěvek od mcm »

bože největší komik limaee zase promluvil - prosím tě když nemáš co říct a nerozumíš tomu tak raději mlč

cqs
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cqs »

tak musí sa nechať, že čisto v teoretickej rovine je skutočne DSD formát lepším a odolnejším voči roznym skresleniam, prakticky to ale samozrejme nieje tak jednoduché.. konkrétna implementácia per prehrávač, mastering atd.. Tu by som nehľadal víťaza a 'porazeného', bude to rôzne prípad od prípadu

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Vy případi!

Pokud máš jen CD player, tak si kupuj a hraj CD, pokud máš SACD Player, tak můžeš hrát CD a SACD. Pokud nemáš ani jeden a hraješ soubory a chceš kvalitu SACD, tak si to kupuj jako soubor DSD. Nabídka je nepřeberná na mnoha webech. Vůbec není potřeba nic prznit, ať už třeba digitálně, ale v každém případě prznit. Jsou to ztrátové převody, které s originálem mají jen málo společného a ještě tam vyčnívají digitální artefakty.

Hudba je skvělá, jen ji neprznit, s cílem ušetřit.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Hybridni SACD muzes kupovat a prehravat i kdyz mas jen CD player

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Fakt jo???

To mě za těch 25 let co SACD provozuji nenapadlo, ale vrtalo mně v hlavě, proč je tam ten nápis Hybrid. A ten tam začal být hned záhy, někde v roce 2000, právě proto aby ty placky kupovali i majitelé CD Playerů, neboť tehdy SACD Player stával kolem 40 litrů a byl jen stereo. MCH vyšel až později. Cena a výběr placek tehdy hodně odradila.

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Ja nevim co te za 25 let napadlo, nebo nenapadlo. Kdyby ses ale vyjadroval presne, tak jsem to nenapsal.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

cqs píše:
02 říj 2024 09:11
tak musí sa nechať, že čisto v teoretickej rovine je skutočne DSD formát lepším a odolnejším voči roznym skresleniam, prakticky to ale samozrejme nieje tak jednoduché.. konkrétna implementácia per prehrávač, mastering atd.. Tu by som nehľadal víťaza a 'porazeného', bude to rôzne prípad od prípadu
prakticky je to hovadina, bavíme se tu o digitálním signálu - ano čistě teoreticky může být odolnější k chybám ale k čemu to je - jako že vám to dovolí použít levnější kabel k připojení mezi přehrávačem a DAC- prostě hovadina.

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Boha jeho! Nevědomost a absence jakékoliv osobní praktické zkušenosti je zhoubou Hifi. Proto to dnes tak s Hifi vypadá.

mcm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mcm »

souhlasím Oldeare, velice trefná poznámka od člověka který za 25 let nepochopil co znamená hybrid SACD - a takoví lidé se nestydí poučovat

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

Tomu člověk nemůže ani uvěřit, že mcm má takový mentální deficit, že není ani schopen pochopit ironii v psaném textu, natož Hifi. Chlapečku, jak dlouho se SACD zabýváš a kolik jich vlastníš, že se tady v tomto tématu se*eš o prapor. Uveď popisku na čem posloucháš, ať známe relevanci Tvých vyjádření.

Jurceka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jurceka »

Byl bych ochoten pomoci s archivací. Poslal jsem zprávu. Jedu z Denon DCD-1520AE

jolefoto
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jolefoto »

Ja mám tiež "iba" CD player, ale sem tam som si kúpil nejaké to SACD Hybrid. Kupoval som hlavne keď boli za dobrú cenu v akcii. Môžem len potvrdiť že vrstva CD na SACD Hybrid je čo sa týka zvuku vynikajúca. No a CD vrstva sa dá v pohode nagrabovať napr. v programe Exact Audio Copy. Takže za mňa toľko.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

Jenže chlapci problém je to, že CD vrstva a SACD vrstva nejsou vždycky stejný, dokonce to ani není vždycky stejnej master. A obecně, připlácet si za SACD, ale pak to co sis připlatil navíc nevyužívat, ale hrát jen tu CD vrstvu, která je horší než ta SACD vrstva, to má smysl, fakt že jo. *bravo*
A taky máme single layer SACD, kde je jen SACD vrstva.

OHV
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OHV »

Otec od přítelkyně má velkou sbírku SACD a i on by měl dost zájem, abych mu stáhl stopu SACD do kapesního přehrávače (FiiO M17), protože někteá jeho starší SACD nevyšla nově.
Doufal jsem, že to půjde např. přes PC s lepší mechanikou snadno (jako audioCD) stáhnout na HDD. I já bych si rád poslech SACD co mám doma pak přes PC s repro GENELEC 8020CWM.

Mamka od přítelkyně se smála, když jsme zvažovali pořízení PS3 kvůli SACD, ale nakonec nám to připadá dost krkolomné.

Nyní se přikláníme k tomu, zda by bylo vhodné použít lineární diktafon přípojený k přehrávači SACD.
Díval jsem se, mám k dispozici LPCM 96,1 kHz, 24bit, ale nemá to digitální vstup jen linkový vstup nebo mic (mikrofonní).

Děkuji vám všem za reakce, budu rád za další.

Liamee
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Liamee »

OHV píše:
30 zář 2024 18:29
Otec od přítelkyně má velkou sbírku SACD a i on by měl dost zájem, abych mu stáhl stopu SACD do kapesního přehrávače (FiiO M17), protože někteá jeho starší SACD nevyšla nově.
Ano, to už jsi říkal, nemusíš to opakovat.
OHV píše:
Doufal jsem, že to půjde např. přes PC s lepší mechanikou snadno (jako audioCD) stáhnout na HDD. I já bych si rád poslech SACD co mám doma pak přes PC s repro GENELEC 8020CWM.
To už jsi taky říkal, tudíž ani to nemusíš opakovat. A Já opakuju: přes PC (kvalita mechaniky s tím nemá společnýho zhola nic) to nejde a to zcela zámerně aby se obsah SACD nepirátil.
OHV píše:
Nyní se přikláníme k tomu, zda by bylo vhodné použít lineární diktafon přípojený k přehrávači SACD.
Díval jsem se, mám k dispozici LPCM 96,1 kHz, 24bit, ale nemá to digitální vstup jen linkový vstup nebo mic (mikrofonní).
krystovanoho. :roll: Ne, nebylo by vhodné použít diktafon.
Zaprvé, že nějakej diktafon nemá digitální vstup je úplně jedno, protože zvuk z SACD z digitálních výstupů SACD přehrávače zkrátka neleze. Když SACD přehrávač přehrává SACD, tak jeho optický i coax digitální výstupy jsou záměrně deaktivovaný a zvuk jde jen z analogových výstupů a to opět zcela záměrně právě proto aby nebylo možný ta SACD kopírovat a pirátit.
A zadruhé, zaznamenávat zvuk z analogových výstupů prostým nahráváním toho zvuku na nějakej rekordér, přes zvukovou kartu do PC, nebo snad dokonce na diktafon atp., to je teda opravdu "skvělej" nápad. Je vidět, že o těchhle věcech skutečně nevíš vůbec nic, protože kdybys věděl, tak by tě tohle ani nenapadlo.

Tímhle se lidi zabývají už desítky let a žádnej snadnej způsob jak nagrabovat SACD zkrátka není, smiř se s tím.

Odpovědět