Rada ohledně kvalitního poslechu
Rada ohledně kvalitního poslechu
Dobrý den
Koupil jsem si ipod nano 6 generace na domácí poslech.http://cdn2.macworld.co.uk/cmsdata/revi ... umb800.jpg. Rád bych si koupil kvalitní sluchátka k tomuto zařízení můžete mi nějaké poradit? Moje cenová představa je maximálně 1000 až 1500.
Koupil jsem si ipod nano 6 generace na domácí poslech.http://cdn2.macworld.co.uk/cmsdata/revi ... umb800.jpg. Rád bych si koupil kvalitní sluchátka k tomuto zařízení můžete mi nějaké poradit? Moje cenová představa je maximálně 1000 až 1500.
Re: Rada ohledně kvalitního poslechu
Opravdu se tady nikdo nevyzná v kvalitních HiFi sluchátkách?Aby mi mohl poradit.
To ano, ale ne v limitu do 1500,- Kč.
Pokud bys na něm netrval, pak doporučuji AKG 550.
http://www.luxusni-elektronika.cz/akg-k ... +K550+MKII
Pokud bys na něm netrval, pak doporučuji AKG 550.
http://www.luxusni-elektronika.cz/akg-k ... +K550+MKII
Jaký v sobě má ipod zesilovač, jaký to vůbec má konektor, je ipod tak kvalitní, že má smysl kupovat jiná než firemní sluchátka ?
Nebo k tomu žádná nenabízí ?
Nebo k tomu žádná nenabízí ?
Jsou prodejny kde si můžeš sluchátka poslechnout. Zkus třeba Sennheiser nebo AKG. Pokud budeš přístupný zánovnímu secondandu, můžeš pomýšlet na lepší
myslím že pro tebe je vhodné řešení např HD 239 sennheiser. Ani náročnějšího posluchače neurazí.
myslím že pro tebe je vhodné řešení např HD 239 sennheiser. Ani náročnějšího posluchače neurazí.
Dnes jsem se byl podívat a poradit v datartu a vážně uvažuji o Beats by Dr.Dre urBeats In Ear Headphones viz odkaz https://www.datart.cz/Mikrofon-sluchatk ... -Gold.html co si o tom myslíte?
Sice jsem v audiu začátečník, ale zkusím ti trochu poradit.
Zaprvé jsi nenapsal, o jaký typ sluchátek se má jednat ( spojení hifi a cena do 1500 nejdou dohromady, to ti řeknu předem), je jich hromada typů- přenosná, domácí, uzavřená, domácí, špunty, do ucha, přes ucho ,latě, fošny, hřebíky, fanky, prosívačky.....
Potrap trochu strejdu gůgla a ujasni si co od sluchátek čekáš, kde je budeš používat, jaký typ by to měl být atd.
potom si budto zajdi do nějakého obchodu, kde mají větší výběr sluchátek a mají možnost i vyzkoušení , nebo si pročti diskuse na webech o sluchátkách a vyber si podle recenzí, ale pozor, tady musíš hodně filtrovat názory, je tam hodně trolíků, kteří si hrajou na mudrce,kteří slyší trávu růst a v globálu tu trávu maximálně kouřej....
K tvému odkazu na Beatsy, neslyšel jsem je, nemůžu hodnotit, ale dle mého laického názoru je to předražená komerční spotřebka , za ty peníze seženeš určitě něco lepšího.
Ale dám ti dobré doporučení z vlastní zkušenosti, bacha je to návykový, začneš hledat trochu lepší zvuk z telefonu, pak by se hodil nejaký aparátek do garáže..... no a jseš v tom za 100k ani nemrkneš, zasviníš byt (podle své drahé polovičky) AV+ 5.1, to ti najednou přestane stačit, tak si do pracovny pořídíš nějaká to lepší stereo zesík,najednou by to k tomu lepšímu železu chtělo i lepší budky, DACana také.....
Takže si vyber, jakou cestou chceš jít.
S pozdravem
Brrouk
Zaprvé jsi nenapsal, o jaký typ sluchátek se má jednat ( spojení hifi a cena do 1500 nejdou dohromady, to ti řeknu předem), je jich hromada typů- přenosná, domácí, uzavřená, domácí, špunty, do ucha, přes ucho ,latě, fošny, hřebíky, fanky, prosívačky.....
Potrap trochu strejdu gůgla a ujasni si co od sluchátek čekáš, kde je budeš používat, jaký typ by to měl být atd.
potom si budto zajdi do nějakého obchodu, kde mají větší výběr sluchátek a mají možnost i vyzkoušení , nebo si pročti diskuse na webech o sluchátkách a vyber si podle recenzí, ale pozor, tady musíš hodně filtrovat názory, je tam hodně trolíků, kteří si hrajou na mudrce,kteří slyší trávu růst a v globálu tu trávu maximálně kouřej....
K tvému odkazu na Beatsy, neslyšel jsem je, nemůžu hodnotit, ale dle mého laického názoru je to předražená komerční spotřebka , za ty peníze seženeš určitě něco lepšího.
Ale dám ti dobré doporučení z vlastní zkušenosti, bacha je to návykový, začneš hledat trochu lepší zvuk z telefonu, pak by se hodil nejaký aparátek do garáže..... no a jseš v tom za 100k ani nemrkneš, zasviníš byt (podle své drahé polovičky) AV+ 5.1, to ti najednou přestane stačit, tak si do pracovny pořídíš nějaká to lepší stereo zesík,najednou by to k tomu lepšímu železu chtělo i lepší budky, DACana také.....
Takže si vyber, jakou cestou chceš jít.
S pozdravem
Brrouk
Brouk má naprostou pravdu, to co pise na konci se mi děje pravě ted a budu tam se vsim vsudy tak za 140. Puvodni zamer byl pořídit retro chrastitko lp na podedene pohadky.
Musím jen souhlasit,je to nebezpečné ,koupil jsem původně taky gramec a zes za pár kaček na aukru,jen tak kvůli té atmosféře.V podstatě jsem taky začátečník,ale 150 už v p..eli a to ještě určitě není konec .Furt něco objevuju,všechno se mi hodí,ale hlavně,furt to není ono
Pro koupi sluchátek doporučuji audigo.cz - mají poslechovky v Brně a Praze. Velký výběr sluchátek k vyzkoušení.
rozhodně doporučuju někam zajít a vyzkoušet. Nenech si příliš radit od prodavačů, že jim se něco líbí. Oni mají jiné uši a mají to naposlouchané na něčem jiném a s jinou hudbou. Případně to naposlouchané nemají vůbec a jejich rady nejsou založené na realitě.Danage píše:Dobrý den
Vezmi si s sebou to zařízení, ze kterého pak budeš poslouchat. Nějaký zesík mezi ipodem a sluchátky asi neplánuješ? A vyber si sluchátka, na kterých se ti bude nejvíc líbit nějaký reprezentativní průřez hudby (žánry/alby)..., kterou skutečně posloucháš. Všechno vyzkoušej přímo z toho ipodu nebo zesíku, ze kterého pak budeš poslouchat doma.