Rada ohledně kvalitního poslechu

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Danage
Kontaktovat uživatele:

Rada ohledně kvalitního poslechu

Příspěvek od Danage »

Dobrý den

Koupil jsem si ipod nano 6 generace na domácí poslech.http://cdn2.macworld.co.uk/cmsdata/revi ... umb800.jpg. Rád bych si koupil kvalitní sluchátka k tomuto zařízení můžete mi nějaké poradit? Moje cenová představa je maximálně 1000 až 1500.

Danage
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada ohledně kvalitního poslechu

Příspěvek od Danage »

Opravdu se tady nikdo nevyzná v kvalitních HiFi sluchátkách?Aby mi mohl poradit.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

To ano, ale ne v limitu do 1500,- Kč.
Pokud bys na něm netrval, pak doporučuji AKG 550.

http://www.luxusni-elektronika.cz/akg-k ... +K550+MKII

Jarda69
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jarda69 »

Jaký v sobě má ipod zesilovač, jaký to vůbec má konektor, je ipod tak kvalitní, že má smysl kupovat jiná než firemní sluchátka ?
Nebo k tomu žádná nenabízí ?

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Jsou prodejny kde si můžeš sluchátka poslechnout. Zkus třeba Sennheiser nebo AKG. Pokud budeš přístupný zánovnímu secondandu, můžeš pomýšlet na lepší :mrgreen:
myslím že pro tebe je vhodné řešení např HD 239 sennheiser. Ani náročnějšího posluchače neurazí.

Danage
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danage »

Dnes jsem se byl podívat a poradit v datartu a vážně uvažuji o Beats by Dr.Dre urBeats In Ear Headphones viz odkaz https://www.datart.cz/Mikrofon-sluchatk ... -Gold.html co si o tom myslíte?

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Sice jsem v audiu začátečník, ale zkusím ti trochu poradit.
Zaprvé jsi nenapsal, o jaký typ sluchátek se má jednat ( spojení hifi a cena do 1500 nejdou dohromady, to ti řeknu předem), je jich hromada typů- přenosná, domácí, uzavřená, domácí, špunty, do ucha, přes ucho ,latě, fošny, hřebíky, fanky, prosívačky..... :mrgreen:
Potrap trochu strejdu gůgla a ujasni si co od sluchátek čekáš, kde je budeš používat, jaký typ by to měl být atd.
potom si budto zajdi do nějakého obchodu, kde mají větší výběr sluchátek a mají možnost i vyzkoušení , nebo si pročti diskuse na webech o sluchátkách a vyber si podle recenzí, ale pozor, tady musíš hodně filtrovat názory, je tam hodně trolíků, kteří si hrajou na mudrce,kteří slyší trávu růst a v globálu tu trávu maximálně kouřej....
K tvému odkazu na Beatsy, neslyšel jsem je, nemůžu hodnotit, ale dle mého laického názoru je to předražená komerční spotřebka , za ty peníze seženeš určitě něco lepšího.
Ale dám ti dobré doporučení z vlastní zkušenosti, bacha je to návykový, začneš hledat trochu lepší zvuk z telefonu, pak by se hodil nejaký aparátek do garáže..... no a jseš v tom za 100k ani nemrkneš, zasviníš byt (podle své drahé polovičky) AV+ 5.1, to ti najednou přestane stačit, tak si do pracovny pořídíš nějaká to lepší stereo zesík,najednou by to k tomu lepšímu železu chtělo i lepší budky, DACana také..... *headbang*
Takže si vyber, jakou cestou chceš jít.
S pozdravem
Brrouk

cepik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cepik »

Brouk má naprostou pravdu, to co pise na konci se mi děje pravě ted :-) a budu tam se vsim vsudy tak za 140. Puvodni zamer byl pořídit retro chrastitko lp na podedene pohadky.

terahera
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od terahera »

Musím jen souhlasit,je to nebezpečné :D ,koupil jsem původně taky gramec a zes za pár kaček na aukru,jen tak kvůli té atmosféře.V podstatě jsem taky začátečník,ale 150 už v p..eli a to ještě určitě není konec *headbang* .Furt něco objevuju,všechno se mi hodí,ale hlavně,furt to není ono *headbang*

tujatuja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tujatuja »

Pro koupi sluchátek doporučuji audigo.cz - mají poslechovky v Brně a Praze. Velký výběr sluchátek k vyzkoušení.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Danage píše:Dobrý den

Koupil jsem si ipod nano 6 generace na domácí poslech.http://cdn2.macworld.co.uk/cmsdata/revi ... umb800.jpg. Rád bych si koupil kvalitní sluchátka k tomuto zařízení můžete mi nějaké poradit? Moje cenová představa je maximálně 1000 až 1500.
rozhodně doporučuju někam zajít a vyzkoušet. Nenech si příliš radit od prodavačů, že jim se něco líbí. Oni mají jiné uši a mají to naposlouchané na něčem jiném a s jinou hudbou. Případně to naposlouchané nemají vůbec a jejich rady nejsou založené na realitě.

Vezmi si s sebou to zařízení, ze kterého pak budeš poslouchat. Nějaký zesík mezi ipodem a sluchátky asi neplánuješ? A vyber si sluchátka, na kterých se ti bude nejvíc líbit nějaký reprezentativní průřez hudby (žánry/alby)..., kterou skutečně posloucháš. Všechno vyzkoušej přímo z toho ipodu nebo zesíku, ze kterého pak budeš poslouchat doma.

Odpovědět