Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Tato kazeta se zkříženými hnáty byla jak jsem psal na GB nosičích,ale pouze labelu CBS(Columbia) a jejích značkách (Epic,Portrait,Kirchner,Pasha.....)
Ještě před nedávnem jsem nevěděl nic o měření hodnoty DR pomocí pluginu Dynamic Range Meter v programu Foobar2000. Teď už měřím každou desku. Buď si ji potom nechám nebo se snažím sehnat jinou. S vyšší hodnotou DR.
Jenom by mě zajímalo co vlastně znamenají další hodnoty v pluginu pro zmíněný Foobar2000 . To jsem se nikde nedočetl. Nebo špatně hledám.
Jenom by mě zajímalo co vlastně znamenají další hodnoty v pluginu pro zmíněný Foobar2000 . To jsem se nikde nedočetl. Nebo špatně hledám.
doporučuji neměřit, nesledovat DR hausnomera a CD bude hrát lépe
Nebude, ale předstírat že jo samozřejmě můžeš.
Pro toho kdo slyší a chce poslouchat hudbu kvalitně, pro toho je měření a sledování DR skvělá pomůcka při shnánění zvukově skvělých vydání alb, což je jediná cesta jak si můžeme dopřávat kvalitní poslech hudby
Pro toho kdo slyší a chce poslouchat hudbu kvalitně, pro toho je měření a sledování DR skvělá pomůcka při shnánění zvukově skvělých vydání alb, což je jediná cesta jak si můžeme dopřávat kvalitní poslech hudby
peak - najhlasnejsi bod skladbySto61 píše: ↑18 lis 2023 08:15Ještě před nedávnem jsem nevěděl nic o měření hodnoty DR pomocí pluginu Dynamic Range Meter v programu Foobar2000. Teď už měřím každou desku. Buď si ji potom nechám nebo se snažím sehnat jinou. S vyšší hodnotou DR.
Hodnoty.png
RMS - root mean square (v danom kontexte to mozes brat ako priemernu hlasitost, aj ked to je trosku komplikovanejsia matematika)
na zaklade peakov a RMS sa pocita DR
@lechos
Hodnota DR je pro mě pouze orientační. Vždy se snažím o konečné porovnání sluchem a občas si nechám třeba dva různé exempláře stejného alba. Dříve jsem o DR vůbec nevěděl a taky jsem bez něj byl živ.
@Fidji99
Díky. To jsem chtěl vědět. Když už se tam nějaké údaje zobrazují, tak abych měl trošku ponětí o co se jedná.
Díky všem za odpovědi
Hodnota DR je pro mě pouze orientační. Vždy se snažím o konečné porovnání sluchem a občas si nechám třeba dva různé exempláře stejného alba. Dříve jsem o DR vůbec nevěděl a taky jsem bez něj byl živ.
@Fidji99
Díky. To jsem chtěl vědět. Když už se tam nějaké údaje zobrazují, tak abych měl trošku ponětí o co se jedná.
Díky všem za odpovědi
Sto61 : V podstatě se ztotožňuji s tím co píšeš.
A taky jsem o DR dříve nevěděl a taky jsem byl živ. Akorát s tím rozdílem že jsem netušil proč mě některá vydání nějak nebaví poslouchat!
Teď už to vím! Zbavil jsem se zmršenejch remásrerů a nahradil kvalitním (většinou prvním) vydáním.
Úplně jiný poslech!
A taky jsem o DR dříve nevěděl a taky jsem byl živ. Akorát s tím rozdílem že jsem netušil proč mě některá vydání nějak nebaví poslouchat!
Teď už to vím! Zbavil jsem se zmršenejch remásrerů a nahradil kvalitním (většinou prvním) vydáním.
Úplně jiný poslech!