Příšerná kvalita originálních CD

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
Ramones
Kontaktovat uživatele:

Re: Příšerná kvalita originálních CD

Příspěvek od Ramones »

Horsi, nez malý rozsah dynamiky, ktery treba v tanecni nebo rockové muzic zase tak moc nevadi, je necitlivy kliping a orezani spicek signalu.

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Ramones píše:malý rozsah dynamiky, ktery treba v ... rockové muzic zase tak moc nevadi
:shock: :shock: :shock:
To jen dokresluje tu "plně dostatečnou mp3".

LUK

Příspěvek od LUK »

komar píše:
26 led 2021 21:49
Luk:
Souhlas, ale já narážel spíše na to že součastný trend kvality nahrávek nějak nenahrává prodejcům kvalitní elektroniky, který předpokládám, chtějí taky vydělat a prodávat! A že jich teda zrovna málo není!!
Ty prodejce elektroniky spíš tohle nezajímá, vždyť z toho člověk spíš má dojem, že se to všude všem prezentuje tak, že streamovací služby, v čele s tidalem, jsou dokonalý, bezchybý a nic lepšího neexistuje a tudíž není potřeba kupovat nosiče, čímž kupující ušetří, protože stačí ten tidal za 300,- měsíčně a díky tomu o to víc přece můžeš utratit u nich v hifistudiu za lepší repro a zesilovač.

Nejvíc mám ale z těch reklam a mediální masírky atd. až pocit, že se to mnohdy "nenápadně" prezentuje tak, že kvalitu zvuku dělá výhradně ta elektroinika, ty kvalitní repro nebo zesilovač, CD přehrávač, DAC atd..... O tom, že v kvalitě už těch samotných nahrávek jsou ohromný rozdíly, se nemluví. Přitom kvalitní nahrávky jsou alfou i omegou kvalitního poslechu hudby. Ale ono je i logický, že výrobci a prodejci audiotechniky i hudebních nosičů, natožpak nahrávací studia a vydavatelství, o tej skutečnej kvalitě nahrávek nemluví. Pro ně by bylo kontraproduktivní kdyby se do povědomí širší veřejnosti dostalo něco o Loudness War a o tom jak se hudba posledních cca 25 let mrší, to je pro ně doslova nežádoucí.

Takhle to na mě alespoň v posledních letech působí.
komar píše:
26 led 2021 22:18
LUK píše:
26 led 2021 21:40
Neustále narážím na lidi co poutráceli za sestavy spousty peněz a přitom ani netuší co to je Loudness War
Tak bohužel takoví jsou kolem mě všichni!
A já jsem u nich za blázna! :roll:
To mi povídej :D.
komar píše:
Dnes vím, že blázen jsem určitě byl, a to že jsem si tenkrát ty první nahrávky vyměňoval za remastery.
A teď to nakupuju zpátky, no a někdy se to docela prodraží.
Já měl štěstí (nebo to byla nějaká prozřetelnost), že moje sbírka nosičů přežila bez úhony :D.
komar píše:
Ale když si pak pustím třeba Dire Straits s DR až 20, tak to je masakr a je mi jedno co ostatní melou!! :D
Pod to nezbývá než se podepsat.
Strejdin píše:
26 led 2021 22:22
Horší zvuk možná pro někoho , kdo za všech okolností sleduje každý tón, ale ne pro 95% posluchačů (bab z Fabie).
Pokud pojedou Fábii, nebo MHD se sluchátky v uších s "normální" hlasitostí přehrávané skladby, tedy takovou aby ještě vnímali své okolí, při vyšším DR ti budou chybět díky okolnímu hluku třeba i celé nástroje,... tak proč je tam nezesilit do DR4 😣
Jsem tu snad na hifi fóru, ne?

Jinak ale Já i na ven se špuntama a přenosným přehrávačem používám kvalitní nahrávky a dokáže je docenit i tak. A neposlouchám extrémně nahlas.

LUK

Příspěvek od LUK »

Ramones píše:
26 led 2021 22:55
Horsi, nez malý rozsah dynamiky, ktery treba v tanecni nebo rockové muzic zase tak moc nevadi, je necitlivy kliping a orezani spicek signalu.
Clipping a ořez je špatně vždycky, ale malý DR je špatně úplně stejně. A právě v rockovej hudbě to teda vadí dost.

Ramones
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ramones »

Samo, vadi ti vzdy, ale proti live v O2 arene je to vzdy skoro balzám na usi 😊

LUK

Příspěvek od LUK »

A jak souvisí s hifi reprodukcí studiovejch nahrávek/alb nějakej uřvanej živej koncert? To přece s tím o čem je tu řeč nemá nic společnýho.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Luk:
„Ty prodejce elektroniky spíš tohle nezajímá, vždyť z toho člověk spíš má dojem, že se to všude všem prezentuje tak, že streamovací služby, v čele s tidalem, jsou dokonalý, bezchybý a nic lepšího neexistuje a tudíž není potřeba kupovat nosiče, čímž kupující ušetří, protože stačí ten tidal za 300,- měsíčně a díky tomu o to víc přece můžeš utratit u nich v hifistudiu za lepší repro a zesilovač.“

A to je to co nechápu! Protože na těch drahých a kvalitních aparátech (pokud se bavíme tedy o kvalitních výrobcích elektroniky) všechny ty srajdy vylezou na povrch!

Dříve při průměrné kvalitě aparátu jsem prakticky rozdíly v kvalitě nahrávek nezaznamenal.
Tak že pokud se chce protlačovat nekvalitní nahrávka, měl by být logicky zájem i potlačovat výrobu kvalitní elektroniky. A to se neděje!
A těžko předpokládat že si někdo může myslet, že jsou všichni hluchý a tupí na tolik že když se jim řekne „ono to hraje perfektně“ tak tomu všichni uvěří i když je to humus!

LUK

Příspěvek od LUK »

No jenže přesně tohle se ale děje. Víš od kolika lidí slyším zas a znovu, že o Loudness War vůbec neví? A když jim řeknu co to je a vysvětlím jak se to má s kvalitou nahrávek a jednotlivých vydání alb v posledních cca 25 letech, tak mi říkají, že o tom neměli ani páru a že žili v tom, že tidal je nejvyšší kvalita, protože tak jim je to všude prezentovaný?
A to nemluvím jen o začátečnících co s kvaitním poslechem teprv začínají a pořizujou první sestavy, tohle se kolikrát týká i lidí, co už léta mají sestavy klidně i za víc jak 100 000,- a hned na začátku mi tvrdí jak jsou nároční na zvuk atd. A pak se od nich dozvídám, že se zbavujou sbírek nosičů, protože tidal je rychlej, zadarmo a je tam toho spousta. A když jim ukážu jaká je na něm taky kolikrát bída a mizérie, tak mi pak říkají jak jsem jim otevřel oči a ptají se jak je to možný a co s to děje, že měli za to, že nic lepšího neexistuje atd.....
To, že má někdo drahou sestavu, nebo že sám o sobě tvrdí, že je klidně i velmi náročnej hifista, nijak nesouvisí se schopností poznat kvalitní nahrávku/zvuk. O tom se bohužel přesvědčuju každou chvíli zas a zas.
Já to taky kolikrát nechápu, ale nemalýmu množství lidí stačí opravdu říct "tohle hraje perfektně" a oni tomu zkrátka budou věřit a sami nepoznají, že je to jinak i když třeba přitom vlastní sestavy za spousty peněz. (aby tu nevznikla kvůli tomuhle nějaká hádka, Já netvrdím, že to tak je u všech, jen říkám, že se s takovýma lidma setkávám častěji než bych sám čekal).

A prodeje kvalitní elektroniky s tímehle moc nesouvisí, protože se lidem zkrátka neříká jaká je realita a že jsou velký kvalitativní rozdíly v nahrávkách. Veřejnosti se to prezentuje tak, že záleží jen na těch repro nebo zesilovači atd..... Nebo se tedy spíš o tej kvalitě nahrávek strategicky mlčí.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

Strejdin píše:
26 led 2021 22:22
Horší zvuk možná pro někoho , kdo za všech okolností sleduje každý tón, ale ne pro 95% posluchačů (bab z Fabie).
Pokud pojedou Fábii, nebo MHD se sluchátky v uších s "normální" hlasitostí přehrávané skladby, tedy takovou aby ještě vnímali své okolí, při vyšším DR ti budou chybět díky okolnímu hluku třeba i celé nástroje,... tak proč je tam nezesilit do DR4 😣
Jsem tu snad na hifi fóru, ne?

No, jasně, číst umím, ... uvádím 95% posluchačů, ne 95% hifi-stů.

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

komar píše:
26 led 2021 22:31
No tak to je snad hovadina!
Jediný rozdíl při vyšším DR je ten, že knoflík volume otočíš na větší stupeň.
Právě při DR4 jak píšeš budeš vnímat prd,protože ti vše řinčí stejně a některé nástroje úplně zaniknou!!
komar, to, tučně, to je hovadina.

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

No nevím, je to začarovaný kruh!

Takže je více než dobře že se o tom mluví a existují stránky jako Loudnes War!

Problém je i v tom že se mě dost často stává, že pokud to někomu řeknu a i ukážu důkaz o tom jak to je tak tomu přesto nechtějí věřit a odbudou mě hláškami: „já neměřím, já poslouchám“, „mě hraje všechno dobře“, „ já v tom rozdíl neslyším“…. Atd. A to nemluvím o někom, kdo k muzice občas přičichne, ale o těch kteří poslouchají prakticky celý život. *headbang*
Je to smutný!

Někdy si člověk říká, že měl zůstat u těch starejch krámů, kde nic neřešil a čas od času si něco pustil.
Jenže pak si pustí něco, co hraje sakra dobře a vše je jinak a jak píšeš těch nahrávek je zatím taky dost!
A hlavně, ten poslech neskutečně baví!!! *2thumbsup*

komar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od komar »

Strejdin píše:
27 led 2021 07:24
komar píše:
Právě při DR4 jak píšeš budeš vnímat prd,protože ti vše řinčí stejně a některé nástroje úplně zaniknou!!
Tak to asi každej posloucháme něco jinýho a nějak jinak!

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Strejdin píše:
komar píše:
Duvod?

Strejdin
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Strejdin »

komar píše:
27 led 2021 07:41
Strejdin píše:
komar píše:
Tak to asi každej posloucháme něco jinýho a nějak jinak!
To si úplně nemyslím, zrovna nedávno jsem si znovu pořídil tebou uváděné "Brothers in Arms", sice né s DR20 jak píšeš, ale myslím s DR16. Mám totiž taky (zde na fóru) propíranou hybrid SACD/CD verzi s DR12, chtěl jsem lepší a tak mám ;) .
Myslím že jsi dobře nepochopil souvislosti , ke kterým to uvádím.

Herrer
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Herrer »

Souhlasím s komarem, taky jsem první vlnu loudness war vnímal jako pozitivum. Pamatuju si, jak jsem na tehdejší věži pozoroval u svých oblíbených Depeche Mode, že album Ultra je nějaký dosud nepoznany rachot. Spojoval jsem si to s odchodem Alana Wildera a když jsem stejnou hlasitost slyšel i jinde, naivně jsem si myslel, že jde o nějaký technologický progres. O dynamickém rozsahu jsem vůbec neměl potuchy a ani náhodou by mě nenapadlo, jaký svinstvo se začíná dít.
Nadral reprosoustavy

Odpovědět