Příšerná kvalita originálních CD
Re: Příšerná kvalita originálních CD
Horsi, nez malý rozsah dynamiky, ktery treba v tanecni nebo rockové muzic zase tak moc nevadi, je necitlivy kliping a orezani spicek signalu.
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Ramones píše:malý rozsah dynamiky, ktery treba v ... rockové muzic zase tak moc nevadi
To jen dokresluje tu "plně dostatečnou mp3".
Ty prodejce elektroniky spíš tohle nezajímá, vždyť z toho člověk spíš má dojem, že se to všude všem prezentuje tak, že streamovací služby, v čele s tidalem, jsou dokonalý, bezchybý a nic lepšího neexistuje a tudíž není potřeba kupovat nosiče, čímž kupující ušetří, protože stačí ten tidal za 300,- měsíčně a díky tomu o to víc přece můžeš utratit u nich v hifistudiu za lepší repro a zesilovač.
Nejvíc mám ale z těch reklam a mediální masírky atd. až pocit, že se to mnohdy "nenápadně" prezentuje tak, že kvalitu zvuku dělá výhradně ta elektroinika, ty kvalitní repro nebo zesilovač, CD přehrávač, DAC atd..... O tom, že v kvalitě už těch samotných nahrávek jsou ohromný rozdíly, se nemluví. Přitom kvalitní nahrávky jsou alfou i omegou kvalitního poslechu hudby. Ale ono je i logický, že výrobci a prodejci audiotechniky i hudebních nosičů, natožpak nahrávací studia a vydavatelství, o tej skutečnej kvalitě nahrávek nemluví. Pro ně by bylo kontraproduktivní kdyby se do povědomí širší veřejnosti dostalo něco o Loudness War a o tom jak se hudba posledních cca 25 let mrší, to je pro ně doslova nežádoucí.
Takhle to na mě alespoň v posledních letech působí.
To mi povídej .
Já měl štěstí (nebo to byla nějaká prozřetelnost), že moje sbírka nosičů přežila bez úhony .
Pod to nezbývá než se podepsat.
Jsem tu snad na hifi fóru, ne?Strejdin píše: ↑26 led 2021 22:22Horší zvuk možná pro někoho , kdo za všech okolností sleduje každý tón, ale ne pro 95% posluchačů (bab z Fabie).
Pokud pojedou Fábii, nebo MHD se sluchátky v uších s "normální" hlasitostí přehrávané skladby, tedy takovou aby ještě vnímali své okolí, při vyšším DR ti budou chybět díky okolnímu hluku třeba i celé nástroje,... tak proč je tam nezesilit do DR4
Jinak ale Já i na ven se špuntama a přenosným přehrávačem používám kvalitní nahrávky a dokáže je docenit i tak. A neposlouchám extrémně nahlas.
Samo, vadi ti vzdy, ale proti live v O2 arene je to vzdy skoro balzám na usi
A jak souvisí s hifi reprodukcí studiovejch nahrávek/alb nějakej uřvanej živej koncert? To přece s tím o čem je tu řeč nemá nic společnýho.
Luk:
„Ty prodejce elektroniky spíš tohle nezajímá, vždyť z toho člověk spíš má dojem, že se to všude všem prezentuje tak, že streamovací služby, v čele s tidalem, jsou dokonalý, bezchybý a nic lepšího neexistuje a tudíž není potřeba kupovat nosiče, čímž kupující ušetří, protože stačí ten tidal za 300,- měsíčně a díky tomu o to víc přece můžeš utratit u nich v hifistudiu za lepší repro a zesilovač.“
A to je to co nechápu! Protože na těch drahých a kvalitních aparátech (pokud se bavíme tedy o kvalitních výrobcích elektroniky) všechny ty srajdy vylezou na povrch!
Dříve při průměrné kvalitě aparátu jsem prakticky rozdíly v kvalitě nahrávek nezaznamenal.
Tak že pokud se chce protlačovat nekvalitní nahrávka, měl by být logicky zájem i potlačovat výrobu kvalitní elektroniky. A to se neděje!
A těžko předpokládat že si někdo může myslet, že jsou všichni hluchý a tupí na tolik že když se jim řekne „ono to hraje perfektně“ tak tomu všichni uvěří i když je to humus!
„Ty prodejce elektroniky spíš tohle nezajímá, vždyť z toho člověk spíš má dojem, že se to všude všem prezentuje tak, že streamovací služby, v čele s tidalem, jsou dokonalý, bezchybý a nic lepšího neexistuje a tudíž není potřeba kupovat nosiče, čímž kupující ušetří, protože stačí ten tidal za 300,- měsíčně a díky tomu o to víc přece můžeš utratit u nich v hifistudiu za lepší repro a zesilovač.“
A to je to co nechápu! Protože na těch drahých a kvalitních aparátech (pokud se bavíme tedy o kvalitních výrobcích elektroniky) všechny ty srajdy vylezou na povrch!
Dříve při průměrné kvalitě aparátu jsem prakticky rozdíly v kvalitě nahrávek nezaznamenal.
Tak že pokud se chce protlačovat nekvalitní nahrávka, měl by být logicky zájem i potlačovat výrobu kvalitní elektroniky. A to se neděje!
A těžko předpokládat že si někdo může myslet, že jsou všichni hluchý a tupí na tolik že když se jim řekne „ono to hraje perfektně“ tak tomu všichni uvěří i když je to humus!
No jenže přesně tohle se ale děje. Víš od kolika lidí slyším zas a znovu, že o Loudness War vůbec neví? A když jim řeknu co to je a vysvětlím jak se to má s kvalitou nahrávek a jednotlivých vydání alb v posledních cca 25 letech, tak mi říkají, že o tom neměli ani páru a že žili v tom, že tidal je nejvyšší kvalita, protože tak jim je to všude prezentovaný?
A to nemluvím jen o začátečnících co s kvaitním poslechem teprv začínají a pořizujou první sestavy, tohle se kolikrát týká i lidí, co už léta mají sestavy klidně i za víc jak 100 000,- a hned na začátku mi tvrdí jak jsou nároční na zvuk atd. A pak se od nich dozvídám, že se zbavujou sbírek nosičů, protože tidal je rychlej, zadarmo a je tam toho spousta. A když jim ukážu jaká je na něm taky kolikrát bída a mizérie, tak mi pak říkají jak jsem jim otevřel oči a ptají se jak je to možný a co s to děje, že měli za to, že nic lepšího neexistuje atd.....
To, že má někdo drahou sestavu, nebo že sám o sobě tvrdí, že je klidně i velmi náročnej hifista, nijak nesouvisí se schopností poznat kvalitní nahrávku/zvuk. O tom se bohužel přesvědčuju každou chvíli zas a zas.
Já to taky kolikrát nechápu, ale nemalýmu množství lidí stačí opravdu říct "tohle hraje perfektně" a oni tomu zkrátka budou věřit a sami nepoznají, že je to jinak i když třeba přitom vlastní sestavy za spousty peněz. (aby tu nevznikla kvůli tomuhle nějaká hádka, Já netvrdím, že to tak je u všech, jen říkám, že se s takovýma lidma setkávám častěji než bych sám čekal).
A prodeje kvalitní elektroniky s tímehle moc nesouvisí, protože se lidem zkrátka neříká jaká je realita a že jsou velký kvalitativní rozdíly v nahrávkách. Veřejnosti se to prezentuje tak, že záleží jen na těch repro nebo zesilovači atd..... Nebo se tedy spíš o tej kvalitě nahrávek strategicky mlčí.
A to nemluvím jen o začátečnících co s kvaitním poslechem teprv začínají a pořizujou první sestavy, tohle se kolikrát týká i lidí, co už léta mají sestavy klidně i za víc jak 100 000,- a hned na začátku mi tvrdí jak jsou nároční na zvuk atd. A pak se od nich dozvídám, že se zbavujou sbírek nosičů, protože tidal je rychlej, zadarmo a je tam toho spousta. A když jim ukážu jaká je na něm taky kolikrát bída a mizérie, tak mi pak říkají jak jsem jim otevřel oči a ptají se jak je to možný a co s to děje, že měli za to, že nic lepšího neexistuje atd.....
To, že má někdo drahou sestavu, nebo že sám o sobě tvrdí, že je klidně i velmi náročnej hifista, nijak nesouvisí se schopností poznat kvalitní nahrávku/zvuk. O tom se bohužel přesvědčuju každou chvíli zas a zas.
Já to taky kolikrát nechápu, ale nemalýmu množství lidí stačí opravdu říct "tohle hraje perfektně" a oni tomu zkrátka budou věřit a sami nepoznají, že je to jinak i když třeba přitom vlastní sestavy za spousty peněz. (aby tu nevznikla kvůli tomuhle nějaká hádka, Já netvrdím, že to tak je u všech, jen říkám, že se s takovýma lidma setkávám častěji než bych sám čekal).
A prodeje kvalitní elektroniky s tímehle moc nesouvisí, protože se lidem zkrátka neříká jaká je realita a že jsou velký kvalitativní rozdíly v nahrávkách. Veřejnosti se to prezentuje tak, že záleží jen na těch repro nebo zesilovači atd..... Nebo se tedy spíš o tej kvalitě nahrávek strategicky mlčí.
Jsem tu snad na hifi fóru, ne?Strejdin píše: ↑26 led 2021 22:22Horší zvuk možná pro někoho , kdo za všech okolností sleduje každý tón, ale ne pro 95% posluchačů (bab z Fabie).
Pokud pojedou Fábii, nebo MHD se sluchátky v uších s "normální" hlasitostí přehrávané skladby, tedy takovou aby ještě vnímali své okolí, při vyšším DR ti budou chybět díky okolnímu hluku třeba i celé nástroje,... tak proč je tam nezesilit do DR4
No, jasně, číst umím, ... uvádím 95% posluchačů, ne 95% hifi-stů.
No nevím, je to začarovaný kruh!
Takže je více než dobře že se o tom mluví a existují stránky jako Loudnes War!
Problém je i v tom že se mě dost často stává, že pokud to někomu řeknu a i ukážu důkaz o tom jak to je tak tomu přesto nechtějí věřit a odbudou mě hláškami: „já neměřím, já poslouchám“, „mě hraje všechno dobře“, „ já v tom rozdíl neslyším“…. Atd. A to nemluvím o někom, kdo k muzice občas přičichne, ale o těch kteří poslouchají prakticky celý život.
Je to smutný!
Někdy si člověk říká, že měl zůstat u těch starejch krámů, kde nic neřešil a čas od času si něco pustil.
Jenže pak si pustí něco, co hraje sakra dobře a vše je jinak a jak píšeš těch nahrávek je zatím taky dost!
A hlavně, ten poslech neskutečně baví!!!
Takže je více než dobře že se o tom mluví a existují stránky jako Loudnes War!
Problém je i v tom že se mě dost často stává, že pokud to někomu řeknu a i ukážu důkaz o tom jak to je tak tomu přesto nechtějí věřit a odbudou mě hláškami: „já neměřím, já poslouchám“, „mě hraje všechno dobře“, „ já v tom rozdíl neslyším“…. Atd. A to nemluvím o někom, kdo k muzice občas přičichne, ale o těch kteří poslouchají prakticky celý život.
Je to smutný!
Někdy si člověk říká, že měl zůstat u těch starejch krámů, kde nic neřešil a čas od času si něco pustil.
Jenže pak si pustí něco, co hraje sakra dobře a vše je jinak a jak píšeš těch nahrávek je zatím taky dost!
A hlavně, ten poslech neskutečně baví!!!
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
To si úplně nemyslím, zrovna nedávno jsem si znovu pořídil tebou uváděné "Brothers in Arms", sice né s DR20 jak píšeš, ale myslím s DR16. Mám totiž taky (zde na fóru) propíranou hybrid SACD/CD verzi s DR12, chtěl jsem lepší a tak mám .
Myslím že jsi dobře nepochopil souvislosti , ke kterým to uvádím.
Souhlasím s komarem, taky jsem první vlnu loudness war vnímal jako pozitivum. Pamatuju si, jak jsem na tehdejší věži pozoroval u svých oblíbených Depeche Mode, že album Ultra je nějaký dosud nepoznany rachot. Spojoval jsem si to s odchodem Alana Wildera a když jsem stejnou hlasitost slyšel i jinde, naivně jsem si myslel, že jde o nějaký technologický progres. O dynamickém rozsahu jsem vůbec neměl potuchy a ani náhodou by mě nenapadlo, jaký svinstvo se začíná dít.
Nadral reprosoustavy