Příjem DVB-RADIO
-
- Kontaktovat uživatele:
Příjem DVB-RADIO
Měl bych dotaz na kvalitu zvuku , konkretně na příjem DVB - RADIO. Je to v nízké kvalitě typu MP3 nebo je kvalita signálu porovnatelná aspon s CD ? Samozřejmě, uvědomuju si, že hodně záleží na d/a převodníku v tv.
Porovnával jsem příjem stejného pořadu přepínáním mezi FM a DVB-R (stejný nf zes., přepínání vstupů aux a tun , zkoušel jsem je i prohodit) . Výsledek byl jednoznačně lepší na DVB-R. Zvuk byl průzračnější, detailnější . Na FM jakoby se slévaly jednotlivé složky, zněly "rozmazaněji". Vyzkoušel jsem několik tunerů, signál s fm dipólu síla "5" maximální, bez šumu.
Jen škoda, že DVB-R a DAB neposkytují tak skvělou nabídku programů jako FM. (proto pro mne zatím nemá cenu kupovat dab tuner)
Porovnával jsem příjem stejného pořadu přepínáním mezi FM a DVB-R (stejný nf zes., přepínání vstupů aux a tun , zkoušel jsem je i prohodit) . Výsledek byl jednoznačně lepší na DVB-R. Zvuk byl průzračnější, detailnější . Na FM jakoby se slévaly jednotlivé složky, zněly "rozmazaněji". Vyzkoušel jsem několik tunerů, signál s fm dipólu síla "5" maximální, bez šumu.
Jen škoda, že DVB-R a DAB neposkytují tak skvělou nabídku programů jako FM. (proto pro mne zatím nemá cenu kupovat dab tuner)
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Příjem DVB-RADIO
To už dnes nikdo neposlouchá radio ???
- vonvichousch
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Já už poslouchám jen přes NET, tam je to kvalitnější než FM .Navíc jsou to tisíce rádií...
Mel jsem jedno jedine radio - internetove radio na adrese gothmetalworld.net, ale ta adresa streamu http://85.200.99.56:7999/listen.pls mi uz nefunguje... Podle mne to do CR zamazli
Ceska radia nejsem schopen poslouchat, nemam na to nervy - 3 ohrane skladby, pak 5 minut reklam, dopravni zpravy, bezne negativni zpravy a pak zase 3 ohrane skladby, tak to proste nedik...
Ceska radia nejsem schopen poslouchat, nemam na to nervy - 3 ohrane skladby, pak 5 minut reklam, dopravni zpravy, bezne negativni zpravy a pak zase 3 ohrane skladby, tak to proste nedik...
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
patrik:
S českými rádii vysílanými v éteru je to tragický, ale ne zase až tolik. Hodně toho najezdím v autě a moc rád poslouchám ČRo 2 - spousty zajímavých a hlavně dlouhých a smysluplných rozhovorů, starší česká ne až tak mainstreamová hudba. Pak Radio Classic a ČRo Vltava. Ve středočeském kraji a Praze pak Radio1.
S českými rádii vysílanými v éteru je to tragický, ale ne zase až tolik. Hodně toho najezdím v autě a moc rád poslouchám ČRo 2 - spousty zajímavých a hlavně dlouhých a smysluplných rozhovorů, starší česká ne až tak mainstreamová hudba. Pak Radio Classic a ČRo Vltava. Ve středočeském kraji a Praze pak Radio1.
@patrik: Zkus tuhle adresu - http://www.shoutcast.com/
Diky, shoutcast znam, v podstate mam povedomi o vsech sluzbach (ne praxi - nepouzivam je). On ten Gothmetalworld je/byl pro mne vyjimecny tim, ze hrali 24 hodin v kuse, a nerekli (mimo jingle) jedinne slovo a ani jedna reklama. Chjo, kdybych nebyl linej, treba by to pres nejakou zahranicni proxy jelo, pokud je CR "na blacklistu"
Já shoutcast poslouchám i doma, a zatím jsem nenarazil na radio, kde by mluvili. Jen tok hudby. Třeba Classic Rock Records, 1.FM Classic Rock Radio Replay ...
Dobre, testnu to... uvidime, zda Goth´N´Metal bude aspon zcasti jako ma stara laska
(sorry za mensi OT)
(sorry za mensi OT)