Prenosný prehrávač

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
digital
Kontaktovat uživatele:

Prenosný prehrávač

Příspěvek od digital »

Prečítal som si zopár recenzií, pozrel videá a celkom ma zaujal digitálny prehrávač Fiio X1. Rozhodol som sa, že si ho asi kúpim (rozpočet je do 150 eur) Má niekto s ním osobné skúsenosti? Klady a zápory, ktoré by mohli pomôcť pred kúpou? https://www.letemsvetemapplem.eu/2015/0 ... e-fiio-x1/

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Prenosný prehrávač

Příspěvek od overgrounder »

Fiio X1 mam doma, vlastnim jej jiz druhy rok. Zvukove je za ty penize super, problemem je otocny ovladac. Po roce prestal korektne fungovat a dnes je jiz veci nahody, co mi ukaze po toceni na jakoukoli stranu. Jinymi slovy, da velkou praci najet na to, co chci stredovym tlacitkem potvrdit. Mozna mam smulu na spatny kus, je jiz po zaruce a mne se nechtelo resit nejake reklamace. Dnes toho lituji, protoze ted uz se da ovladat jen s velkou davkou trpelivosti.
Na netu jsem cetl, ze obecne tyhle kruhove ovladace jsou u X1 a X3 spatne, nevim jak u novych verzi.

digital
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od digital »

Hm, vďaka za radu. Nad kúpou tým pádom ešte porozmýšľam. Vadí mi aj to, že to nemá podporu slovenského alebo českého jazyka. Poobzerám sa aj po iných značkách.

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... s tým otočným ovládačom mali viac či menej problémy všetky prehrávače od FiiO. Ja by som ti odporučil radšej Shanling M1 ... zvukovo je podľa mňa ďalej ako X1, má lepšie ovládanie a navyše možnosť použitia ako DAC

http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... -M1-Cierny
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... Case-Brown

Obrázek

digital
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od digital »

Hm, je dosť malý a dizajnovo nezaujímavý na môj vkus. Ďakujem, popremýšľam :idea:

bacil2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bacil2 »

... no s daným rozpočtom si moc nenavyberáš

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Problémy s otočným ovladačem X1 vyřešil upgrade firmware. Dělal mi to samé, po upgradu je v pohodě.

overgrounder
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od overgrounder »

Musim rad potvrdit, upgrade FW skutecnne pomohl. Celou dobu jsem si myslel, ze se jedna o HW problem! Super a diky *2thumbsup*

blesk666
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od blesk666 »

digital píše:Prečítal som si zopár recenzií, pozrel videá a celkom ma zaujal digitálny prehrávač Fiio X1. Rozhodol som sa, že si ho asi kúpim (rozpočet je do 150 eur) Má niekto s ním osobné skúsenosti? Klady a zápory, ktoré by mohli pomôcť pred kúpou? https://www.letemsvetemapplem.eu/2015/0 ... e-fiio-x1/
mizerna recenzia, aj ked citajuc medzi riadkami by som si na zaklade nej tento vyrobok nekupil

digital
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od digital »

Zatiaľ som si nevybral žiaden. Ešte nejaký čas počkám (zvýši sa aj rozpočet o pár drobných) 8-)

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Jako přenosný přehrávač (ke špuntům na cestách) používám už jen telefon. Zkoušel jsem toho víc, třeba Sound Blaster E5 není špatná volba, nebo Chord Hugo, ale stejně převážil přenosný minimalizmus (lenost, pohodlí a prostorová omezení při cestování) - tj. v kapse jen mobil a z něj rovnou sluchátka. Další krabičky už prostě odmítám nosit s sebou, byť hrají lépe. Na cesty mi telefon + Shure SE846 stačí. Docela by mě nicméně zajímaly další zkušenosti s telefony ke sluchátkům. Používám Samsung Note 4 a při připojení k domácím řetězcům hrají špunty mnohem líp, takže hledám telefon s kvalitnější reprodukcí. Pár posledních dní jsem strávil procházením netu a vychází mi to na LG V20. Má tu někdo nějaké aktuální postřehy? Je to dobrá / špatná volba?

philcol
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od philcol »

Pardon za OT, ale tohle mi nedá. Sluchátka za 27tis. krmíš pouze telefonem? To mi přijde jako dost drsně nevyužitý potenciál. Většina lidí k tomu používá ty nejvyšší modely DAPů od iBasso, Astell & Kern, Cayin i5 eventuelně od Fiio (i když se objevují názory, že si moc nerozumí), nebo Pioneer XDP-100R -K. Svým způsobem chápu Tvůj postoj, třeba sluchátkový zesilovač přikurtovaný k telefonu by mi taky vadil. Na druhou stranu mít nezávisle telefon a zdroj pro sluchátka mi vyhovuje, obzvlášť s ohledem na baterii.

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

ano, pouze telefonem. Zkoušel jsem s sebou k telefonu nosit Chord Huga nebo menší Soundblaster E5 a prostě to není to, co chci - už se mi to nevejde do kapsy. Takže jen telefon. On i ten telefon hraje relativně OK. (Jinak ta sluchátka mě kdysi stála o dost míň, ceny za poslední roky (ne)slušně narostly.)

Bína
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bína »

No, Shure Se846 se vždycky oficiálně prodávaly za stejnou cenu, tak nevím, kde jaké ceny rostly.

Osobně jsem zkoušel LG V10, to dokázalo bez problému nahradit přenosné přehrávače nižší třídy jako je Cowon Plenue D.
Zaměstnanec firmy Shanling, tohoto času v Číně

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Co si pamatuju, kupoval jsem je pár let zpět o pár tis. méně, čemuž odpovídá i graf vývoje cen na heurece: http://sluchatka.heureka.cz/shure-se846-cl/?s=6#reviews
Sehnal jsem je tehdy ještě za nižší cenu, než je tam uváděná minimální.

Nicméně nechme cenu cenou. Doufám, že oproti Note 4 to bude skok nahoru. L20 jsem už objednal včetně 75ohmového adaptéru... Bylo potřeba dělat fígle s impedancí i v případě L10?

Odpovědět