Počúvate ešte CD ?
Počúvate ešte CD ?
Púštate si ešte svoje strieborné kotúčiky, alebo vám ležia v šuplíku ?
Naposledy upravil(a) designer dne 30 dub 2017 09:30, celkem upraveno 1 x.
- PavelDosko
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Re: Počúvate ešte CD ?
uz ne, cd player sel do sveta , sbirka doma uz jen "na ozdobu" ...
Můj život se točí výhradně na stříbrném kotoučku .
Přesedlal jsem na LP, stříbrné kotoučky leží netknuté na poličce. Občas tedy něco pustím přes starý DVD přehrávač, ale jen jako kulisu, na poslech to moc není, nicméně digitál nezavrhuji, plánuji nějaký ten streamer.
nemám prehlad - čo by mohlo nahradiť CD - alebo ako dostať hi-res do starého zosika bez PC. Je nejaká lacná cesta? MYslím tým nejakú šikovnú krabičku - trebars ovládanú cez mobil. Máme doma napr. Pí3 rasberry - dalo by sa to nejak zneužiť? Je napojený na plazmu.marasten píše:Přesedlal jsem na LP, stříbrné kotoučky leží netknuté na poličce. Občas tedy něco pustím přes starý DVD přehrávač, ale jen jako kulisu, na poslech to moc není, nicméně digitál nezavrhuji, plánuji nějaký ten streamer.
Já to střídám, CD, DVD, BD, LP, NAS internetové rádia ....,
presne..len poradie inak
Lp,cd,hi-res a medzi tym movies mkv
Lp,cd,hi-res a medzi tym movies mkv
Ano, už s tímto formátem dožiju. Mám ve sbírce za svojí kariéru asi3500 CD, tak co bych s tím asi dělal. Jednu chvíli jsem koketoval s myšlenkou, že bych pořídil streamer,ale po asi ročních návštěvách majitelů těchto přehrávačů jsem se rozhodl zůstat u svých osvědčených formátů.( CD+LP) Stále mě u streamu něco chybělo (nepřesvědčivé basy). Myslím, že když bude mít majitel početnější sbírky cédéček player kde je dobře ošetřený jitter, napájení, konverze a dobrá mechanika, tak z něj nervozita z nerotujicich formátů rychle opadne. In
- pro hudební přehled a objevování internet
- pro pocit určitého rituálu LP
- pro vychutnání si hudby bez rušení CD
- pro maximálně detailní poslech CD přes sluchátka
- pro vychutnání si hudby bez rušení CD
- pro maximálně detailní poslech CD přes sluchátka
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
- (SA)CD mam jako hlavni zdroj hudby, je to pro mne zatim nejkvalitnejsi zdroj.
- Stream Tidal pro objevovani novy hudby i pohodlny poslech.
- Klasicky FM tuner, pres ktery posloucham Radio Classic FM pro orientaci v klasice a jako inspiraci pro nasledny nakup (SA)CD. Je to zpatecnicky, ale proste me bavi specificky a jinde neslysitelny mekky zkresleni zvuku .
- Okrajove hi-res z PC, ale tuhle cestu zatim nemam vubec dotahnutou, tak me to nebavi vzdy instalovat (pripojit PC k DACu, pripojit disk, poustet PC a Foobar...). I proto mi SACD z prehravace hraje lepe nez hi-res z disku.
- Stream Tidal pro objevovani novy hudby i pohodlny poslech.
- Klasicky FM tuner, pres ktery posloucham Radio Classic FM pro orientaci v klasice a jako inspiraci pro nasledny nakup (SA)CD. Je to zpatecnicky, ale proste me bavi specificky a jinde neslysitelny mekky zkresleni zvuku .
- Okrajove hi-res z PC, ale tuhle cestu zatim nemam vubec dotahnutou, tak me to nebavi vzdy instalovat (pripojit PC k DACu, pripojit disk, poustet PC a Foobar...). I proto mi SACD z prehravace hraje lepe nez hi-res z disku.
Nic jiného neposlouchám Občas tedy ještě BD, DVDA či SACD. Sem tam z PC (Foobar - DAC) stažené novinky. Líbí-li se a není-li totálně zkurvený mastrering, pořídím origoš CD.designer píše:Púštate si ešte svoje strieborné kotúčiky, alebo vám ležia v šuplíku ?
Mám to podobně, také mě to moc nebaví, ale někdy prostě není vyhnutí Mám např. čerstvě BIG BIG TRAIN -" Grimspound" (velmi dobře nahrané, DR12 - a pak, že to nejde), tož to prostě "nainstalovat" musím neb jinak to nejde. Je to paráda!PítrsPraha píše: Okrajove hi-res z PC, ale tuhle cestu zatim nemam vubec dotahnutou, tak me to nebavi vzdy instalovat (pripojit PC k DACu, pripojit disk, poustet PC a Foobar...)
Pořád ještě mám v sestavě přehrávač CD a pár set CD nosičů. Ale používám velice sporadicky. Jako hlavní zdroj muziky je mi Tidal. No a až dozraju, budu poslouchat vinyly ...
Zatial len cd,ale v buducnosti urcite pribudnu aj nejake LP. Praktickost cd zatial vsak u mna vyhrava.
Ramones píše:- pro hudební přehled a objevování internet
Momentálne som v štádiu, kedy sa intenzívne rozhodujem, či sa mi viac oplatí dobrý streamer + mesačne platiť služby ako Tidal/Spotify alebo CD prehrávač + CD. Ale zatiaľ to vyzerá priaznivejšie pre ten streamer, aj keď nájsť skutočne dobrý je fuška. Zatiaľ ma najviac oslovil z cenovo dostupných CA CXN a Bluesound Note 2.
Nad CD rozmýšľam najmä pri hudbe, kde je základom pre posluch úplne tiché pozadie - klasika, niektoré jazzy.