PC -> Zesilovač

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
nanya
Kontaktovat uživatele:

PC -> Zesilovač

Příspěvek od nanya »

Ahoj všem.

Doufám, že to moc nevadí, ale chtěl bych si jen trochu uspořádat myšlenky, co se týče přenosu a dekódování audia (z PC).

Jde mi o to - z PC dostávám zvuk digitálně (optikou - nemám na zesilovači HDMI). Podle toho, co je mi známo, je z PC do zesilovače přiváděn digitální signál a o dekódování se stará právě zesilovač (mám Yamahu DSP-A1, takže DD a DTS by neměl být problém).
Čili pokud se nepletu, co se týče filmů, neměl by být nijak extra znát rozdíl mezi integrovanou zvukovou kartou na desce a dedikovanou zvukovkou (jde mi jen i digitální přenos).

Má otázka tedy je:
Co musí mít umět zvuková karta, aby vše fungovalo jak má? Je mi její vlastní dekódování díky tomu, že v podstatě chci využít jen passthrough jedno? Spousta zákl. desek neumí dekódování DTS díky licencím, což by mi v podstatě nemělo vadit. Je to tak?

Snad jsem to napsal alespoň trochu srozumitelně :) Díky za odpovědi.

Odar

Re: PC -> Zesilovač

Příspěvek od Odar »

A este ta popletiem :lol:

U teba to (ak tomu dobre rozumiem) ide tak, ze posles cez optiku DD / DTS, dekoduje to AVR, zosilnovac zosilni, posle bednam, bedne hraju, usi pocuvaju :mrgreen:

Da sa to zamotat tak, ze pouzijes softwareovy dekoder v programe, ktory prehrava film (napr. typicky Kodi.tv) a do AVR to posles cez optiku uz dekodovane ako LPCM. V tom pripade by si ani dekodery DD / DTS v AVR nepotreboval.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

Prosím o radu, jak připojit PC k zesilovači? Jedná se o to, že v PC mám Esi Juli a mám možnost připojit k pre-ampu Denon DAP-2500 nebo přes DAC. K DACu optikou a k pre-ampu coaxialem. Jenže vzhledem k tomu, že Esi Juli, pre-amp i DAC má převodník D/A. Nebude se to mezi sebou prát, když zapojím z DACu do DACu? Propojuji cca 19 metrů, takže propojení přes signálové kabely nepřipadá v úvahu. Ještě mne napadla možnost zapojit optiku přes integrovanou zvukovou kartu přes DAC a potom signálovými kabely k zesilovači. Jaké zapojení bude nejlepší?

Odar

Příspěvek od Odar »

Vzhladom na vzdialenost by som volil optiku, aby to nenaberalo po ceste ruchy. Otazne ale je, ci na 19 m vobec TOSLINK bude funkcny. Neviem, aka je maximalna mozna dlzka pri prenose cez TOSLINK. Vygoogli, urcite zistis. Je mozne, ze tam bude treba repeater.

EDIT: Podla Wikipedie, standardne najdlhsie TOSLINK kable su 5 m s maximalna moznou technickou vzdialenostou 10 m.

Slavek69
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Slavek69 »

V tom problém není. Mám 20 metrů optiku TOSLINK a přenos je bezproblémový. Mně jde o to, jestli zapojení z Esi Juli (DAC) do DACu nebude něčemu vadit.

Odar

Příspěvek od Odar »

Nebude, nema comu.

Odpovědět