Neví náhodou někdo jaký je rozdíl mezi pouštěním hudby přes:
A - počítač (obyč zvukovka) > dac > zesilovač > repro
B - něco jako Olive HD Streamer (nebo jiný streamer) > zesilovač > repro?
V zásadě mě zajímá jestli si dobrý DAC dokáže poradit se špatným výstupem z PC, jestli kompletně "přebíra kontrolu" nad daty.
Díky!
PC vs Streamer?
Re: PC vs Streamer?
Pokud DAC připojíš optikou, tak zvukovku plusmínus obchází. Jestli míříš do kategorie hardcore-highend, tak tam se pak řeší i ta transportní část, tzn USB>optika
Jinak mezi streamerem a PC nevidím žádnej rozdíl, je to jenom o jiném způsobu ovládání
Jinak mezi streamerem a PC nevidím žádnej rozdíl, je to jenom o jiném způsobu ovládání
usb->optika samozrejme ne - bud se pouzije USB prevodnik na SPDIF koaxialni vstup (napr. hiface) nebo primo USB DAC (nejlepe asynchronni)
Streamer je mozna pohodlnejsi reseni, ale zase omezene napevno danymi moznostmi. PC je flexibilnejsi, ale je treba resit SW i HW (bezhlucnost), pripojeni na display nebo TV, pohodlne ovladani atd.
Streamer je mozna pohodlnejsi reseni, ale zase omezene napevno danymi moznostmi. PC je flexibilnejsi, ale je treba resit SW i HW (bezhlucnost), pripojeni na display nebo TV, pohodlne ovladani atd.
Díky za odpovědi! Můj případ je konkrétně:
z PC přes foobar2000 > USB > asynchronní DAC > zesilovač > repro
Jestli na tom jde něco vylepšit? Kromě kvality komponentů samozřejmě ...
Pouzivam stejnou konfiguraci. Pokud mas asynchronni DAC a spravne nastaveny foobar (vypnute vsechny upravy / resamplovani a pouzivas ASIO nebo WASAPI) tak uz neni co zlepsovat - data tecou 1:1 do DACu, nic jinyho s tim neudelas. Teda jeste zalezi na DACu, nekdo si hraje s resamplovanim na strane PC, ale pokud uz to dela sam DAC, tak nevim jestli je to rozumny (ja bych to nedelal).loobz píše:Díky za odpovědi! Můj případ je konkrétně:
DAC mám jen základní, neaudiofilní Arcam rPac. Chtěl jsem hlavně vědět, jestli, jak píšeš: data tecou 1:1 do DACu. Pokud je to tak, pak jsem to chápal správně. Čili v tomto případě nemá například smysl zařadit na začátek řetězce "audiofilní" zvukovku ...
v pripade USB DAC samozrejme ne - vubec by se nepouzila ...loobz píše:Čili v tomto případě nemá například smysl zařadit na začátek řetězce "audiofilní" zvukovku ...