Přesně toto jsem urobil s naskenovaným CD (a mám v krabičce dvě placky). Ale jak píše NIN, pro nás, puristy, to není to pravé ořechové. U 99% kousků v mé sbírce bych to neskouslmerhaut píše: Pomocí správně nastaveného EAC se dá občas i v běžném přehrávači nepřehratelné CD "zachránit" nagrabováním.
Oprava CD/DVD/BR disků
Re: Oprava CD/DVD/BR disků
zubní pasta = jemné brusivo to není vtip nýbrž realita a velmi často pomáhá
našel jsem pálené CD na cestě - někdo vzteky vyhodil nosič z vokna nebo co, převálcovalo
ho snad 10 jedoucích aut, po vyprání v saponátu (na nádobí) a brusné kůře tou pastou hraje jak z praku
PS. je to výběr Rammstein na disku Verbatim
co závěrem ? CD, CD-R vydrží dost, mnohem víc než je běžně očekáváno, zlatý Kodak (již se nevyrábí)
uvádí čitelnost média 300 let
https://www.jaktak.cz/jak-opravit-poskr ... o-dvd.html
našel jsem pálené CD na cestě - někdo vzteky vyhodil nosič z vokna nebo co, převálcovalo
ho snad 10 jedoucích aut, po vyprání v saponátu (na nádobí) a brusné kůře tou pastou hraje jak z praku
PS. je to výběr Rammstein na disku Verbatim
co závěrem ? CD, CD-R vydrží dost, mnohem víc než je běžně očekáváno, zlatý Kodak (již se nevyrábí)
uvádí čitelnost média 300 let
https://www.jaktak.cz/jak-opravit-poskr ... o-dvd.html
Zdravím,
zkusím oživit téma. Potřebuji opravit pár CD (cca 30 ks), nejlépe někde na Vysočině, případně v Brně. Posílat někam poštou a zpět nemá ekonomický smysl. Máte někde nějaký tip? Díky.
zkusím oživit téma. Potřebuji opravit pár CD (cca 30 ks), nejlépe někde na Vysočině, případně v Brně. Posílat někam poštou a zpět nemá ekonomický smysl. Máte někde nějaký tip? Díky.
Poštou už to také neposílám. Nebyl jsem spokojen s výsledky. Poslední dobou si střádám vytipované nosiče na "facelift" a když jedu do Prahy, tak jedině v CD bazaru Školská. Tam si s nimi na místě pohrajou a když je toho víc, tak se někde projdu a pak se pro svá blýskavá kolečka vrátím. Rovnou tam mohu nabídnout něco k prodeji ze svých přebytků a něco si mohu zase odnést z místní nabídky. Takže tři věci v jednom krámu. Pokud se tam nedostanu do nějaké doby osobně, tak mohu vyslat sousedku, která tam jezdí každý týden a modlit se, že správně pochopí rozpis úkonů, které jí napíšu .
NIN: Díky za reakci. Praha je trochu z ruky, ale občas se tam dostanu, tak CD bazar na Školní určitě vyzkouším.
Není Školní ale Školská
Jojo, všiml jsem si, že jsem ulici napsal špatně , ale už nešlo editovat.
V pohodě, jen abys nejel někam jinam