MQA
Re: MQA
Ať se to komu líbí nebo ne, licencovaný streaming je jednoznačně budoucností poslechu hudby. A díky MQA lze už dnes streamovat hi.-res kvalitu za pár drobných. Že je k tomu potřeba něco dokoupit? No a co? Že z toho má někdo zisk? Tuplované no a co?! A že MQA online staví pirátství na vedlejší kolej? Jedině dobře.
A dobře je i jinak. Souběžně s online přístupem k milionům alb, vychází spousta LP/CD, sám je dlouhodobě sbírám, k tomu spousta hi-res titulů ke stažení, zkrátka, muziky je k dispozici tolik a tak levně jako nikdy předtím, a to píšu jako někdo, kdo se bigbítem baví padesát let, takže si sakra pamatuju, kolik a za kolik se kdy dalo sehnat muziky. Proč tedy furt nad tím dnešním hudebním rájem remcáte?
A dobře je i jinak. Souběžně s online přístupem k milionům alb, vychází spousta LP/CD, sám je dlouhodobě sbírám, k tomu spousta hi-res titulů ke stažení, zkrátka, muziky je k dispozici tolik a tak levně jako nikdy předtím, a to píšu jako někdo, kdo se bigbítem baví padesát let, takže si sakra pamatuju, kolik a za kolik se kdy dalo sehnat muziky. Proč tedy furt nad tím dnešním hudebním rájem remcáte?
V dnešní době by šlo hires streamovat bez jakehokoliv sw kódování a následného dekódování v hw k tomu rádoby určených,označených MQA Smysluplnost tohoto řešení bych viděl třeba ve streamování DSD,kde jsou datové toky mnohem větší a aspoň u mně rozdíl v kvalitě neodiskutovatelny
V jakých zvukových parametrech je DSD kvalitnější než PCM?
Jistě zmákneš vahou svých argumentů a takříkajíc levou zadní rozmetat tento univerzitní výzkum: http://www.realhd-audio.com/?p=3797
Jistě zmákneš vahou svých argumentů a takříkajíc levou zadní rozmetat tento univerzitní výzkum: http://www.realhd-audio.com/?p=3797
Ano šlo,a i u Tidalu,ale proč to neudělat jako něco navíc a donutit zákazníky kupovat nové zařízení Nebo myslíš,že třeba PJ digital S2 by to neuměl nativně,bez kouzelného MQA?Tidal je placená služba,takže by hires nestreamoval nikdo zadarmo,tak nevidím důvod,proč to zaklínat nějakým MQA?Jak jsem psal,u DSD bych to chápal
Tidal by volné hi-res flacy nedostal od držitelů autorských práv k dispozici. Bez MQA by tedy nebylo co hi-res streamovat. Anebo ne za pár drobných, viz násobně dražší Qobuz, jenž má na rozdíl od MQA problémy s timingem.
Naposledy upravil(a) merhaut dne 15 úno 2018 23:46, celkem upraveno 1 x.
A hlavně,nechci tě nějak naštvat,pouze píši,jak to vnímám já.Vubec to neznamená,že mám pravdu,pouze můj názor na věc Vím,že jsi zkušený a hudbě se věnujes neuvěřitelně dlouho,tímto v žádném případě neschazuji tvé zkušenosti a přehled,prostě jen diskutuji na fóru a vyjadřuji svůj názor na konkrétní věc ;)Nejsem také obchodník,takže to celé beru spíš z technických možností dnešního virtuálního světa
Na DSD přišla řeč až když jsem řešil smysluplnost MQA,své příspěvky needituji po odpovědi druhých,a vlákno o zvukovém přínosu DSD mužem klidně založit.Zde jsem pouze napsal názor,že u DSD jako souborů se znatelně větším datovým tokem bych MQA viděl jako smysluplné,a že,to je pouze můj názor,tedy by mělo i zvukový přínos,ale to je vedlejší.Vhledem k tomu,že si tě vážím jako zkušeného,tak radši tuto diskuzi ukončím.