Moon 280D MiND2 a čím ho krmit?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Moon 280D MiND2 a čím ho krmit?

Příspěvek od misakq »

Ahoj!
Pořídil jsem si Moon 280D MiND2 a potřeboval bych najít optimální způsob ovládání a zdroj dat pro síťovou část.
Zatím jedu tak, že mi na PC ve stejné síti běží Universal Media Server - šikovná věc a hlavně zdarma. Přes něj sdílím složku s hudbou na síť, odkud si ji sosá měsíc. Ten ovládám apkou v mobilu - Mind Controller.
Ale má to svá úskalí - jednak to neumí pracovat s CUE - sice je v apce vidět rozpad na tracky, ale ať pustíte kterýkoliv, jede celé album od začátku, DSD funguje pouze DSF pokus o načtení DFF končí pádem spojení. ISO vůbec nebere.

Takže bych rád poprosil, nenajde-li se tu nějaký spokojený majitel MiND2, který by mi poradil jak nejlépe potenciál streamru využít?
Jiná apka do PC - mobilu, vhodný NAS (za rozumné peníze - po nákupu 280D moc nezbylo :-D ) Nebo něco zcela jiného, co mi uniká? :)

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Re: Moon 280D MiND2 a čím ho krmit?

Příspěvek od tesarpa »

Nedám přesný návod, spíš pár tipů, co vyzkoušet, pokud máš čas a chuť. Zaprvé zcela bezproblémové a funkční, ale placené řešení ROON nebo Audirvana. Oboje vyžaduje instalaci aplikace na PC, ovládat to lze z mobilu. Jak to pracuje s CUE, netuším, já streamuji z Qobuz. DSD by to umět mělo. ISO pochybuji. Z neplacených (nebo za drobné) se dá kouknout na mobilní aplikaci mConnect, doplněnou případně o BubbleUPnP server - to je oblíbená kombinace na protokolu UPnP. A pak ještě existuje Logitec Media Server, což je stále funkční a nezávislou komunitou podporované řešení klient/server - na mne to bylo příliš obstarožní svým ovládáním, ale jsou zástupy lidí, co na to nedají dopustit.

Tomiik
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomiik »

Blahopřeji ke koupi, ten přístroj jsem měl a je velmi dobrý. Jejich (Simaudio) aplikace Moon MiND Controller je velmi dobrá a přehledná. Jak streamovací služby, tak úložiště zvládá bez problémů.

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

tesarpa píše:
09 lis 2022 09:35
.. mobilní aplikaci mConnect, doplněnou případně o BubbleUPnP server - to je oblíbená kombinace na protokolu UPnP ..
IMHO to není tak docela pravda. BubbleUPnP server dokáže překrýt renderer bez podpory openhome standardu na renderer s jeho podporou, což je super věc. Nicméně mConnect aplikace nepodporuje openHome standard, takže takto vytvořený renderer nevidí.
Další použití BubbleUPnp serveru je, že vytvoří proxy pro jiný media server. Takový server sice mConnect vidí, ale zatím jsme nepřišel na nějaký benefit, který by to mělo, když mám media server v lokální síti ???
V kombinaci s BubbleUPnP serverem lze doporučit například BubbleUPNP for Android.

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Díky za upřesnění, asi jsem si to pamatoval špatně, bude to tedy zřejmě ta aplikace Bubble...

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Aha aha, děkuji za tipy. Nic méně asi potřebuju trochu dovysvětlit pár věcí :-D
Aplikací Mind ovládám v podstatě přímo Moon 280D, ten vidí na síti ten media server. Samozřejmě uvítám tip na lepší server (ten bubble chápu právě přesně to není, ten jen umožní přístup k media serverům v PC i z venčí a přes něj lze tedy využít open Home což nevím k čemu je :-D je to tak?)
ale nevím - ty další apky do mobilu (třeba ten mConnect) jako dokážou ovládat moon přes síť? To má nějaký univerzální protokol? Pokud ne, tak nevím co bych teda ovládal?

tesarpa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tesarpa »

Z popisu na https://simaudio.com/en/product/mind2-technology/ usuzuji, že zařízení podporuje protokol UPnP. To otevírá možnosti k ovládání i jiným software než aplikaci od výrobce. Doporučuji stáhnout si např. zkušební verzi Audirvana a vyzkoušet, zda z ní bude možné posílat stream do zařízení.

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Aha, dobře, díky :)
Jj, už odpoledne jsem koukal, že nabízejí trial na zkoušku. Prubnu....

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Tak k Nirváně jsem se zatím nedostal, ale pořídil jsem NAS Synology DS214 z bazoše. A půlka problémů je fuč - respektive už není problém s DSD soubory DSF. Bez problémů leze přes mooní apku pouštět z NASU jak DSF tak DFF. Pokud jde o cue a ISO soubory, tam asi nepomůže nic... možná roon, ale ten zatím nechci.
Bude to teda asi trochu očistec, ale nejlepší by bylo projít svou sbírku a co je jedna dlouhá stopa, nasekat na tracky dle cue - asi zkusím:
http://www.medieval.it/downloads/menu-id-63.html
A pak ještě něco kloudnýho na separaci SACD ISO na stopy DSD...
Případné tipy na separátory uvítám :)

Yiakubou
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Yiakubou »

Delej to ve Foobaru

CUE ti foobar otevre a nasazi ty tracky do playlistu presne dle CUE. Vse oznacis, klik pravym, uvidis menu a das convert. Zvol tri tecky (...) a nastav moznosti. Klikni hlavne na polozku destination a tam zvol "convert each track to an individual file". Cely preset si pak muzes ulozit pro rychly pristup priste.

misakq
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od misakq »

Díky! Super, to mě nenapadlo, že to umí foobar a funguje to skvěle! :)

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

Já jsem Foobarem všechny obrazy s cue nasekal do tracků a všechny ISO SACD taky, je to standard, jde to tagovat, jde to prohnat korekcí místnosti a přehraje to od telefonu přes PC až po telku úplně všechno.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Ale pokud mám obrazy ISO SACD bez souboru cue, tak jsem tak nějak v kopru *fnuk* . Jedině zkusit si ho vytvořit z normálního CD a potom ho použít. Stopáž (délky skladeb) by měla být snad stejná.

RedBaron
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od RedBaron »

ISO SACD má info o trvání a názvech jednotlivých skladeb rovnou v sobě bez potřeby přiloženého cue sheetu.

Sto61
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Sto61 »

Díky za info. Už jsem zjistil, že Foobar2000 dokázal rozdělit ISO na jednotlivé skladby a následně převést do flac.

Odpovědět