Som slepý, som slepý, som slepý. Nechápem ako som to prehliadol.
Uvidím čo povie testík na moju hluchotu. Dík.
COAX/Toslink [SPDIF} a data prenasane cez ethernet je uplne iny princip prenosu. SPDIF a AES maju self-clock v signale. [pocitam, ze predrecnici nemaju zostavu postavenu Dante/Ravenna, lebo to je zase iny pribeh]Herrer píše: ↑30 bře 2023 16:07Pěkný a praxí i logickými argumenty podpořený příspěvek. Vidím to velmi podobně a při změně optiky na koax jsem dokonce slyšel rozdíl velkej. Hodně jsem to sváděl na tehdejší kabeláž, kdy koax jsem měl poměrně slušnej, zatímco optiku úplně základní. Taky přístroj nebyl žádná hitparáda. Zvuk z koaxu byl čistší, otevřenější, ale taky lehce kovovej, nebo jak to říct. Zvuk z optiky byl jakoby milosrdně lehce mázlej. Líbilo se mi vlastně obojí, byť rozdíly úplně jasný.
Pleteš se, můj příspěvek je o tom, že nevěřím tvému ničím nepodloženému tvrzení, které nemůžeš ničím dokázat. Kdyby totiž platilo co ty tvrdíš, tak nic v IT nebude fungovat. Máš představu jakou cestu ty data urazily po nehifi UTP kabelech. To musí být markantní změny...Jiri píše: ↑30 bře 2023 13:16Přečti si opět můj 1. příspěvek z 25.3.2023.
Chápeš jeho význam?
U mě a u mých kamarádů stream nedosahuje kvalit přehrávání z placky a to ani přesto, že se do streamu nacpe všehno, co by ho mělo vylepšit na maximum.
Chtěl jsem tím dát info všem, co chtějí z CD placek přejít na streaming, aby si to opravdu důkladně vyzkoušeli, než se pro stream rozhodnou. Nic víc.
Tvé příspěvky jsou o tom, že nevěříš na vliv ethernet kabelů u streamingu, protože sis to nastudoval ale praktickou zkušenost nemáš žádnou.
Nie, world clock, mam v pivnici cezovie hodiny.Herrer píše: ↑30 bře 2023 18:58Fidji99: Reagoval jsem na Oldearovu zmínku o jeho někdejším porovnávání transportu koaxu s toslinkem na Accuphase DP-65 a přidal svou vlastní osobní zkušenost s popisem zvuku, která vyšla z mého už hodně vousatého srovnání. Dávno už mám transport jen přes nijak zvlášť ošetřené USB na nijak zvlášť výjimečné sestavě a jsem po letech pokusů konečně celkem spokojen. Data po ethernetu jsem každopádně vůbec neřešil a naopak jsem zmínil, že jsem už raději zdrženlivý v hodnocení toho, co určitě funguje, resp. je slyšet a co ne. S čím nemám osobní zkušenost, nebo tomu nerozumím, nebudu rozporovat, ani hájit. Jsou tu určitě zkušenější, co mají k věci co říct.
Btw, nemáš na mysli spíš WORD clock signal?
Když to řeknu hodně diplomaticky, tak tohle je silně diskutabilní prohlášení (a to jsem ještě fakt hodnej ).Stream po síti z lokálního úložiště je dnes tou nejjednodušší, nejlevnější a hlavně co se týká kvality nejlepší cestou.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 26 hostů