Má cenu nahrávat hudbu z Youtube v reálném čase
Re: Má cenu nahrávat hudbu z Youtube v reálném čase
Moc té hádce nerozumím. On tu ke konci píše o mp3 (asi pochopil, že s Flacem se sekl) a vy pořád píšete, že dekomprimovaný flac je bitově stejný jako původní wav
Tak týmto si to naozaj zaklincoval Veď ty nechápeš o čom píšem. Umelo vytvorené kbps je šmejd (takých nájdeš na waréze neúrekom). Skúsim ešte raz, stručne-výstižne: Štúdiová nahrávka a originálne CD tiež nie sú rovnako kvalitné - CD zaostáva. To isté platí aj pri konvertovaní z originál CD do formátu FLAC, AAC (MP3 nemá zmysel komentovať). Už ti to došlo? Nie? V takom prípade už naozaj nemá význam o tom diskutovať. Off Topic.Odar píše:A to este mozes aj resamplovat na 768 kHz Alebo 1536? Ci radsej pre istotu na 15 360?
Kdykoliv slyším, čtu o změně obsahu dat při kopírování, vypalování či jiném datovém přenosu, napadá mě otázka : V případě, že by toto nastalo, kde bych chtěl být ? Zatím se mi nejvíce zamlouvá být na dohled jaderné elektrárny - efektní a nezapomenutelné rozloučení
Zatím nej článek na podobné téma byl, jak hifisté poznají rozdíly v přehrávání hudby z různých druhů HDD
Zatím nej článek na podobné téma byl, jak hifisté poznají rozdíly v přehrávání hudby z různých druhů HDD
kolik lidi ti jeste musi napsat, ze pises nesmysly a nerozumis ani tomu cim argumentujes ?debian píše:To isté platí aj pri konvertovaní z originál CD do formátu FLAC, AAC ... Už ti to došlo? Nie? V takom prípade už naozaj nemá význam o tom diskutovať. Off Topic.
Debian
Já bych pouze řekl že debata se ubírá tím směrem, kde končí tvé znalosti. Za to, že nejsi schopen dohledat a už vůbec ne pochopit nějaké relevantní informace, nikdo nemůže. Máš to trochu popletené a víš o audio formátech prd, jako bonus vytváříš kategorické soudy.
tomatsu
Málokdo je schopen uvědomit si, že pokud by k tomu skutečně docházelo, tak by nefungoval ani operační systém v PC.
Já bych pouze řekl že debata se ubírá tím směrem, kde končí tvé znalosti. Za to, že nejsi schopen dohledat a už vůbec ne pochopit nějaké relevantní informace, nikdo nemůže. Máš to trochu popletené a víš o audio formátech prd, jako bonus vytváříš kategorické soudy.
tomatsu
Málokdo je schopen uvědomit si, že pokud by k tomu skutečně docházelo, tak by nefungoval ani operační systém v PC.
"kolik lidi ti jeste musi napsat, ze pises nesmysly a nerozumis ani tomu cim argumentujes?"
Už ani jeden. Ak niekto nedokáže pochopiť, že FLAC nie je až tak bezstratový formát (ako sa tvrdí) je zbytočné o tom diskutovať Off
Už ani jeden. Ak niekto nedokáže pochopiť, že FLAC nie je až tak bezstratový formát (ako sa tvrdí) je zbytočné o tom diskutovať Off
Pobavil si Bye byeFox25 píše:Debian
tomatsu
Aka je definicia nie az tak bezstratoveho formatu?debian píše:FLAC nie je až tak bezstratový formát
V čem spočívá ona ztráta ? Kde k ní dochází ? Co jí způsobuje ? ( Dochází ke změně obsahu dat ? ) Můžeš mi prosím na toto odpovědět ? Děkuji.debian píše:"kolik lidi ti jeste musi napsat, ze pises nesmysly a nerozumis ani tomu cim argumentujes?"
"Aka je definicia nie az tak bezstratoveho formatu?"
Je k neuvereniu, ako niekto nedokáže pochopiť stratu pri konvertovaní Naozaj už Off.
Je k neuvereniu, ako niekto nedokáže pochopiť stratu pri konvertovaní Naozaj už Off.
"V čem spočívá ona ztráta ? Kde k ní dochází ? Co jí způsobuje ? ( Dochází ke změně obsahu dat ? ) Můžeš mi prosím na toto odpovědět ? Děkuji."
Áno môžem. K strate dát dochádza. Viď moje predošlé príspevky. Alebo sa ma chceš pýtať dookola to isté? Či si zle prečítal, čo som doteraz napísal? Smola. Off
Áno môžem. K strate dát dochádza. Viď moje predošlé príspevky. Alebo sa ma chceš pýtať dookola to isté? Či si zle prečítal, čo som doteraz napísal? Smola. Off
"Zajímavá" diskuse. Tak mě napadlo, že sice existuje fakt, že kopie z kopie je ztrátová, datově je přitom stejná. Člověk stárne, přestože buňky v těle klonují samy sebe a přesto stárne. Něco podobné teoreticky může nastat i v řetězci klonování - kopírování kopií. Je to známá věc, že do nekonečna to nejde a dochází ke ztrátě dat. To popřít nelze. Např. kopírovat obrázek bez zpozorování vizuální kvality jde prý tak max. 20 krát. Určitě je nejkvalitnější první kopie přímo ze zdroje, než kopie z kopie.....z desáté kopie. Datově to přitom může sedět. Je to jenom úvaha. Proto i dvacátá kopie souboru flac, je stále flac, dokonce to i hraje, ale co výsledný zvuk. Nic není dokonalé. Jenom originál master na pásce, ale i ten se časem zhoršuje.
Naposledy upravil(a) Carlos dne 23 dub 2016 20:39, celkem upraveno 1 x.
Končím diskusiu o "bezstratovom" FLAC, AAC, MP3..
jedina vec k neuvereni je tvoje ignorantstvi (to nemyslim jako nadavku, ale jako popis tveho pristupu k veci - vubec tomu nerozumis, ale drzis se zuby nehty svyho omylu, aniz by ses pokusil o tom neco zjistit ..).debian píše:"Aka je definicia nie az tak bezstratoveho formatu?"
Ale abys nerekl, ze ti jenom nadavame, tak maly "polopaticky" pokus o vysvetleni jak to funguje - kdyz vezmes soubory (treba obycejne textove) a zkomprimujes je nejakym bezeztratovym algoritmem (zip, rar), dojde k nejake ztrate dat ? Samozrejme ze ne ! Muzes to komprimovat a zase rozbalovat porad dokola a vzdycky dostanes zase naprosto stejny soubor. A to plati pro jakykoliv soubor, teda i pro audio data. Ta nejsou v nicem vyjimecna. Takze kdyz se misto komprimace algoritmem zip nebo rar pouzije algoritmus vytvireny pro audio data - tj. treba flac nebo ape - funguje to uplne stejne a zadne informace se neztrati a nezmeni !
Proc to tak jde udelat - v kazdych datech jsou urcite redundance, opakovani, skupiny apod. a to se da vyuzit pro zakodovani urcite skupiny dat kodem ktery je ve vysledku kratsi. A toto zakodovani informaci se da zpetne jednoznacne vratit - rekonstruovat puvodni data.
Konečne niekto rozumný.Carlos píše:"Zajímavá" diskuse. Tak mě napadlo, že sice existuje fakt, že kopie z kopie je ztrátová, datově je přitom stejná. Člověk stárne, přestože buňky v těle klonují samy sebe a přesto stárne. Něco podobné teoreticky může nastat i v řetězci klonování - kopírování kopií. Je to známá věc, že do nekonečna to nejde a dochází ke ztrátě dat. To popřít nelze. Např. kopírovat obrázek bez zpozorování vizuální kvality jde prý tak max. 20 krát. Určitě je nejkvalitnější první kopie přímo ze zdroje, než kopie z kopie.....z desáté kopie. Datově to přitom může sedět. Je to jenom úvaha. Proto i dvacátá kopie souboru flac, je stále flac, dokonce to i hraje, ale co výsledný zvuk. Nic není dokonalé. Jenom originál master na pásce, ale i ten se časem zhoršuje.