Kvalitní DA převodník

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
TAB
Kontaktovat uživatele:

Kvalitní DA převodník

Příspěvek od TAB »

Nevíte někdo kdo v současné době vyrábí a nabízí slušný převodník be ohledu na cenu .
Písněte když tak nějaký typ nebo odkaz. Situace na trhu je dost smutná.
Hledám převodník který:

1) sestaven z kvalitních klasických součástek.
2) bude mít kvalitní převodník pro každý kanál zvlášt a dobře vyřešenou architekturu
3) XLR výstup, S-pidif a USB vstup

Nezajímají mě převodníky dnešních trendů postavený z SMD součástek a různé softwareové převodníky či přepočítávání na super Hi Res samplovací frekvence a extra super duper 32bitové čipy které každý výrobce cpe do všeho možného a stojí to za bačkoru. Nebudu se bavit o zvuku to si musí každý poslechnout sám. Jde mi čistě jen o nějaký dobrý tip dle požadavku co jsem psal. Třeba někdo z vás něco zajímavého viděl... Děkuji

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Kvalitní DA převodník

Příspěvek od Jiri »

V každé cenové kategorii lze najít ty povedenější kousky s velmi dobrým poměrem výkon/cena. Očekávat tipy bez ohledu na cenu je příliš široké téma. Záleží i na zbytku sestavy a co chceš poslouchat atd.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

PítrsPraha

Ten GredAudio tě poslechově přesvědčil nebo doporučuješ podle fotek vnitřku a grafů?

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

nie som si uplne isty, ci ide postavit kvalitny prevodnik bez SMD suciastok ... resp. ci este bude moct konkurovat najlepsim prevodnikom s kvalitnymi SMD suciastkami

mas i predstavu aky DA cip v tom prevodniku chces (BB, AKM, ESS)? alebo radsej nejaky diskretny prevodnik? no ten urcite bude potrebovat SMD...

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Splňuje tohle požadovaná kritéria?
http://www.totaldac.com/principles.htm

Odar

Příspěvek od Odar »

pDAC-2 mozem odporucit podla grafov, fotiek vnutra a zvuku. Problem bude ale asi s dodanim. Chalani toho nenavyrabali "na mraky".

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

pDAC-2 jsem měl v březnu půjčený a byl k dispozici k prodeji za 3tis EUR ...
Přílohy
Gred vs Sroll.JPG

Odar

Příspěvek od Odar »

Staci aj bez fotografie - my ti verime :lol: Planovali aj dalsi novy DAC, ale zial zatial nic z toho.

petrL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petrL »

Je to sice s smd, ale pro info: http://www.soekris.dk/dac1541.html

PítrsPraha
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od PítrsPraha »

Jiri píše:
17 črc 2018 13:08
PítrsPraha

Ten GredAudio tě poslechově přesvědčil nebo doporučuješ podle fotek vnitřku a grafů?
Jen odpovidam na pozadavek TABa.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Děkuji za nápady.

Cena nehraje roli. Samozřejmě že kvalitní díly něco stojí. Vzhledem k tomu, že opravdu na trhu toho moc není podlé mé představy tak to není tak široký výběr skoro bych řekl žádný :( Audio řetězec mám kvalitní a ještě se bude zdokonalovat.
Konkrétně mám horny Oris 150 s Lowhery DX4-zatím, bas klipsch s 15 palcovým měniči, Elektronkové monobloky s Emmission labs 300B a k tomu elektronkový preamp s precizním attenuátorem pro řízení hlasitosti. Ted řeším zdroj zvuku..

Kdybych si mohl vybrat tak R2R Dac s AD1862 což je velmi dobrý čip který se již nevyrábí.

Miero. Nejnovější tady vůbec neznamená lepší. Žádné zázraky se za posledních pár let nedějí :) A kvalitní SMD součástky nejsou. Samozřejmě dají se koupit lepší i horší SMD třeba rezistory ale tod vše. U klasických součástek je podstatně větší kvalitativní výběr. Další věc je, že i servis v případě poruchy je snadnější (teda jasně vyměnit desku za desku u spotřebky u mí každý :) )

1) pDac znám.Vypadá to hezky, perfektní marketing, vše udělané z SMD jak v každém mobilním telefonu, zvukově se mi to nelíbilo.
2) různé čipy ESS co najdeme třeba v Yamaha SACD 3000 (měl jsem) a každém DVD playeru nemám rád
3) toal dac jde na to zajímavě, používá na poslech také podobné horny ale pořád to není to co hledám.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

Kdybych si mohl vybrat tak R2R Dac s AD1862 což je velmi dobrý čip který se již nevyrábí.
Co tak skusit zohnat Denon DCD 2560 alebo TEAC VRDS-25 a dobastlit k tomu USB vstup?

Napr. ten TEAC je teraz na bazos.cz.

jirka28
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od jirka28 »

A to jde? Dobastlit do CD USB vstup?

Odpovědět