Kvalitní DA převodník

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
paolo
Kontaktovat uživatele:

Re: Kvalitní DA převodník

Příspěvek od paolo »

Ano, starší Teac bude hrát o mnohem lépe. Co takhle rovnou Esoteric, který funguje jako DAC. Je to výborná volba
Rothaudio

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

TAB píše:
18 črc 2018 13:38

1) pDac znám.Vypadá to hezky, perfektní marketing, vše udělané z SMD jak v každém mobilním telefonu, zvukově se mi to nelíbilo.
2) různé čipy ESS co najdeme třeba v Yamaha SACD 3000 (měl jsem) a každém DVD playeru nemám rád
Mám úplně stejnou zkušenost jako ty.

Vyhovuje mi Sroll Epos mk2 (2x AD1955) - podle mě výborný poměr výkon/cena ale je tam jen USB vstup.
Chybějící SPDIF vstup také řeším pro připojení satelit. přijímače ale nakonec to vypadá, že to řeším tak, že na svém USB PC transportu rozběhnu Skylink LIVE TV (webové vysílání pro majitele Skylink karet zdarma) a ještě jsem si pořídil i BluRay USB mechaniku takže stačí jen USB DAC a multifunkční PC transport.

Pokud nejsi nějak moc finančně limitovaný tak doporučuji konfigurovatelný DACy od MSB, mám kontakt v Holandsku a nabídne bazarový MSB DAC v požadované konfiguraci za fér cenu.

Miero
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Miero »

K tomu Skylink LIVE TV, mas tam vsetky predplatene stanice? Co som skusal ja s Android appkou, tak tam bol len zlomok stanic.

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Platím si jen tu základní nabídku a mám tam všechny stanice jako na satelitu. Mám to zatím jen přes web prohlížeč pře Win10.

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Mr. Fikus (Lampizátor) je pěkný Fiškus :D Když bych chtěl lampový DAC tak si pořídím Audio Note. Rozebral toho hodně ale ty jeho převodníky a zpracování to je bastl. Mohl bych si postavit lepší DAC asi v tomto směru ale já chci něco co bude hotové a na slušné úrovni.

Staré CD playery to je riziko. Ten TEAC je sice krásný, po elektrické stránce pěkné. Jenže je v tom nesehnatelná mechanika od Sony. Kdyby tam byla třeba Philips DC pro 2 kterou doma mám 12let a která je nesmrtelná tak ok..

Já jsem si pořídil NAD S-500. Sice tu značku vůbec nemám rád ale tohle je asi jediná a asi i poslední věc kterou NAD udělal dobře.
Má to velmi pěkně udělanou analogovou část. Na výstupu jsou tranzistory BD130/140 v áčku které jsou buzeny OPA134. Mechanika je tichá a spolehlivá a hlavně dobře sehnatelná. Všude kvalitní součástky.

http://www.hifishock.org/galleries/elec ... -1-nad.jpg

Každopádně jsem chtěl modernější USB Dac v podobném duchu vyrobený. Vypadá to ale že asi zůstanu u stříbrných kotoučků a nebo se budu muset dokopat k tomu abych něco takové postavil :(

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Já jedu jen stereo. Žádné TV, Bluray nic takového nechci. Tuhle spotřebku doma nevedu. Ne že bych doma placatou TV neměl ale v podstatě na ni nekoukám a když už chci zajdeme do kina a na večeři....

Takže o to je to jednodušší. DAC jen s USB a může mít i Spidif. Sroll = Casea to je podobné to nechci.

Moon 780D - ouh 4vrstvý plošnák a zase ten ESS... Už jsme opět u telefonů a tabletů :D

Odar

Příspěvek od Odar »

S TV suhlasim - nie je tam velmi co pozerat. Ale aktualne mi dost pije krv ta dementna kino kultura - pridem sa nazrat do kina. Preto do kina nechodim. Nehovoriac o tom, ze to tam vo vacsine pripadov (cest vynimkam) reve. Za to tu "spotrebku" doma "vedu" :lol:

Nie je krasne, ako sa prakticky zhoneme, len inym pristupom k veci? *sunglases*

Jiri
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Jiri »

Pokud chceš kvalitu bez ohledu na cenu tak vybírej z produktů firem MSB, DCS a EMM Labs. Všichni používají vlastní diskrétní R2R D/A čipy ale samozřejmě si za to nechají zaplatit.

Petanek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petanek »

TAB píše:
18 črc 2018 13:38
Děkuji za nápady.

Cena nehraje roli. Samozřejmě že kvalitní díly něco stojí. Vzhledem k tomu, že opravdu na trhu toho moc není podlé mé představy tak to není tak široký výběr skoro bych řekl žádný :( Audio řetězec mám kvalitní a ještě se bude zdokonalovat.
Konkrétně mám horny Oris 150 s Lowhery DX4-zatím, bas klipsch s 15 palcovým měniči, Elektronkové monobloky s Emmission labs 300B a k tomu elektronkový preamp s precizním attenuátorem pro řízení hlasitosti. Ted řeším zdroj zvuku..

Kdybych si mohl vybrat tak R2R Dac s AD1862 což je velmi dobrý čip který se již nevyrábí.

Miero. Nejnovější tady vůbec neznamená lepší. Žádné zázraky se za posledních pár let nedějí :) A kvalitní SMD součástky nejsou. Samozřejmě dají se koupit lepší i horší SMD třeba rezistory ale tod vše. U klasických součástek je podstatně větší kvalitativní výběr. Další věc je, že i servis v případě poruchy je snadnější (teda jasně vyměnit desku za desku u spotřebky u mí každý :) )

1) pDac znám.Vypadá to hezky, perfektní marketing, vše udělané z SMD jak v každém mobilním telefonu, zvukově se mi to nelíbilo.
2) různé čipy ESS co najdeme třeba v Yamaha SACD 3000 (měl jsem) a každém DVD playeru nemám rád
3) toal dac jde na to zajímavě, používá na poslech také podobné horny ale pořád to není to co hledám.
Luxman DA-250 (BB 1796 - XLR/RCA analog, USB/SPIF vstup + kvalitní sluchátkáč + analogová regulace XLR/RCA) nebo DA-06 (2x1792A - XLR/RCA analog, AES/USB/SPIF vstup)

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

U nás v kině nemám problém. S hlasitostí ale souhlasím. Naštěstí chodím do jednoho kina kde bych řekl že je asi nejlepší zvuk a netrhá mě to uši..

Meitnera jsem doma od zákazníka půjčeného měl (emmLabs) a nechtěl bych to ani zadarmo. Podobné to bude u MSB.. Nejde o cenu ale tam to není vůbec o nějaké zvukové kvalitě a elektrotechnickém řešení.

Luxman nevím jak má řešené ovládání hlasitosti ale dost ovlivnuje zkreslení (viděl jsem měření). Další věc je, že nepotřebuji sluchátkáč (ten mám dost kvalitní). Myšlenka Preampu a Dacu je ok i když nutně nepotřebuji. Ale asi to dobře fungovat tady nebude. Mizerná šířka pásma, ovládání hlasitosti. Musle bych to slyšet moc tomu nevěřím.

Docela mě zaujala nějaká omezené série SACD Electrocompaniet tuším typ EMC-1 MK II. Slyšel jsem ho u zákazníka kterému stavím také monobloky s přímo žhavenými EMM labs 300B. Znělo to zajímavě, analogová část je diskrétní. Příště si musím udělat větší čas a poslechnout to pořádně..

TAB
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TAB »

Ale Luxman DA-06 by mohla být to co potřebuji. Nemáte ji někdo v Praze a okolí ? Děkuji Petánek za tip..

Dinosaurjr
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Dinosaurjr »

Nezkoušel jsi Cambridge Audio DAC Magic Plus ? http://galerie.avmania.e15.cz/showphoto ... user=91274
Výborný univerzální DAC v kategorii za desítku nový. Konektivitu má veškerou, jak požaduješ. Ocení kvalitní, stíněný a kratší USB A-B kabel. Ale mám tam i úplně obyč. kabel dlouhej 7-mi metr. Taky je dobrý vylepšit napájecí kablík stíněním, co leze z trafíčka (ev. baterku - to jsem ale nezkoušel). Spokojeně ho používám. Myslel jsem, že ho časem vyměním za nějaký sofistikovanější, ale přišlo mi, že větší vliv má akustika místnosti než výměna kabelu či DACu. Tedy za kvalitnější zvuk DACu už je potřeba připlatit podstatně více. Takže to v současné době nehrotím. Zkus si ho pořídit, naposlouchat, a pak porovnávat se zapůjčenými výrazně nákladnějšími DACy. Až najdeš "ten svůj", můžeš ho poslat do světa. Je výborný, dá se použít i jako kvalitní sluchátkáč, zájem o něj určitě bude i za 10 let, než přijde doba kvalitních a současně dostupných streamerů *palec*

Ale u lampových zesilovačů bude mít dost velký vliv kvalita osazených lamp, hlavně na předku. A chce to mít, co nejmenší rozdíly mezi nimi, tj. stejné celk. zkreslení P a L. (Jinak osobně bych upřednostnil kombinaci lampového předku a tranzistory na konce, v kombinaci s hornama a "širokým" nesměrovým výškáčem. Ale nic proti jak to máš ty.) Jak to vlastně hraje?

WaVe_99
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WaVe_99 »

TAB - Meitnera ani zadarmo? :-) No, pane jo.

Odpovědět