Jaký mobil na poslech hudby?

CD, SACD, HDCD, DVD, DVDAudio, BluRay, streamovaní, formáty, média, online služby, playery, digitální knižnice a vše kolem digitálu
Odpovědět
štětináč
Kontaktovat uživatele:

Jaký mobil na poslech hudby?

Příspěvek od štětináč »

Ahoj. Začínám se přiklánět k variantě možnosti poslechu streamované hudby kdykoliv, kdy máte nevyužívaný čas. Hudba je stále s vámi. Vyhledávání neznámého, novinek atd. Aby to hrálo rozhodně nadprůměrně, jinak to nemá cenu. Nějaký tip, s Androidem?

lechos
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Re: Jaký mobil na poslech hudby?

Příspěvek od lechos »

žádný. mobil je křáp vhodný tak leda na podložení garážových vrat

pbaudis
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od pbaudis »

Co je "aby to hrálo nadprůměrně"? Je to telefon. Mám Galaxy S23 a hraje mi pouze vyzvánění. Já nejsem nějaký rýpal, ale přijdeš na HIFI fórum a chceš aby ti hrál dobře telefon. To skoro některé musí urazit. Promiň.

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

No, Štětináč asi nechce krmit mobilem domácí aparaturu, ale spíš použít mobil místo DAPu na cestách a poslouchat přes sluchátka- teda jestli jsem to dobře pochopil. Jestli ano, tak na android je dobré si koupit tuto apk https://www.extreamsd.com/index.php/pro ... player-pro, ta obejde všechna android omezení, k tomu nějaký DAC dongle a kvalitní IEM (velké sluchátka dongle dostatečně nevybudí).

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

Předpokládám, že nejde o poslech z repráčků mobilu, ale o využití telefonu jako přehrávače, např. do sluchátek připojených kabelem či bezdrátově, nebo jako transport do jiného zařízení...

Letos vyšel zajímavě vypadající „audiofilní“ telefon MOONDROP MIAD01: https://moondroplab.com/en/products/miad01
Nemám s ním zkušenost a neznám podrobná měření, ale zaujal.

V minulosti jsem měl rád řadu LG V20/V30/V40/V60 s relativně slušnými DACy a 3,5mm výstupy. Na netu se dají dohledat měření. Dodnes mám LG v60, který používám na cestách hlavně jako BT transport k bezdrátovým sluchátkům. Kabelová sluchátka už k mobilu moc nepřipojuji, a to zejména z praktických důvodů - visící kabel od hlavy někam obvykle ke kapse mi není příjemný a překáží.

Mobilů zaměřených na hudbu bylo (a asi je) určitě víc, hledej googlem včetně recenzí a měření...

zdenoeddie
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od zdenoeddie »

brrouk píše:
30 črc 2024 06:11
No, Štětináč asi nechce krmit mobilem domácí aparaturu, ale spíš použít mobil místo DAPu na cestách a poslouchat přes sluchátka- teda jestli jsem to dobře pochopil. Jestli ano, tak na android je dobré si koupit tuto apk https://www.extreamsd.com/index.php/pro ... player-pro, ta obejde všechna android omezení, k tomu nějaký DAC dongle a kvalitní IEM (velké sluchátka dongle dostatečně nevybudí).
Neda sa nieco podobne aj s foobarom?

brrouk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od brrouk »

Nevím , foobar nepoužívám . Ale ta apk. funguje skvěle a stojí kolem 200 Kč .

Oldear
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Oldear »

pbaudis
*thumbs up*

Pánové, telefon a hudba? Je to ještě Hifi. Já jsem asi staromódní, já mám telefon na komunikaci.

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Přesně jako píše brouk.
Mobil jakýkoliv, sw USB Audio Player Pro, jsou i jiné, ale nemají ty možnosti, k tomu koupit třeba Fiio něco ze série BTR či něco podobného, a nějaké lepší in-ear sluchátka a máte vystaráno.

Přehrajete z telefonu bitperfect i jakékoliv hires, DSD, SACD ISO ve výborné kvalitě až 384KHz 32bit/ DSD256, která v detailnosti a čistotě může překonat velký aparát díky nulovému vlivu místnosti.
Lze připojit přes USB pro maximální kvalitu, nebo bezdrátově BT v trochu horší kvalitě kodekem LDAC (pokud to telefon umožňuje). Sluchátka lze připojit i symetricky příslušným kabelem. Z Tidalu lze streamovat looseless hires přímo bez vlivu Androidu. Přes BT lze připojit i k PC (i USB), TV apod.

Osobně používám už léta na hudbu venku starší BTR5 (předchůdce BTR7) a nemohu si vynachválit, je to malinké a univerzální. DAP jsou už podle mne překonané, jen další velká krabička navíc.
Je to víc hifi než domácí aparáty mnohých tady. Bude to lepší řešení než nějaký "hifi" mobil. Hanět to mohou jen ti, kteří to nikdy ani neviděli, natožpak slyšeli.

Ještě může být kompromisnější řešení kvalitní bezdrátová BT sluchátka s kodekem LDAC, s tím ale nemám zkušenosti a určitě to nebude řešení kvalitativně srovnatelné s tím BTR7.

https://www.fiio.com/btr7 kolem 6000 Kč
https://www.fiio.com/BTR15 3000 Kč, má MQA, to je dnes ale k ničemu, možnost vypnout baterii při připojení k PC

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

audafrek: Směr DAP je rozumný, autor vlákna moc neupřesnil, co vlastně hledá... V názvu vlákna má sice mobil, ale DAP je určitě jedna z cest...

Obdobím DAPů jsem si osobně prošel a samotný mobil u mě zvítězil z čiré pohodlnosti a praktičnosti, nechtěl jsem s sebou nosit další zařízení, takže jsem ven a na cesty začal brát jen mobil a sluchátka.

Jinak je zajímavé, že BTR7 a můj již starší V60 jsou založené na řadě čipů ESS9219, byť LG si to nechával asi upravit, víc zde.

Výš odkazovaný „hifi“ telefon MOONDROP MIAD01 mě zaujal mj. svými zvukovými parametry. Zdá se, že by mohl překonat můj tel. LGv60 i tebou doporučovaný DAP BTR7. Je to v podstatě mobil s integrovaným DAPem, má mj. i symetrický výstup, část jeho parametrů jsem z odkazované stránky vykopíroval do přílohy. Jsou to tedy specifikace výrobce a těším se na nezávislá měření, poslechové zkušenosti a recenze...
Přílohy
MOONDROP MIAD01.jpg

audafreak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od audafreak »

Obdobím DAPů jsem si osobně prošel a samotný mobil u mě zvítězil z čiré pohodlnosti a praktičnosti, nechtěl jsem s sebou nosit další zařízení, takže jsem ven a na cesty začal brát jen mobil a sluchátka.
Ano, o tom přesně to je.

Vše má vždy své pro a proti. Moondrop může mít slušné audio, ale co zase pro změnu ten telefon? Jak dlouho budou aktualizace Androidu a jeho kompatibilita s aplikacemi? Průměrný procesor, žádná esim, slabší podpora BT kodeků, otázka jsou dostupné senzory atd... Nakonec se z toho stane zase jen DAP.
Já radši odděleně dac a telefon, mohu to měnit dle potřeby. Můj BTR5 jsem připojoval už postupně ke třem telefonům.

štětináč
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od štětináč »

Pro zpřesnění: Jedna věc je si doma v klidu pustit CD a ta druhá , na cestách streamovat hudbu. Takže hledám zvukem neurazící streamovací zařízení, které nemusí umět telefonovat. "K vodě", do kapsy, na baterky. Možnost ekvalizace drátových sluchátek nutná. Kouknu na vaše návrhy. Poznámka k termínu HiFi: Vlastním zesilovač, který splňuje normu hifi a přesto se nedá poslouchat...

hřebík
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hřebík »

audafrek: souhlas, některá omezení toho telefonu jsou zřejmá, je to spíš DAP s telefonem... Jinak máme různé preference a použití...

štětináč: tak to máš spoustu možností. Jaká máš sluchátka? A spokojíš se tedy případně i s doplňkem ke stávajícímu telefonu? Kromě spousty dostupných DAPů, případně přenosných USB-C daců/sluchátkáčů k telefonu jsou i jiná řešení. Jestli máš in-eary a telefon s podporou LDACu, tak dobře vypadá třeba iFi Go Pod: https://ifi-audio.com/products/go-pod/ (recenzí je na netu dost)

Tomáš
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od Tomáš »

Pánové,co kdyby jste se přesunuly na forum https://forum.mobilmania.zive.cz/
Toto opravdu není fórum o telefonech *taktone*

FS
Kontaktovat uživatele:
Vybavení

Příspěvek od FS »

Hodně jsem byl na cestách a absence poslechu v alepoň trochu lepší kvalitě mi chyběla.
Koupil jsem si Dragonfly (víceméně náhodně), řešil sluchátka - nakonec vybral AudioTechnika MSR7 ... byl věčně zamotaný ve kabelech ať uz v letadle, vlaku či posteli. Pak jsem si poslechl Bose QuietComfor35 II (snad to označení nepletu?) a poslechl si je z mobilu. Možná to hrálo o ždibec hůř, než můj prodrátovaný set, ale za to pohodlí to rozhodně stálo. Po výměně Dargonfly za Mojo a pak Astell Kern to pak bylo teprve podstatně lepší než to Bose.

Takže, pokud je Dragonfly relevantní téma pro tohle fórum, pak toto téma není o nic méně vhodné (ostatně, řeší se tady onačejší blbosti) .

Odpovědět