No jo no, jsou to 32-bit PCM soubory. To starší zařízení neumí. Ale můžu je převést do signed PCM 24-bit.jirie píše:Natáhl jsem to na FLASH disk, ale player to nepřehraje
Hudební soubory na jiném flešce to přehraje v pohodě.
Jaké je skutečné rozlišení Vašeho milovaného systému?
Re: Jaké je skutečné rozlišení Vašeho milovaného systému?
Pavel Macura Audio
Flac soubory normálně hraji přes CA BD 752 přímo z flešky.PMA píše:No jo no, jsou to 32-bit PCM soubory. To starší zařízení neumí. Ale můžu je převést do signed PCM 24-bit.jirie píše:Natáhl jsem to na FLASH disk, ale player to nepřehraje
Pokud bych mohl poprosit
Když se tady řeší všelijaké podložky, pojistky a podobné ptákoviny, tak pokud by byl vůbec nějaký vliv, tak na té úrovni kolem -120dBFS a méně. Toto je aspoň rigorózní test maximálního rozlišení systému, na rozdíl od různých ujišťování, jak kdekdo slyšel jaký nesmysl. Že reálná využitelná dynamika taková není, je jiná věc. Ale pokud odstřelíme tenhle test jako blbost, tak můžeme odstřelit 90% příspěvků na fóru jako totální blbosti a prakticky nic nezbyde. Toto je aspoň exaktní a prokazatelný test, na rozdíl od těch pocitů a autosugescí.Ramones píše:Tento pokus je čistě akademický.
V praxi je takový poslech mimo bezdozvukové komory a ještě k tomu na sluchátka nevyužitelný.
Odhaduji, že i v nejtižších poslechovkách, které zároveň slouží k bydlení, se minimální ruchová hladina může pohybovat +/- kolem 35 dB.
Kdysi jsem to i měřil, ale přesný výsledek si nepamatuji.
Pavel Macura Audio
OK, ale je to teď 24-bit PCM wav, jako klasický hires downloadjirie píše:Flac soubory normálně hraji přes CA BD 752 přímo z flešky.PMA píše:No jo no, jsou to 32-bit PCM soubory. To starší zařízení neumí. Ale můžu je převést do signed PCM 24-bit.jirie píše:Natáhl jsem to na FLASH disk, ale player to nepřehraje
Pokud bych mohl poprosit
http://pmacura.cz/testlow24.zip
tj. není to flac
Pavel Macura Audio
-
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
Myslím, že hlavní vliv má převodník, proto mám tu STX II. Parametrově poráží i drahé DACy. Kdysi tady měl pěkné vlákno Aleska: raj-digitalu/vyhodnoceni-hptc-dle-anadt ... 14407.html. Je tam vidět, že i předchůdce STX je mezi nejlepšími.
Tak jsem zavřel balkón, na foobaru přepnul výstup z 24bitů na 32bitů, a -100dB na poslechovém místě pořád neslyším, blízko bedny jo, takže to asi nebude max. 16bitovým rozlišením.
-120dB neslyším sice ani s uchem přímo u repreáku, ale taky ani žádný šum.......... takže vlastně dobrý.
pak jsem přepnul výstup foobaru zpátky na 24bit a je to slyšet pořád (stejně mi to převodník v zesáku převede na 24bit)
no, zajímavý pokus, aspoň vím, že tohle není to, proč je zvuk sestavy dobrý nebo špatný.............
-120dB neslyším sice ani s uchem přímo u repreáku, ale taky ani žádný šum.......... takže vlastně dobrý.
pak jsem přepnul výstup foobaru zpátky na 24bit a je to slyšet pořád (stejně mi to převodník v zesáku převede na 24bit)
no, zajímavý pokus, aspoň vím, že tohle není to, proč je zvuk sestavy dobrý nebo špatný.............
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
U me je vysledek takovy:
1. z Foobaru pres Wasapi a USB do Denonu
2. z Foobaru pres Wasapi a USB do Parasoundu
Varianta 1: 80 dB cisty hlasity ton. 100 dB cisty ton zretelne slysitelny z poslechoveho mista. 120 dB ticho, s uchem na vyskaci/stredaku jen slaby sum, ton zadny
Varianta 2: 80 dB cisty hlasity ton. 100 dB zakladni ton doprovazeny nejakou vyssi harmonickou, pisklavym tonem s asi polovicni hlasitosti. 120 dB jen onen slaboucky pisklavy ton bez zakladniho tonu.
Tohle poznani, ze DAC Parasoundu ma mnohem horsi rozliseni a schopnost nezkreslene zpracovavat slabe signaly (dozvuky, ozveny, zvukova obalka), je 100% v souladu s mou poslechovou zkusenosti. Denon hraje o poradny kus prirozeneji, s lepe definovanymi nastroji. Muzu jej poslouchat o dost vic nahlas aniz by zvuk tahal za usi.
A jak to zni u Vas, Pavle? Psal jste, ze jste se svym CA moc spokojeny a i mereni ma vynikajici, zvlast vzhkedem k cene.
Diky za dalsi zajimavy prakticky test, ktery ma snadno interpretovatelny a zretelny vysledek.
1. z Foobaru pres Wasapi a USB do Denonu
2. z Foobaru pres Wasapi a USB do Parasoundu
Varianta 1: 80 dB cisty hlasity ton. 100 dB cisty ton zretelne slysitelny z poslechoveho mista. 120 dB ticho, s uchem na vyskaci/stredaku jen slaby sum, ton zadny
Varianta 2: 80 dB cisty hlasity ton. 100 dB zakladni ton doprovazeny nejakou vyssi harmonickou, pisklavym tonem s asi polovicni hlasitosti. 120 dB jen onen slaboucky pisklavy ton bez zakladniho tonu.
Tohle poznani, ze DAC Parasoundu ma mnohem horsi rozliseni a schopnost nezkreslene zpracovavat slabe signaly (dozvuky, ozveny, zvukova obalka), je 100% v souladu s mou poslechovou zkusenosti. Denon hraje o poradny kus prirozeneji, s lepe definovanymi nastroji. Muzu jej poslouchat o dost vic nahlas aniz by zvuk tahal za usi.
A jak to zni u Vas, Pavle? Psal jste, ze jste se svym CA moc spokojeny a i mereni ma vynikajici, zvlast vzhkedem k cene.
Diky za dalsi zajimavy prakticky test, ktery ma snadno interpretovatelny a zretelny vysledek.
Petře, možná jsem to už napsal, když to shrnu:
-80dB čistý, dostatečně hlasitý tón 1kHz
-100dB čistý a slyšitelný 1kHz i z poslechového místa (z poslechového místa slabě)
-120dB slyšitelný základní tón 1kHz až s uchem na středotónovém repro
Posloucháno přes DacMagic Plus, preamp který je Alps + buffer s jednotkovým ziskem, koncový zesilovač můj poslední návrh se ziskem 30dB, má extrémně dobrý odstup S/N.
O výsledku rozhoduje kvalita DAC, odstup S/N zesilovače, celkový zisk audio cesty a citlivost repro (u mě cca 89dB/2.83V/m).
Horší převodníky přidávají harmonické nebo digitální smetí, tak jak jste to popsal u toho Parasoundu. Tón musí zůstat čistý, jinak je převodník nedostatečně kvalitní.
Docela by mě zajímalo, kolik lidí sem napíše výsledek testu.
-80dB čistý, dostatečně hlasitý tón 1kHz
-100dB čistý a slyšitelný 1kHz i z poslechového místa (z poslechového místa slabě)
-120dB slyšitelný základní tón 1kHz až s uchem na středotónovém repro
Posloucháno přes DacMagic Plus, preamp který je Alps + buffer s jednotkovým ziskem, koncový zesilovač můj poslední návrh se ziskem 30dB, má extrémně dobrý odstup S/N.
O výsledku rozhoduje kvalita DAC, odstup S/N zesilovače, celkový zisk audio cesty a citlivost repro (u mě cca 89dB/2.83V/m).
Horší převodníky přidávají harmonické nebo digitální smetí, tak jak jste to popsal u toho Parasoundu. Tón musí zůstat čistý, jinak je převodník nedostatečně kvalitní.
Docela by mě zajímalo, kolik lidí sem napíše výsledek testu.
Pavel Macura Audio
... no ja úplne v pohode počujem aj -120 dB na sluchátka ... na zostave: Sennheiser Amperior + Chord Hugo + Shanling M1PMA píše:... ze sluchátek to slyšet nebude, sluchátkáč mívá malé zesílení.
Já tedy nevím co dělám špatně, ale já slyším tón u všech verzí úplně normálně, jen s přibývajícím šumem v pozadí na svém obyčejném PC s aktivníma bedýnkama Evolve za cca 800,-Kč.
Pri jakem volume provadite test?
Nas milovany system tvori i nase usi. Takze, pokud ty dobre neslysi, zbytek systemu se muze rozkrajet B-)
- PítrsPraha
- Kontaktovat uživatele:
- Vybavení
slimy:
Volume na max.
Volume na max.
Díky, myslel jsem si..
-80dB - čistý tón
-100dB - čistý tón, slabší intenzita
-120dB - čistý tón s téměř neslyšitelným lehoulinkým šumem, slyšitelný asi na 30cm
-80dB - čistý tón
-100dB - čistý tón, slabší intenzita
-120dB - čistý tón s téměř neslyšitelným lehoulinkým šumem, slyšitelný asi na 30cm